دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان در دیدار با هیات ازبکستانی:
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بزرگترین سازمان تحقیقات کشاورزی در خاورمیانه است
دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی در نشستی با آقای باخودیر عبدالله اف وزیر توسعه نوآوری ازبکستان دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار که در سالن اندیشه سازمان تات برگزار شد ، دکتر ولی نسب مدیرکل دفتر ارتباطات علمی و همکاری های بین المللی سازمان ، نمایندگانی از وزارت کشاورزی جمهوری ازبکستان، نمایندگانی از وزارت امورخارجه و دفتر امور بین الملل وزارت جهادکشاورزی حضور داشتند.
دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از همزمانی این نشست در آستانه سال جدید با برشمردن توانمندی های سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خواستار رفع موانع گذشته در روابط ایران و ازبکستان و بهره گیری از ظرفیت های یکدیگر شد.
وی با اشاره به اینکه سازمان تات با بیش از 20موسسه، 35مرکز و 320ایستگاه تحقیقاتی و همچنین بهره مندی از حدود دوهزار نفر هیات علمی و دانشمندان متخصص در همه زمینه های کشاورزی افزود: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بزرگترین سازمان تحقیقات کشاورزی در خاورمیانه است.
دکتر خیام نکویی مهمترین ماموریت سازمان تات را پاسخگویی به چالش های بخش کشاورزی در ایران خواند و گفت: یافته ها و دستاوردهای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی منجر به افزایش عملکرد در واحد سطح و افزایش کیفیت محصولات کشاورزی در ایران شده است.
معاون وزیر جهادکشاورزی با اذعان به این موضوع که امروزه دنیا با محدودیت های منابع آبی روبرو است و می بایست با تدبیر و مدیریت علمی و فناورانه بتوان تولید محصولات کشاورزی را هم راستا با افزایش جمعیت در کشور بعنوان یک محصول استراتژیک افزایش داد اظهار داشت: مهمترین استراتژی وزارت جهادکشاورزی ایران افزایش بهره وری در بخش کشاورزی است.
دکتر خیام نکویی در ادامه با اشاره به اینکه از 8 هزار و 3۰۰ گونه گیاهی در ایران بیش از 2 هزار گونه دارویی است به بیان برخی ویژگی های ناب تنوع زیستی ایران و رتبه اول جهان در تولید گل محمدی پرداخت و افزود: توان و ظرفیت صادرات محصولات کشور ایران بی نظیر است و می توانیم در بخش صادرات محصولات کشاورزی تعاملات بیشتری با کشور ازبکستان داشته باشیم.
دکتر خیام نکویی در ادمه سخنان خود به ظرفیت و توانمندی های موسسه تحقیقاتی سرم سازی رازی بعنوان یکی از زیرمجموعه های سازمان تات اشاره نمود و از تولید و تامین نیاز 85درصد از واکسن های انسانی و 40درصد واکسن های طیور و دام کشور در این موسسه خبر داد و افزود: موسسه تحقیقاتی سرم سازی رازی در یکسال گذشته موفق به ساخت یکی از بهترین واکسن های ضدویروس کرونا در جهان شد.
دکتر خیام نکویی به رتبه 15 ایران در بیوتکنولوژی، رتبه 4 در نانو تکنولوژی و سایر ظرفیت های بیشمار ایران در بخش کشاورزی اشاره کرد و افزود: در ذخایر ژنتیکی جزو 8 کشور دنیا هستیم و با چنین تنوع زیستی، می توان شاهد ارتقا کمی و کیفی دو کشور در بخش کشاورزی باشیم.
دکتر خیام نکویی تقویت ارتباطات بینالمللی را از رویکردهای مهم وزارت جهاد کشاورزی در دولت سیزدهم برشمرد و از سفر خود به کشور برزیل با همراهی هیات عالی رتبه کشور در بخش کشاورزی در هفته آینده به دعوت وزیر کشاورزی این کشور در سفر به ایران در همین راستا خبر داد و بیان داشت: زمینه های همکاری مشترکی بین دو کشور ایران و ازبکستان در فناوریهای نوین، بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی وجود دارد که امیدوار هستیم بتوانیم در این حوزه ها همکاری نزدیکی داشته باشیم.
وی از امکان پذیرش فرصت های مطالعاتی برای اعضای علمی و دانشجویان دکتری کشور ازبکستان در موسسه های زیر مجموعه سازمان تات و همچنین امکان صادرات واکسن به این کشور خبر داد و افزود: یکی از مباحث مورد توافق در سفر ما به کشور برزیل همین بحث صادرات واکسن علی الخصوص واکسن ضد ویروس کرونا موسسه تحقیقاتی رازی به این کشور باشد.
وزیر توسعه نوآوری ازبکستان ، انتقال فناوری بین دو کشور ایران و ازبکستان رامقوله ای مهم خواند و توانمندیهای کشورش را در زمینه های گندم، دانه های روغنی، دامداری، گیاه شناسی، تولید واکسن، بیولوژی و دامپزشکی برشمرد.
وی از آمادگی کشور خود برای اجرای مشترک پروژه تحقیقاتی بین ایران و ازبکستان خبر داد و تجاریسازی نتایج پروژه های علمی و فناورانه ،انتقال تکنولوژی و پروژه های استارتاپی را از اولویت های مهم کاری وزارت توسعه نوآوری جمهوری ازبکستان اعلام داشت.
وزیر توسعه نوآوری ازبکستان، مطالعه تجربیات و دستاوردهای ایران به ویژه در زمینه گیاهان مقاوم به شوری را از جمله اهداف سفر این هیات به ایران برشمرد و اعلام داشت: تهدیدات تغییرات اقلیمی ،کمبود منابع آبی و گسترش شورزارها از جمله محدودیت های کشاورزی ازبکستان به شمار می رود که با توجه به پیش بینی سناریوهای بدتر، کشور ازبکستان تمایل دارد روابط علمی خود را با موسسه های تحقیقاتی ایران در زمینه کشاورزی از سر بگیرد.
وی پذیرش دانشمندان جوان در فرصت های مطالعاتی را از دیگر زمینههای همکاری مشترک بین ایران و ازبکستان برشمرد و از برگزاری فراخوان علمی مشترک در همکاری با وزارت علوم تحقیقات و فناوری ایران در زمینه استارت آپ در آینده نزدیک خبر داد.
ابراهیم اوجایوف نماینده وزارت کشاورزی ازبکستان ضمن ارائه توضیحاتی، نظام علمی در بخش کشاورزی دو کشور ایران و ازبکستان را بسیار شبیه به یکدیگر توصیف کرد و افزود: در سفری که وزیر کشاورزی ازبکستان اخیرا به ایران داشته است در ملاقات با وزیر کشاورزی ایران آقای سیدجواد ساداتی، توافقات خوبی پیرامون پنبه ،سبزیجات، صیفی جات، فندق و مدیریت آب صورت گرفته است و امیدوار هستیم با گسترش روابط بین این دو کشور شاهد توسعه همکاری های نزدیک فیمابین باشیم.
روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی