وزیر جهاد کشاورزی گفت: با اصلاح توزیع یارانهها در حوزه ارز ترجیحی، بهرهوری در بخش کشاورزی افزایش مییابد و ضایعات حوزه کشاورزی با بهرهوری به طور چشمگیری کاهش مییابد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، سید جواد ساداتینژاد در همایش ملی بهرهوری و اقتصاد دانشبنیان که در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به شرایط روز که امنیت غذایی جهان را به چالش کشیده است، یکی از مولفههای مهم اقتدار ملی، اقتدار غذایی است. وی افزود: امنیت غذایی کمتر از امنیت نظامی نیست بلکه در برخی موارد اهمیت بیشتری نیز دارد، برای مثال میتوان به جنگ داعش و مسایل ترکیه و روسیه اشاره کرد که نشان دهنده این بود که قدرت حوزه امنیت غذایی از حوزه نظامی بیشتر است.
ساداتینژاد ادامه داد: در حال حاضر همه به دنبال ذخیره و تأمین غذای آینده هستند و مسئله امنیت غذایی در دنیا یک چالش و نگرانی برای دولتهاست، بنابراین موضوع غذا موضوع حساسی است که میتوانیم در کشاورزی به اهمیت آن پی ببریم و واقعیت این است که برای تامین غذا به تحول اساسی در حوزه کشاورزی کشور نیاز داریم.
وی با بیان این که طبق آمارها کشاورزی از صنعت جلوتر بوده است، خاطرنشان کرد: با این وجود وقتی میخواهیم نمادی از عدم بهرهوری در کشور را ذکر کنیم سریع به سراغ حوزه کشاورزی میرویم چرا که کشاورزی جای کار گستردهای در حوزه بهرهوری دارد.
سند بهرهوری در دولت قبل امضا شده است
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که باید کار بزرگی در حوزه کشاورزی انجام دهیم، ادامه داد: خوشبختانه ما سند بهرهوری را داریم که سال گذشته در دولت تصویب شده و در آنجا عوامل اصلی، عوامل بازدارنده و اقداماتی که باید انجام بدهیم مشخص است.
وی افزود: امروز هم برای ما یک ضرورت است که به سمت بهرهوری در حوزه غذا برویم چرا که ضرورت بهرهوری در کشور غیرقابل اجتناب است و فقط یک وظیفه سازمانی نیست و ما در ایران راهی جز افزایش و ارتقائ بهرهوری نداریم.
مقام عالی وزارت یادآور شد: وزارت جهاد کشاورزی با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در ابتدای سال ۱۴۰۱ اولین دستگاهی بود که در ۱۹ بند آییننامه اشتغالآفرینی را در حوزه کشاورزی تصویب کرد.
ساداتینژاد با اشاره به ایرادهای وارده بر تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به محصولات کشاورزی تصریح کرد: با اصلاح توزیع یارانهها در حوزه ارز ترجیحی قطعاً بهرهوری در حوزه کشاورزی افزایش پیدا میکند و انگیزه کشاورز برای کاشت بیشتر میشود، انتظار ما این است که مردم از بهرهوری در حوزه غذا حمایت کنند و مصرف کننده و تولیدکننده کنار هم قرار گیرند چراکه این همراهی لازمه تولید است.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که یک درصد محصول ما در ایران قراردادی تولید میشود که این میزان در مقیاس جهانی ۴۰ درصد است، افزود: امسال دو میلیون هکتار کشت گندم را از طریق کشت قراردادی انجام میدهیم که حتماً باعث افزایش تولید گندم شده و کشور را به سمت خودکفایی میبرد و نتیجه آن بهبود وضع مالی کشاورزان خواهد بود.
وی در پایان گفت: ضایعات حوزه کشاورزی با بهرهوری در این حوزه به طور چشمگیری کاهش پیدا کرده و باعث تولید ثروت میشود که این مهم با تلاش نخبگان کشور، دانشگاهها و موسسههای تحقیقاتی حوزه کشاورزی شروع شده و محقق خواهد شد.