دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان و هیأت همراه در سفر به برزیل از سازمان تحقیقات کشاورزی "امبراپا" بازدید کردند
به گزارش روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان در رأس هیأتی برای بازدید از امکانات و توانمندی های سازمان تحقیقات کشاورزی "امبراپا" و گفتگو پیرامون نحوه عملیاتی شدن مفاد تفاهم نامه همکاری منعقد شده، 9 تا 11 فروردین سال 1401 به برزیل سفر کرد.
در این سفر آقایان دکتر جعفری معاون پژوهش و فناوری سازمان، دکتر ولی نسب مدیر کل دفتر ارتباطات علمی و همکاری های بین المللی سازمان و دکتر حسین قریبی سفیر ایران در برزیل دکتر خیام نکویی را همراهی کردند. پیگیریِ عملیاتی نمودن مفاد موافقت شده در یادداشت تفاهم مشترک فیمابین، تدوین و نهایی نمودن برنامه کاری (Working Plan) و گفتگو با مسئولان "امبراپا"و وزارت کشاورزی برزیل برای صادرات واکسن های تولیدی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی از دیگر اهداف سفر این هیات ایرانی به کشور برزیل بود.
در بخش دیگری از برنامه سفر رئیس سازمان به برزیل، دکتر خیام نکویی در نشستی با آقایان Marcos Montes قائم مقام وقت وزیر کشاورزی برزیل و Moretli Celso Luiz رئیس سازمان تحقیقات کشاورزی "امبراپا" این کشور دیدار و گفتگو کرد.
دکتر خیام نکویی و هیات همراه هم چنین در ادامه برنامه سفر خود به همراه مسئولان بلندپایه هیات برزیلی از موسسه های تحقیقاتی تابعه امبراپا از جمله موسسه تحقیقات بیوتکنولوژی و ژنتیک، موسسه تحقیقاتی Agro-Energy، و موسسه تحقیقاتی Cerrados بازدید کردند.
شایان ذکراست دو سند یادداشت تفاهم همکاری "MoU" بین سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با سازمان تحقیقات کشاورزی برزیل "امبراپا" در سال های 1388 و 1399 به امضا رسیده است ؛ "امبراپا" از بزرگ ترین و مهم ترین سازمان های تحقیقاتی کشاورزی در دنیا است که موفقیت های آنها در افزایش تولید، امنیت غذایی، خودکفایی نسبی یا کامل در برخی تولیدات کشاورزی، وسعت قلمرو فعالیت های تحقیقاتی در زمینه های مختلف کشاورزی از جمله دام سبک و سنگین، گیاهان زراعی، باغی، شیلات و آبزیان، دانه های روغنی بسیار شناخته شده است. این سازمان در سال 1973 زیر نظر وزارت کشاورزی، دام و غذا شروع به کار کرده و و مقر آن در شهر برازیلیا است. ماموریت اصلی آن اقدام به اجرای برنامه های اجرایی توسعه پایدار برای مناطق روستایی، تمرکز بر تجارت کشاورزی از طریق اقدام به عملیات سازگاری، تطابق ژنتیکی، انتقال دانش و انتقال فناوری می باشد. به عبارت دیگر امبراپا از طرفی در پی ایجاد نوآوری های مهم در زمینه کشاورزی بوده و از طرف دیگر سیاست مهم آن در جذب، به روزرسانی و انتشار فناوری است. نکته مهم دیگر نقش ترویج در انتقال دانش، فناوری و نوآوری تا سطح بهره برداران روستایی و نیز تاکید بر اهمیت و نقش آموزش کشاورزان و بهره برداران است. امبراپا اعتقاد و تاکید دارد که عامل موفقیت در رشد کشاورزی کشور برزیل زمانی تحقق پیدا می کند که دستاوردها و نتایج پروژه های تحقیقاتی به کشاورزان و واحدهای تولیدی انتقال داده شده و در حقیقت ضریب نفوذ بالایی داشته باشد.
روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی