• ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۴۰۱/۰۱/۲۷ 
  • تعداد بازدید : 646
دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان در جلسه شورای تحقیقات کشاورزی:
ضرورت تدوین بسته دانش بنیان/ اجرای سیاست های كلان سازمان در رأس برنامه های موسسه های تحقیقاتی قرار گیرد

دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان در جلسه شورای تحقیقات کشاورزی:

ضرورت تدوین بسته دانش بنیان/ اجرای سیاست های کلان سازمان در رأس برنامه های موسسه های تحقیقاتی قرار گیرد

جلسه شورای تحقیقات کشاورزی با حضور دکتر مجتبی خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان، دکتر مردی مشاور عالی سازمان، دکتر حسین جعفری معاون پژوهش و فناوری،رئیسان برخی از  موسسه ها و پژوهشکده و پژوهشگاه، مدیران کل حوزه ستادی سازمان و دیگر اعضاء شورای تحقیقات در سالن اندیشه چهارشنبه 24 فروردین 1401 برگزار شد.

حجت الاسلام سعیدیان مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان ضمن تبریک پیشاپیش میلاد با سعادت امام حسن مجتبی علیه السلام در ماه عبادت و بندگی و نیایش‌های عارفانه، با آرزوی قبولی طاعات و عبادات و بهره‌گیری از برکات این ماه خجسته و بهره‌مندی از فیوضات عظیم آن اظهار داشت: ماه مبارک رمضان؛ فرصتى کم‌نظیر است که باید از لحظه لحظه آن، حداکثر بهره را برد و با مغتنم شمردن آن، بر زلالى جسم و جان خویش افزود.

وی شهادت حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها را تسلیت گفت و با اشاره به مناقب ایشان به ویژه ولایت مداری آن حضرت، به ویژگی های ماه مبارک رمضان پرداخت و گفت: ماه مبارک رمضان ماه صبر، تقویت اراده و نظم بخشیدن به امورات است و یکی از برکات آن این است که می تواند یک شکل گیری جدید و تغییر و اصلاح را در سیره زندگی ما ایجاد نماید.

دکتر سیدمجتبی خیام نکویی رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با تبریک سال جدید و دعای قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان، سالی سرشار از برکات الهی و موفقیت را برای جامعه ایران اسلامی آرزو نمود و در ابتدای سخنان به ارائه گزارش عملکرد پنج ماهه منتهی به سال 1401 و از ابتدای حضور خود بعنوان رئیس سازمان تات پرداخت و اظهار داشت: با توجه به اهمیت هیأت امنای سازمان و موسسات تابعه و همچنین کمیسیون های دائمی که از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا زمان حضور بنده تشکیل نشده بود و این امر می‌توانست عملاً مسیر طی شده فعالیت‌ها در صورتی که منجر به سال جدید می شد را از جایگاه قانونی خود خارج نماید، سریعاً با تعیین اعضای هیأت امنا و بعضاً کمیسیون های دائمی جدید جلسات برگزار گردید.

وی با اذعان بر اینکه جلسات هیأت امناء و کمسیون های دائمی به بهترین نحو ممکن و با تصویب تمامی پیش‌بینی‌ها برگزار گردید و مصوبات آنها عملیاتی گشت افزود: عملاً با تصویب مصوبات در هیئت امنا رسمیت فعالیت‌های قانونی ما بدون مشکل وارد سال ۱۴۰۱ شد.

دکتر خیام نکویی با اشاره به اینکه در سال گذشته علیرغم محدودیت ها ۷۰پرونده اعضای هیأت علمی در هیأت ممیزه سازمان مورد بررسی قرار گرفت گفت: در این راستا شاهد تصویب ۵۶تغییر وضعیت رتبه استادیاری، دانشیاری و استادی بودیم که از این میان چهارنفر سهم استادی، ۲۱نفر سهم استادیاری و ۳۱نفر سهم دانشیاری بوده است و این امر حاکی از آن است که بدنه سازمان از هرم هیأت علمی تقویت گردیده است.

وی تصویب اصلاح آیین‌نامه محقق غیر هیات علمی، دستورالعمل تشویق فعالیت های فناوری و نوآوری، بازنگری شیوه نامه ادامه تحصیل اعضای علمی و غیر هیات علمی، تنظیم مجدد دستورالعمل نقل و انتقالات کارکنان سازمان و تغییر رویکرد سازمان در امور مربوط به بازنشستگی، با هدف حفظ نیروی انسانی توانمند و با عملکرد بالا را از دیگر فعالیت ها در این ۵ماهه منتهی به سال ۱۴۰۱ خواند و گفت: عملیاتی نمودن اعمال مدارک ۳۴۲نفر از همکاران که سالها معلق مانده بود و همچنین تبدیل وضعیت استخدامی ۸۴۶نفر از ایثارگران را در این مدت داشته ایم که یک اقدام کم سابقه محسوب می شود

دکتر خیام نکویی یکی دیگر از مهمترین اقدامات انجام شده را پیگیری و فراهم نمودن بارگذاری دفترچه جذب ۳۰۰نفر از اعضای غیر هیات علمی و ۳۸نفر از اعضای هیأت علمی خواند و افزود در حوزه مالی نیز شاهد تصویب صورت های مالی و گزارش حسابرسی سازمان و موسسات وابسته بودیم که برای اولین بار به صورت یک سامانه یکپارچه صورت گرفت.

رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی از پرداخت دیون سنواتی کارکنان غیر هیات علمی مربوط به سال های ۹۸ و ۹۹ و بخشی از مطالبات اعضای هیأت علمی در سال ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: اعتبارات هزینه ای نسبت به بودجه مصوب در سال 1400 از ۱۱۰درصد عبور کرد که برای اولین بار در طول عمر سازمان تات بی سابقه بوده است و همچنین ۸۵درصد اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای نسبت به بودجه مصوب دریافت گردید.

دکتر خیام نکویی از دریافت صددرصدی اعتبار فروش اموال سازمان در سال 1400 خبر داد و گفت: درآمد اختصاصی سازمان در سال 1400 از 130درصد از مصوب خود افزایش یافته است و این امر گشایش قابل ملاحظه ای برای فعالیت های سازمان می باشد.

وی جابه جایی 7دستگاه ادوات کشاورزی بین موسسات، تأمین 12دستگاه ادوات برای تجهیز مراکز تحقیقاتی استانها، خرید 20دستگاه خودروی سواری سمند برای تامین نیاز مراکز و موسسه های تابعه زیرمجموعه و تکمیل و تجهیز سیستم های آبیاری در مراکز تعیین شده را از دیگر اقدامات صورت پذیرفته در این مدت نام برد و افزود: در حوزه حقوقی و تملک دارایی ها نیز فعالیت های قابل توجه صورت پذیرفته است.

رئیس سازمان تات با بیان این مطلب که در این مدت آیین نامه ارتقاء و ترفیع و همچنین دستورالعمل بررسی و تصویب طرح و پروژه های سازمان بازنگری گردیده است از تجدیدنظر کردن طرح های کلان سازمان با محوریت معاونت های اجرایی وزارتخانه جهادکشاورزی خبر داد و گفت: توسعه وتعاملات لازم با وزارت عتف، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سایر نهادها صورت پذیرفته تا بتوان از همه ظرفیت های نخبگان علمی کشور در بخش کشاورزی بهره مند گردید و این امر منجر به عقد قرارداد با معاون وزیر علوم و فناوری در گیلان به دستور رئیس جمهور محترم شد.

دکتر خیام نکویی در ادامه از دستیابی به 25دانش فنی و فناوری در طول این ایام که نهایتا منجر به انتقال این دانش ها به ارزش حدود 20میلیارد ریال به بخش خصوصی و همچنین معرفی 10رقم زراعی و باغی و وارد شدن آن به عرصه خبر داد و افزود: در کنار تاسیس مراکز رشد و حمایت ها از شرکت های دانش بنیان و افزایش واحدهای رشد، در آستانه یک رویداد بزرگ در حوزه دانش بنیان و آن هم تاسیس اولین پارک ملی کشاورزی و منابع طبیعی در کشور هستیم.

دکتر سید مجتبی خیام نکویی با اشاره به شعار سال و تأکیدات مقام معظم رهبری بر بخش کشاورزی امسال را فرصتی بی نظیر و استثنایی برای تلاش سازمان تات در جهت پوست اندازی در این بخش و دستیابی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به جایگاه واقعی خود در بخش کشاورزی کشور خواند.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی سال 1401 را سال تلاش مضاعف، نقش آفرینی وتعاملات نزدیک، سازنده و اثربخش با معاونت های اجرایی وزارتخانه و روسای سازمان های جهادکشاورزی استان ها و همچنین سال تمرکز بر فعالیت های اثر بخش و تاثیرگذار در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی برای تمامی خانواده سازمان تات خواند و افزود: امسال باید سال نقش آفرینی موثر محققین در حوزه ترویج و انتقال یافته ها به بخش کشاورزی و همچنین سال به صحنه آوردن بخش خصوصی و حوزه نخبگانی به این بخش باشد.

دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان مسئولیت مهم سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی را در سالی که به نام دانش بنیان از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شده است یاد آور شد و رئوس انتظارات خود از رئیسان موسسه های تحقیقاتی تابعه سازمان را در شکل گیری زیست بوم دانش بنیان و فناوری سازمان تات در پاسخ به مطالبات بخش کشاورزی برشمرد.

دکتر خیام نکویی در ادامه سخنان خود تعامل مطلوب با معاونت های اجرایی وزارت جهاد کشاورزی را از سوی موسسه های تحقیقاتی تابعه سازمان تات بسیار مهم دانست و از رئیسان موسسه‌های تحقیقاتی خواست از همه ظرفیت های مرتبط با موسسه خود در ارتباط نامحدود با معاونت های متناظر در سطح وزارتخانه استفاده کنند.

دکتر خیام نکویی همچنین  برگزاری نشست مشورتی با نخبگان و صاحبان فکر و اندیشه را از جمله مطالبات خود از رئیسان موسسه های تحقیقاتی نام برد و از ایشان خواست در چارچوب سیاست های سازمان این موضوع را در دستور کار خود قرار دهند.

دکتر خیام نکویی ضرورت تدوین بسته دانش‌بنیان را مورد توجه قرار داد و از رئیسان موسسه های تحقیقاتی خواست اجرای سیاست های کلان سازمان در رأس برنامه های موسسه تحت مدیریت ایشان قرار گیرد.

دکتر خیام نکویی در بخش دیگری از سخنان خود اولویت‌های برنامه ای سازمان را مورد اشاره قرار داد و به مواردی از جمله تدوین بسته دانش بنیان بخش کشاورزی، تغییر آیین نامه ارتقا، تدوین سند امنیت غذایی کشاورزی دانش‌بنیان، اصلاح ساختار تات و  اجرایی کردن دستاوردهای سازمان تات و  رسوخ دانش اشاره کرد.

دکتر خیام نکویی همچنین لزوم مدیریت واحد اداری ، پژوهشی و مالی در کل بدنه سازمان تحقیقات را از رویکردهای جدی مدیریت جدید سازمان برشمرد و بر ضرورت پایش، نظارت و ارزیابی در این راستا تاکید کرد.

دکتر جعفری معاون پژوهش و فناوری سازمان با اشاره به توانمندی ها و امکانات مجموعه سازمان تات، تقویت همکاری با بخش خصوصی را در ارائه برنامه های موسسه تحقیقات گیاهپزشکی برای سال ۱۴۰۱ یادآور شد.

وی همچنین با اشاره به برنامه ارائه شده از سوی پژوهشگاه بیوتکنولوژی برای سال ۱۴۰۱، تعریف پروژه‌های چند دیسیپلینی را مورد اشاره قرار داد و از رئیسان موسسه های تحقیقاتی خواست به جای افزایش تعداد کمی پروژه های پژوهشی، هدفگذاری خود را به منظور محقق ساختن انتظارات رئیس سازمان، بر روی ارتقای کیفی پروژه های پژوهشی در همکاری با سایر موسسه ها به ویژه پژوهشگاه بیوتکنولوژی قرار دهند.

روابط عمومی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی

 

6.1.15.0
V6.1.15.0