دکتر اسحاقی رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی در جلسه ارائه گزارش عملکرد سال 1400 :
تولید و تحویل واکسن رازی کووپارس /موسسه رازی بزرگترین مرکز تولید انواع فرآورده بیولوژیک در کشور و خاورمیانه است
جلسه ارائه گزارش عملکرد سالانه سال 1400 با حضور دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، حجت الاسلام سعیدیان مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان، مهندس احمدی معاون توسعه مدیریت و منابع، دکتر جعفری معاون پژوهش و فناوری، دکتر مویدی معاون سازمان و رئیس موسسه آموزش و ترویج، دکتر مخبر معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی ، دکتر اسحاقی رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی و مدیران کل دفاتر ستادی سازمان یکشنبه 8 خرداد 1401 برگزار شد.
دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان ، گزارش عملکرد موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی را مورد اشاره قرار داد و بیان داشت: با توجه به اهمیت حوزه های ماموریتی، موسسه رازی در راس و اولویت اول برنامه تحول در سازمان است و لازم است راهبردهای کلان در ابعاد ملی و بین المللی در سه حوزه افزایش ثروت و اقتدار ملی، ارتقای سلامت جامعه و پاسخگویی به بخش اجرا در دستور کار این موسسه قرار گیرد.
وی ضمن ارزیابی عملکرد موسسه رازی، مطالبی پیرامون" اهمیت بازاریابی جهانی" با توجه به حوزه ماموریتی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی در زمینه تولیدات دانش بنیان بیان داشت و افزود: حضور معنی دار در بازارهای جهانی با دریافت استانداردهای لازم به ویژه در زمینه تولید واکسن کرونا مورد انتظار است.
دکتر خیام نکویی در بخش دیگری از سخنان خود ضرورت حمایت از شرکتهای دانش بنیان را یادآور شد و بر لزوم داشتن راهبردی مناسب در زمینه انتقال دانش فنی به بخش خصوصی تصریح کرد.
هم چنین دکتر خیام نکویی ضرورت اجرای پروژه های خروجی محور را مورد اشاره قرار داد و خواستار توقف پروژه های غیر اقتصادی و غیر مفید شد.
بهره مند شدن از افراد صاحب نظر در زمینه بازاریابی جهانی، خودکفایی در واکسن های وارداتی و دستیابی به مدل بهینه برای انتقال دانش فنی به بخش خصوصی از جمله انتظارات رئیس سازمان از موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی بود که رئیس سازمان در رهنمودهای خود بدان اشاره کرد.
دکتر علی اسحاقی رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی در نشست ارائه گزارش عملکرد سال 1400، با اشاره به پیشینه تاسیس موسسه رازی در سال 1303، فعالیت های این موسسه را شامل تحقیق و تولید واکسن ها، سرم ها و سایر فرآورده های بیولوژیک مورد مصرف پزشکی و دامپزشکی، تحقیقات بیماری های دام، بیماری های مشترک انسان و دام، تحقیقات فناوری زیستی، بیوتکنولوژی، توسعه و به کارگیری دانش بیوتکنولوژی در زمینه تشخیص و مبارزه با بیماری ها و فرآورده های بیولوژیک، تربیت نیروی انسانی محقق، توسعه همکاری با مراکز تحقیقاتی- تولیدی و دانشگاه های داخلی و خارجی و بین المللی برشمرد.
وی با قدردانی از فعالیت ارزشمند محققان و همکاران خود در این موسسه بیان داشت: ساخت و تولید بیش از 80 نوع محصول و فرآورده بیولوژیک پزشکی و دامپزشکی از جمله انواع واکسن ها و سرم های مصرف پزشکی، مصرف دام و مصرف طیور، آنتی ژن ها، کیت ها و سایر فرآورده های بیولوژیک و تولید و پرورش حیوانات آزمایشگاهی و خوراک این حیوانات، همه در موسسه رازی صورت می گیرد و تنوع بسیار بالایی دارد که سبب می شود سالانه از خروج مبالغی هنگفت ارز از کشور جلوگیری شود. علاوه بر این وجود 15 آزمایشگاه ملی و یک آزمایشگاه مرجع تشخیص بین المللی از دیگر امتیازات این موسسه است.
رئیس موسسه رازی، در ادامه به پیش بینی ارزش بازار واکسن های پزشکی در دنیا اشاره کرد و با بیان این که طبق این پیش بینی ها ارزش بازار واکسن های پزشکی تا سال 2025 به 100 میلیارد دلار خواهد رسید و 75 درصد بازار واکسن دنیا نیز در اختیار پنج شرکت بزرگ خواهد بود، افزود: در ایران واکسن سازی توسط موسسه رازی، انستیتو پاستور و بخش خصوصی انجام می شود که از این میان چه در خصوص واکسن های پزشکی و سرم های درمانی و چه واکسن های دامپزشکی، بیشترین بخش کار متعلق به موسسه رازی است.
رئیس موسسه رازی ، همچنین درباره چالش های صنعت واکسن در کشور و تاثیر آن بر موسسه رازی تصریح کرد: این در حالی است که موسسه رازی اصلی ترین مجتمع واکسن سازی کشور بوده و به واسطه وجود تهدیدات بیولوژیک طبیعی و مصنوعی و موضوعات اقتصادی، سلامت، زبان دیپلماسی و نفوذ فرهنگی، فعالیت این مجموعه عظیم در کشور ضروری است.
دکتر اسحاقی با اشاره به موضوع تحریم یا دآور شد: به رغم تحریم های گسترده و ناجوانمردانه به ویژه در چهار سال اخیر و سختی تامین و دسترسی به مواد اولیه تولید، اما با اتخاذ تدابیر ویژه تیم مدیریتی و تلاش و همکاری کارکنان موسسه، نه تنها از میزان تولید کاسته نشده بلکه به طور محسوس و قابل توجهی به ظرفیت تولید فرآورده های بیولوژیک موسسه افزوده شده و می توان گفت این وضعیت در تاریخ موسسه بی سابقه بوده است و در اهمیت موسسه رازی همین بس که بزرگترین مرکز تولید انواع فرآورده بیولوژیک در کشور و خاورمیانه و یکی از مراکز منحصر به فرد از نظر تنوع تولید و توان تحقیقات در سطح بین الملل است.
دکتر اسحاقی در ادامه به برخی فعالیت های حوزه تحقیقات در موسسه رازی پرداخت و گفت: به طور مجموع در ستاد و شعب از سال 1390 با 147 پروژه تحقیقاتی به 530 مورد در سال 1400 رسیده ایم.
به گفته وی در سال 1400، در ISI، Scopus، PubMed و ISC به ترتیب 169، 229، 177 و 108 مقاله از محققان موسسه رازی چاپ شده است.
رئیس موسسه رازی کتاب "زهرشناسی جانوری"، "شیو نامه تدوین اولویت های تحقیقاتی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی"، "آشنایی با علم فریزدرایینگ (لیوفیلیزاسیون) به همراه شناخت دستگاه فریزدرایر"، "مقدمه ای بر پرورش و بیماری های میمون سبز آفریقایی (وِروِت)" و "واکسن برای دامپزشکان" (زیرچاپ) را از کتاب های چاپ شده و در دست چاپ موسسه رازی در سال 1400 نام برد.
دکتر اسحاقی همچنین استراتژی های عملیاتی برای بهره برداری از ظرفیت بخش خصوصی دانش بنیان و سیاست ها، سیاست اجرایی موسسه رازی در حوزه حمایت از شرکت های دانش بنیان و ... را هم مورد توجه قرار داد و افزود: ساخت فریزدرایر، اولتراسانتریفیوژ دارویی، آنزیم های مورد استفاده در صنایع از جمله واکسن سازی و کیت های کووید 19، یون و بروسلوز، نمونه هایی از محصولات شاخص تولید شده توسط شرکت ها و واحدهای تحت حمایت موسسه رازی است.
رئیس موسسه رازی در ادامه این گزارش عملکرد، دستاوردهای شاخص سال 1400 را مورد اشاره قرار داد و گفت: انجام فازهای یک، دو و سه کارآزمایی بالینی واکسن رازی، اخذ مجوز اضطراری واکسن رازی کوو پارس، تولید و تحویل واکسن رازی کووپارس، رازی کووپارس به عنوان دوز بوستر تمام واکسن های کرونای مصرفی در کشور، افتتاح پایلوت پرورش مار، اخذ پروانه های جدید برای فراورده های پزشکی، اخذ گواهی حالل برای فراورده های پزشکی، کسب گواهی ایزو 2017:17025 IEC/ISO برای تنها آزمایشگاه مرجع بین المللی آبله گوسفندی و بزی کشور، اخذ گواهی GMP بخش واکسن های طیور شعبه شیراز، اخذ گواهی رضایتمندی مشتری- سیستم کیفیت، چاپ نشریه ترویجی واکسن تحقیقات دامپزشکی، اخذ گواهی ملی و بین المللی کمیته اخلاق در پژوهش، گواهی های ثبت اختراع (گواهی های اخذ شده: 28 مورد در دست داوری: 26 مورد)، احداث وتجهیز سایت تحقیق وتولید واکسن های نو ترکیب، شرکت در نمایشگاه ها مرتبط و مهم و ساخت و تجهیز بخش بیوبانک از مهمترین اقدامات و دستاوردهای سال گذشته است که با تلاش جمعی مدیریت و کارکنان بخش های مختلف موسسه رازی رقم خورد.
روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش وترویج کشاورزی