بازدید دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی سمنان و بازدید از ایستگاه دام و مرتع گرمسار
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان، دکتر خیام نکویی معاون وزیر کشاورزی و رئیس سازمان تات به همراه معاون پژوهشی سازمان دکتر جعفری چهارشنبه 21 اردیبهشت ماه از ایستگاه دام و مرتع گرمسار بازدید کرد.
در این بازدید با حضور خانم دکتر بهادری رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان و تعدادی از محققان و همکاران مرکز از دستاوردهای قابل تجاری سازی و اثربخش این ایستگاه بیابانی بازدید بعمل آمد.
دکتر خیام نکویی در خصوص چگونگی تغییر دیدگاه به سمت نوآوری و استفاده ی حداکثری از ظرفیت های این ایستگاه بیابانی و با تکیه بر مشارکت شرکت های دانش بنیان، رهنمودهای کاربردی ارائه نمود. و در ادامه از واحد آموزش آرادان و هنرستان کشاورزی واحد مذکور نیز بازدید کرد.
دکتر خیام نکویی ضمن بیان برنامه های سازمان تات بر افزایش تعداد شرکت های دانش بنیان و تشکیل مزارع و دهکده های فناوری و نوآوری و اذعان بر مشاهده وجود پتانسیل بالایی در استان با توجه به دستاوردها و دانش فنی موجود برای افزایش عملکرد و کیفیت تولیدات، بر تامین امنیت غذایی پایدار به عنوان مهمترین وظیفه ی مراکز تحقیقاتی کشاورزی تاکید کرد.
تشکیل مرتب جلسات شورای تات، تعیین الویتها با توجه به مزیت های نسبی استان و تخصیص یک درصد اعتبارات پژوهشی برای دستیابی به اهداف تعیین شده، استفاده از مشارکت روسای مراکز تحقیقات در جلسات تصمیم گیری در سطح استان و مشارکت سازمان جهاد کشاورزی در تامین هزینه های مربوط به نگهداری کلکسیون های ارزشمند گیاهی در مراکز تحقیقات از دیگر نکات مورد تاکیدمعاون وزیر و رئیس سازمان تات در این بازدید بود.
دکتر بهادری در معرفی ایستگاه بیان داشت: در این ایستگاه 1100 هکتاری که نماینده تیپ مراتع بیابانی البرز جنوبی می باشد پایش خاک و پوشش گیاهی و آب به طور مداوم انجام می شود. بررسی و مدلسازی فعالیت کانونهای گرد و غبار و روشهای جامع مدیریت آنها نیز از دیگر فعالیت های ایستگاه می باشد. تاکنون 40 گونه هالوفیت مربوط به 9 تیپ گیاهی در این منطقه شناسایی شده و گیاهان هالوفیتی با قابلیت استفاده برای خوراک دام، ترسیب کربن و تثبیت تپه های شنی و با قابلیت تولید بیواتانول شناسایی شده و آماده تجاری سازی می باشند. گونه های درختی و درختچه ای مقاوم به تنش خشکی و شوری از میان توده های مختلف اکالیپتوس، پده، کبوده، هیبریدها و گزشاهی شناسایی شده و در حال حاضر در فاز تولید برای زراعت چوب قرار دارند.
پنج شنبه 22 اردیبهشت در ادامه سفر از نمایشگاه مربوط به تولیدات تعدادی از واحدهای فناور و شرکتهای دانش بنیان مرکز رشد بازدید شد و مدیران واحدهای فناور مشکلات خود را مطرح نمودند.
دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تات در این بازدید رهنمودها و راهکارهایی را برای حل مشکلات ارائه نمود. و در ادامه از باغات زیتون، انار، عناب، انجیر، تعدادی از کلکسیونهای ایستگاه و در آخر پایلوت اسانس گیری بازدید شد.
در ادامه این سفر جلسه ی شورای تات استان با حضور دکتر خیام نکوئی معاون وزیر و رئیس سازمان تات، دکتر جعفری معاون پژوهش و فناوری سازمان، مهندس قاسمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان و معاونت های ستادی و مدیران ادارات وابسته در سالن اجتماعات سازمان جهادکشاورزی سمنان برگزار شد. و مهندس قاسمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در این جلسه به اهمیت تعامل تحقیقات و اجرا و بهره برداران اشاره کرد.
در این جلسه حکم انتصاب ریاست کمیته راهبردی فناوری نانو جهادکشاورزی استان سمنان از سوی دکتر خیام نکویی معاون وزیر جهادکشاورزی و رئیس شورای راهبردی فناوری نانو وزارت جهادکشاورزی به مهندس قاسمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان تنفیذ شد.