به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات برنج کشور ، دکتر عباسی استاندار گیلان پیش از ظهر روز پنجشنبه ۱۸ فروردین ماه سال جاری از بخشهای مختلف موسسه تحقیقات برنج کشور بازدید کرد.
در این بازدید که معاونین استاندار، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، فرماندار رشت و تنی چند از مدیران استانی حضور داشتند ، خانم دکتر مریم حسینی رییس موسسه تحقیقات برنج کشور، گزارشی از آخرین دستاوردهای تحقیقاتی موسسه را در بخشهای بهنژادی، بهزراعی، تولید بذر، ذخایر ژنتیکی و هوشمندسازی را ارائه نمود.
وی در این گزارش به آخرین ارقام معرفی شده نظیر گیلانه، رش، آنام، تیسا، طلوع، گیلار و کیان اشاره کرد و در مورد خصوصیات هر یک از این ارقام توضیحاتی را ارائه داد و بر فعالیت های بهنژادی متناسب با نیاز جامعهی شالیکاری و سلیقه کشاورز و مصرفکننده تاکید کرد.
دکتر حسینی در ادامه ، کشت ارقام زودرس جدید و رقم متحمل به خشکی را بهعنوان راهکارهای بهنژادی برای کاهش مصرف آب در شالیزار عنوان نمود و اظهار امیدواری کرد که با احرای طرح ارتقای تولید برنج و کشت قراردادی، ضریب نفوذ ارقام جدید اصلاح شده افزایش یافته و شاهد افزایش تولید برنج داخلی در سال تولید دانشبنیان و اشتغال آفرینی مطابق با منویات مقام معظم رهبری باشیم.
ایشان در ادامه در خصوص راهکارهای بهزراعی نظیر تنظیم تقویم زراعی، پرورش نشا سالم و قوی، آبیاری تناوبی، مرزبندی صحیح، کنترل عوامل خسارتزا نظیر علفهای هرز، آفات و بیماریها و مدیریت مزرعه در شرایط کم آبی، تغذیه خاک و گیاه و یافتههای علمی در خصوص مکانیزاسیون برداشت و پس از برداشت توضیحاتی را ارائه نمود و در ادامه ، گزارشی از روند جمعآوری، احیا و ارزیابی ذخایر ژنتیکی نظام شالیزاری، جهش در تولید بذور طبقات پیشپایه بهعنوان یکی از مهمترین نهاده در زراعت برنج ارائه شد.
دکتر حسینی همچنین از فعالیت پژوهشی مشترک ۳ساله با پارک علم و فناوری استان گیلان در خصوص اینترنت اشیا و ارزیابی دادههای دقیق به منظور هوشمندسازی شالیزار ، مطالبی را بیان کرد.
وی در پایان ضمن تشکر از سازمان جهاد کشاورزی بابت همکاری در همه زمینهها بهمنظور انتقال دانش به مزارع، اظهار امیدواری نمود که با ترویج یافتههای پژوهشی و افزایش ضریب نفوذ دانش به عرصههای شالیزاری شاهد تولید دانشبنیان برنج در سال زراعی جدید باشیم. تولید برنج بر محور علم و با بهرهگیری از آخرین یافتههای علمی و ارتقا بهرهوری، میتواند ضمن افزایش تولید برنج و بی نیازی به واردات این محصول استراتژیک، موجب افزایش درآمد کشاورزان و پایداری تولید برنج شود.
دکتر عباسی پس از بازدید از بخشهای مختلف موسسه، در جمع خبرنگاران، با اشاره به نقش این موسسه در برقراری ارتباط بین تولید با علم روز و نیز بالا بردن میزان بازده تولید برنج اظهار داشت: امسال از سوی رهبر معظم انقلاب بهعنوان سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین نامگذاری شده و لازم است تولید محصولات کشاورزی، با فعالیتهای دانشبنیان پیوند داشته باشد.
وی با اشاره به شرایط آب و هوایی پیش رو و نیز کمبود منابع آبی؛ استفاده بهینه از آب ، افزایش تولید در سطح، ارتقاء کمی و کیفی برنج و بینیاز شدن از واردات این محصول را مورد تأکید قرار داد و هوشمندسازی فعالیتهای مرتبط را راه نیل به این مهم خواند و گفت: موسسه تحقیقات برنج با انجام فعالیتهای علمی و تولید ارقام مختلف سازگار با دمای محیط و مصرف مناسب آب؛ میتواند گامهایی برای بالا رفتن بازده تولید و رسیدن به خودکفایی در این محصول بردارد.
استاندار گیلان با تأکید بر اینکه باید ارتباط بین دانش و تولید بیشتر شود، استفاده از صاحبنظران در همه بخشها در جهت ایجاد زنجیره ارزش از تولید تا مصرف را با اهمیت دانست و ادامه داد: دستگاهها و نهادهای متولی باید برای حمایت از کشاورزان، ارائه تسهیلات، تهیه کود مناسب و نیز خرید توافقی محصولات کشاورزی و بیمه آنها اقدامات لازم را انجام دهند.
دکتر عباسی اقدامات یادشده را پشتیبانی از تولید عنوان و خاطرنشان کرد: در بازدید امروز از این موسسه، افقهای روشنی را در راستای پیشبرد امور بهصورت علمی و نیز اجرای آنها در مزرعه، مشاهده کردم که به طور قطع در مقرون به صرفه کردن فعالیتهای کشاورزی، اثرگذار است.
تجاریسازی محصولات کشاورزی، عملیاتی کردن یافتههای علمی، سرعتبخشی به تولید دستآوردهای علمی، تبدیل کشاورزی سنتی به مدرن و اشاعه مکانیزاسیون در بخشهای مختلف تولید برنج ، از دیگر مواردی بود که مورد تاکید استاندار گیلان قرار گرفت.