• ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۴۰۱/۰۳/۲۰ 
  • تعداد بازدید : 385
با حضور وزیر جهادکشاورزی و دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رییس سازمان:
از دستاوردهای دانش بنیان مركز تحقیقات و آموزش استان چهارمحال و بختیاری رونمایی شد

با حضور وزیر جهادکشاورزی و دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رییس سازمان :

از دستاوردهای دانش بنیان مرکز تحقیقات و آموزش استان چهارمحال و بختیاری رونمایی شد

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری،  پنج شنبه 19 خرداد جاری،  دکتر ساداتی نژاد وزیر  جهادکشاورزی با حضور در این مرکز از دستاوردهای دانش بنیان  این استان رونمایی کردند. در این بازدید که در سفر ریاست محترم جمهوری به استان انجام گرفت،  دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و  دکتر ابراهیمی رئیس سازمان جهادکشاورزی و جمعی از مدیران استانی و ملی حضور داشتند.

لازم به ذکر است، دستاوردهای دانش بنیان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال بختیاری شامل تهیه نقشه خاک و تناسب کیفی اراضی و اقلیمی انار، انجیر و گل محمدی ، انتقال دانش کشت بافت گل محمدی دیم به بخش خصوصی،دستیابی و معرفی فرمولاسیون جدید مؤثر، کاربردی و کم هزینه برای کنترل شانکر باکتریایی، دستیابی به نقشه خطرات چندگانه محیطی استان چهارمحال و بختیاری با استفاده از هوش مصنوعی، سنتز  بزهای پر بازده، دستیابی به روش کنترل کرم خراط گردو در باغات استان چهارمحال و بختیاری است. دکتر جهانبازی رئیس مرکز، معاونان، رییسان بخش های تحقیقاتی و اعضای هیات علمی و محققان توضیحات کافی در خصوص نتایج، اثر گذاری یافته، مراحل ترویج و ضرورت انجام کار را ارایه نمودند.

سید جواد ساداتی نژاد در مراسم رونمایی از دستاوردهای دانش بنیان چهارمحال و بختیاری بیان داشت: مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری  از مراکز بسیار خوب و فعال بوده و فعالیت هایی خوبی در زمینه بیماری های باغات درختان گردو و میوه های هسته دار انجام داده است که در نهایت دو بیماری مهم در این زمینه را درمان کرده‌اند.

وی افزود: این موسسه تحقیقاتی در بحث گیاهان دارویی رشد خوبی داشته و در کشت بافت در گل محمدی دیم  نیز   فعالیت خوبی را عملیاتی کرده است.

وی تصریح کرد:سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی باید بر روی ارقام و دستاوردهای آن برای کشاورزان بیشتر کار کند تا کشاورزان پس از دریافت این پیام ها  بتوانند از این ارقام استفاده کنند.

وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: در بحث دانش بنیان این مسئله بر عهده سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی است. ان شاء الله سال امیدبخشی در حوزه دانش‌بنیان ها و دستاوردهای باشد.

دکتر ساداتی نژاد ضمن ابراز خرسندی از یافته های رونمایی شده، نتایج حاصل شده را برای حل مشکلات بخش کشارزی و منابع طبیعی استان بسیار خوب ارزیابی نمودند. دستیابی برای کنترل آفات و امراض مهم، انتقال دانش تولید گل محمدی دیم به شرکت دانش بنیان خصوصی، ارزیابی و ترویج کشت گیاهان دارویی، تهیه نقشه های تناسب اراضی و افزایش تولید بذور فناورانه و هسته های اولیه بذری را از مهمترین این اقدامات بر شمردند و ضمن ابراز خوشنودی از توسعه فعالیت های مشتری محور در فاصله بازدید یکساله از این مرکز، اقدامات انجام شده توسط سازمان تات و این مرکز را بسیار خوب ارزیابی نمودند و خواستار توسعه فعالیت های ترویجی برای نفوذ دانش تولید شده گردیدند. لازم به توضیح است که پایلوت کشت درختان بومی از ژرم پلاسم طبیعی برای توسعه فضای سبز کم آب و ایجاد ذخیره ژنتیک و همچنین پروژه تولید علوفه و بذر از گیاهان مرتعی را نیز جناب آقای وزیر و هیات  همراه بازدید و با توضیحات مجریان و در خصوص اهمیت اجرای آنها مطلع گردیدند.

بر اساس این گزارش هم چنین دکتر خیام نکویی معاون وزیر جهادکشاورزی و رئیس سازمان تات به اتفاق دکتر محمدی مدیر کل امور استانهای وزارت متبوع از ایستگاه تحقیقات و آموزش گهرباران چهارمحال بختیاری بازدید بعمل آوردند. در این برنامه وضعیت تولید بذر گندم و جو  مورد بازدید قرار گرفت و دکتر جهانبازی رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری اقدامات مرکز در این ایستگاه را ارایه نمود.
معاون وزیر و رئیس سازمان تات ضمن تشریح سیاست‌های سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در خصوص تولید بذور فناورانه و هسته های اولیه اعلام کرد. 
وی با اذعان براینکه عمده بذور غلات دیم توسط موسسه ها و مراکز تحقیقاتی تابعه سازمان تولید می گردد. بر تولید عمده بذر گندم دیم کشور تاکید کرد.

 

6.1.15.0
V6.1.15.0