• ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۳۹۹/۰۸/۲۸ 
  • تعداد بازدید : 835
با حضور دکتر بازرگان معاون وزیر و رئیس سازمان :
در مراسم بزرگداشت بیست و هشتمین دوره هفته كتاب وزارت جهاد كشاورزی ضمن معرفی برترین های دومین دوره هفته ملی كتاب كشاورزی و منابع طبیعی از نویسنده پیشكسوت این حوزه "استاد دكتر علیرضا كوچكی" تجلیل شد

با حضور دکتر بازرگان معاون وزیر و رئیس سازمان :  
در مراسم بزرگداشت بیست و هشتمین دوره هفته کتاب وزارت جهاد کشاورزی ضمن معرفی برترین های دومین دوره هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی از نویسنده پیشکسوت این حوزه "استاد دکتر علیرضا کوچکی" تجلیل شد

 

مراسم بزرگداشت بیست و هشتمین دوره هفته کتاب وزارت جهاد کشاورزی با شعار "کتاب، دانایی و توانایی کشاورزی" با حضور دکتر کامبیز بازرگان معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، دکتر باقری قائم مقام وزیر و رییس مرکزهیأت‌های امنا و ممیزه مرکزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ، دکتر ایوب دهقان کار دبیر ستاد هفته کتاب کشور و رئیس موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، معاونان سازمان، مدیران کل دفاتر ستادی، محققان و کتابداران موسسه ها و مراکز تحقیقاتی تابعه سازمان سه شنبه 27 آبان سال جاری، بصورت حضوری و وبینار در سالن فجر سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد. معرفی آثار برگزیده دومین دوره هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی در حوزه تالیف کتاب، نشر مجلات علمی پژوهشی و آثار ترویجی  و تقدیر از نویسنده پیشکسوت حوزه کشاورزی و منابع طبیعی از دیگر بخش های این مراسم بود.  
حجت الاسلام سعیدیان نماینده ولی فقیه در سازمان ضمن گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی و اشاره به سخنان و سیره انبیاء و ائمه اطهار در خصوص اهمیت مطالعه کتاب، آرامش و آسایش روحی و روانی انسانها را در گرو دستیابی به یافته های جدید از طریق کتاب و کتاب خوانی دانست و اظهار داشت: اهمیت به مطالعه و کتاب از سفارشات مهم دین مبین اسلام است که جامعه در پرتو آن به رشد و تعالی می رسد.
نماینده ولی فقیه در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه توجه اسلام به حفظ و گسترش میراث علمی، جایگاه والای دانش و کتاب را از دیدگاه این دین مبین نشان می‌دهد تصریح نمود: پدید آوردن آثار علمی و فرهنگ مکتوب از توصیه‏‌های مهم اولیای دین است که به گسترش دانش کمک می‌کند و به عنوان یک میراث فرهنگی برای نسلهای آینده ماندگار می‌شود.
وی با تاکید بر این امر که مقام عظمای ولایت نیز برای رساندن جامعه به نقطه مطلوب کتاب خوانی، توصیه های بسیار زیادی در این خصوص داشته اند گفت: یكی از شاخصه های ارزیابی رشد، توسعه و پیشرفت فرهنگی هر كشوری در عصر حاضر میزان مطالعه و كتاب خوانی مردم آن جامعه است. و كشور تاریخی ایران اسلامی با داشتن تمدنی چندهزارساله و علما و دانشمندان بزرگ با آثار ارزشمند تاریخی سرآمد ملل دیگر بوده و در عرصه فرهنگ و تمدن جهانی بسان خورشیدی تابناك همچنان می درخشد.

دکتر باقری قائم مقام وزیر علوم تحقیقات و فناوری با تاکید بر ضرورت توسعه نشر الکترونیک در عصر حاضر بیان داشت: کتاب به صورت امروزی از سال ۱۰۵ میلاد همزمان با اختراع کاغذ توسط چینی ها به صورت امروزی در دسترس بشر قرار گرفته است و  اولین کتاب چهار هزار سال قبل از میلاد مسیح در سرزمین بابل درباره سیل و طوفان نوشته شده است و این نشان دهنده آن است که پیشینیان ما قبل از پیدایش کاغذ نیز به موضوع کتاب و کتابت توجه داشتند. وی در ادامه مطلب افزود : امروزه کتاب  یک سند مکتوب تاریخی و از  لوازم فرهیختگی و تمدن است.
دکتر باقری با اشاره به ویژگی های کتاب های الکترونیک از جمله ارزانی و دسترسی سریع به آنها بیان داشت: آمازون به عنوان یکی از انتشارات های مهم دنیا از سال ۲۰۰۷ اقدام به انتشار الکترونیکی کرده است و از فاصله بین ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ رشد انفجاری در حوزه کتاب های الکترونیک را داشتیم به طوری که در سال ۲۰۱۸ سهم بازار  کتاب های الکترونیک ۲۶ درصد بوده است و برآورد می شود این میزان در سال ۲۰۲۳ به حدود ۵۰ درصد افزایش یابد و این نشان دهنده اهمیت موضوع نشر الکترونیک در عصر حاضر  است .

وی با  بیان این مطلب که نشر علمی در کشور ما سنتی است بیان داشت: به نظر می رسد سازمان های دولتی مثل سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی  لازم است برای الگوسازی و به حرکت درآوردن قطار نشر دیجیتال و فراهم نمودن زیرساخت‌های لازم برنامه ریزی و  اقدام نمایند.
دکتر باقری راه اندازی سامانه تاک را به عنوان سامانه‌ای خدمات رسان به بهره برداران بخش کشاورزی از جمله اقدام های ارزنده سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی دانست و خواستار فراهم نمودن فضای توسعه آموزش‌های الکترونیکی و حمایت از ناشران خصوصی مولفان و نویسندگان بخش کشاورزی در ذیل این سامانه شد.

دکتر بازرگان معاون وزیر و رئیس سازمان ضمن گرامیداشت هفته کتاب و شعار بیست و هشتمین دوره کتاب کشاورزی و منابع طبیعی تحت عنوان "کتاب دانایی و توانایی" از برگزار کنندکان این مراسم در مرکز فناوری اطلاعات و اطلاع رسانی اطلاع رسانی کشاورزی سازمان و سخنرانان این مراسم قدردانی کرد. 
 وی با بیان این مطلب که بخش اعظمی از ماموریت های این سازمان در زمینه نشر نوآورانه است،  بیان داشت: کتاب را می توان نردبان اندیشه و ارتقای توانمندیهای بشر دانست که رشد و ارتقای فردی و اجتماعی مبتنی بر چگونگی کمی و کیفی کتاب های منتشر  شده  است؛اندیشیدن مهمترین تفاوت بین انسان و سایر مخلوقات است که می توان گفت از دریافت، پردازش و تحلیل اطلاعات دانایی و توانایی خلق می شود و  آنچه بشر در توسعه فناوری و علوم مختلف به دست آورده است همگی بر مبنای این اصل است.
 دکتر بازرگان  در  ادامه این مطلب افزود: تحلیل و دریافت اطلاعات اگر همراه با خودسازی باشد می تواند بخش مهمی از صحت تحلیل اطلاعات را تشکیل دهد و در این صورت است که عنصر تفکر می تواند در مسیر حق گرایی و بطور صحیح به کار گرفته شود .
 رییس سازمان،توسعه نشر الکترونیک را دارای فواید مثبت فراوانی دانست و بیان داشت: استفاده از فناوری های روز دنیا به همراه آداب و اخلاق می‌تواند شکوفایی و رشد جامعه را به ارمغان بیاورد و به موازات آن ، تبعات منفی انتشار آثار جعلی در  فضای نشر الکترونیک می تواند با تدوین قوانین کنترل شود .

 دکتر بازرگان  با اشاره به راه‌اندازی سامانه تاک برای افزایش اطلاعات بهره برداران بخش کشاورزی و خدمات رسانی به این قشر بیان داشت: در حوزه کشاورزی مطالب در سامانه تاک مبتنی بر تکنولوژی های نوین آموزشی و متناسب با تنوع و سطح سواد بهره‌برداران تهیه می‌شود؛  همچنین برگزاری کلاس‌های آموزشی توسط  بهره‌برداران  برگزیده و انتشار مطالب توسط خود آنان در میان جامعه کشاورزان از جمله بخش های جالب این سامانه است که با استقبال خوبی در میان مخاطبان سامانه تاک روبرو شده است.

دکتر حسین فرازمند دبیر ستاد برگزاری هفته ملی کتاب کشاورزی و رئیس مرکز فناوری اطلاعات و اطلاع رسانی سازمان با ارائه گزارشی از اقدام های ستاد هفته ملی کتاب کشاورزی در سال 99 بیان داشت: سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی به عنوان نماینده وزارت جهاد کشاورزی طی سال های متوالی مسئول برگزاری مراسم هفته کتاب بوده است و با پیگیری های به عمل آمده با ستاد هفته کتاب کشور امسال همزمان با برگزاری بیست و هشتمین دوره هفته کتاب وزارت جهاد کشاورزی دومین دوره هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی را در سال 1399 برگزار می نماییم.
دکتر فرازمند با اشاره به فعالیت های ستاد هفته کتاب سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی در سال جاری بیان داشت: این ستاد از تیر ماه سال جاری برای پیگیری امور مربوطه به برگزاری این مراسم تشکیل جلسه داد و با راه اندازی سایت دومین دوره هفته کتاب کشاورزی و منابع طبیعی، اطلاع رسانی به متقاضیان شرکت در این جشنواره آغاز گردید. وی همچنین از انتخاب برترین آثار این حوزه، تشکیل کمیته داوران برای انتخاب برترین آثار تالیفی، برپایی نمایشگاه کتب و منابع چند رسانه ای و غیره بعنوان دیگر اقدام های این ستاد در طول این ایام نام برد.
دکتر حسین فرازمند از ثبت 55 عنوان کتاب در سامانه انتخاب کتاب برتر حوزه کشاورزی و منابع طبیعی که 50درصد آنها از حوزه دانشگاههای تحت نظارت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده است خبر داد و افزود: از این تعداد اثر دریافت شده بر اساس شاخص های ارزیابی 47 کتاب به مراحل شش گانه کمیته های ارزیابی تخصصی راه یافته و در مرحله نهایی داوری در جلسه ای با حضور اساتید و صاحب نظران کارگروه های تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی 3 کتاب به عنوان آثار برتر و شایسته تقدیر انتخاب شد.
دکتر ایوب دهقان کار دبیر ستاد هفته کتاب کشور و رئیس موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در این آیین با اشاره به این موضوع که انسان و کتاب از گذشته تا کنون همپای هم پیشرفت کرده و بر یکدیگر اثر بخشیده اند اظهار داشت: کتاب نقش اساسی در تمدن‌های بشری داشته و بین پیشرفت و تمدن بشری با کتاب و کتابخانه یک رابطه مستقیم و تاثیرگذار بوده است.
وی با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخانه در جوامع گذشته، گفت: کتابخانه‌ها در تمامی قرون گذشته جزئی از بافت اجتماعی و فرهنگی هر جامعه بودند. و همچنین کتاب جزئی از تاریخ تمدن بشر می باشد که گویای تفکرات اجتماعی در دوره‌های گوناگون بوده و در رشد حیات بشری تاثیر داشته است.
دکتر دهقان کار با اشاره به قدمت تحریر کتب حوزه کشاورزی و منابع طبیعی از آمادگی لازم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مشخصا موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران به منظور همکاری در حوزه های علمی - پژوهشی و حمایت از آثار فاخر و عرضه نمایشگاهی آثار حوزه کشاورزی و منابع طبیعی در داخل و خارج از کشور خبر داد.

در این مراسم با حضور دکتر بازرگان معاون وزیر و رئیس سازمان ضمن معرفی برترین های دومین دوره هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی از نویسنده پیشکسوت حوزه کشاورزی و منابع طبیعی "استاد دکتر علیرضا کوچکی" تقدیر شد. 
بر اساس این گزارش برترین های دومین دوره هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی شامل : کتاب برتر و شایسته تقدیر تحت عنوان "بیوتکنولوژی میکروبی در کشاورزی؛ عوامل میکروبی مهارزیستی آفات و بیماری‌های گیاهی"  نویسندگان : غلامرضا صالحی جوزانی، مژگان کوثری / کتاب "توسعه کشاورزی عدالت محور مبانی و سیاست ها"، نویسندگان: ورمزیاری- حجت مصطفی بنی‌اسدی ،خلیل کلانتری/ کتاب "راهنمای کنترل شیمیایی  علف های هرز ایران" نویسندگان : اسکندر زند – نوشین نظام‌آبادی- محمدعلی باغستانی- پرویز شیمی- سیدکریم موسوی/ دستنامه برتر تحت عنوان "  مدیریت سلامت گله و آشنایی با نشانه های برخی بیماری های رایج در مرغداری" نویسنده: امیرحسین علیزاده قمصری/ نشریه ترویجی برتر تحت عنوان " احداث باغ زیتون با سامانه‌های کوچک لوزی شکل در مناطق خشک" نویسنده: غلامرضا شاهینی /اپلیکیشن برتر تحت عنوان " مدیریت پرورش میگو " پدیدآروندگان :علی قوام پور و  محمد خلیل پذیر /مجله برتر تحت عنوان   International Journal of Horticultural Science and Technology سردبیر : کوروش وحدتی معرفی و با اعطای لوح تقدیر از نویسندگان این آثار قدردانی شد. 

روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی 

 


  

6.1.15.0
V6.1.15.0