با حضور دکتر کامبیز بازرگان معاون وزیر و رئیس سازمان:
در نشست با رئیسان دانشکده های کشاورزی بر ضرورت هم افزایی " تحقیق برای توسعه" تاکید شد
نشست بررسی زمینه همکاری مشترک با دانشکده های کشاورزی کشور با حضور دکتر کامبیز بازرگان معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی ، دکتر رسول زارع قائم مقام سازمان، دکتر اسکندر زند استاد تمام سازمان تات و مشاور عالی وزیر جهاد کشاورزی ، دکتر جوادی معاون پژوهش و فناوری، دکتر مویدی معاون سازمان و رئیس موسسه آموزش و ترویج و جمعی از رئیسان دانشکده کشاورزی کشور به صورت وبینار در سالن اندیشه برگزار شد.
دکتر کامبیز بازرگان معاون وزیر و رئیس سازمان هدف از این نشست را بررسی زمینه همکاری مشترک با دانشکده های کشاورزی کشور برای تحقق رویکرد هم افزایی " تحقیق برای توسعه" عنوان کرد و خاطر نشان ساخت: بخش کشاورزی با مشکلات متعددی روبرو است که شرایط تحریم وهمه گیری ویروس کرونا، لزوم هم افزایی بین سازمان تات به عنوان بازوی اجرایی پژوهش وزارت جهادکشاورزی و دانشکده های کشاورزی را به عنوان بدنه علمی و تحقیقاتی وزارت علوم در ارائه راه حل واحد به چالش های اساسی بخش کشاورزی را بیش از پیش مورد توجه قرار داده است.
وی نیروی انسانی متخصص و تجهیزات وامکانات دانشکده های کشاورزی کشور را از جمله ظرفیت های مطلوب دانست و افزود: در مجموعه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی نیز از این منظر ظرفیت های خوبی وجود دارد؛ در نانو تکنولوژی، بیو تکنولوژی، مکانیزاسیون، اصلاح ارقام و ... افراد توانمندی داریم اما در بروز و ظهورنتایج تحقیقات در عرصه اجرا توفیق چندانی کسب نکرده ایم که لازم است با انسجام و هم گرا شدن بیشتر برای حل مسایل کشاورزی کشور و با توجه به انرژی و ظرفیت ها، توانمندی های خود را در جهت پاسخ به مسائل کلان کشور رهبری و هدایت کنیم.
دکتر بازرگان از تشکیل کمیسیون هماهنگی تحقیقات در سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی برای احصا و اجرای پروژه های کلان در سطح کشور خبر دادو افزود: طرح های کلان پژوهشی در کمیسیون هماهنگی تحقیقات احصا شده است و برای آن یک مجری مسئول پروژه تعریف شده است که در این رویکرد تلاش می شود موضوعات مساله محور در سطح کلان به صورت هماهنگ و چند دیسیپلینی تحت رهبری واحد از ابتدا تا انتهای پروژه و رسیدن به یک پاسخ شفاف برای یک سوال مهم در کشاورزی کشور مدیریت شود.
وی با تاکید بر حمایت همه جانبه از طرح ها و پروژه های اولویت دار تصریح کرد: سازمان تحقیقات آمادگی دارد از نمایندگان دانشکده های کشاورزی که صاحب ایده هستند دعوت نماید برای ارائه طرح های خود در این کمیسیون با سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی همکاری نمایند؛ امکانات و شرایط، تکنسین، آزمایشگاه و اراضی و فراهم نمودن بستر لازم برای تبدیل ایده به نتیجه در راستای حمایت از صاحبان ایده انجام می شود.این کمیسیون فصل الخطاب است و اگر ایده ای در این کمیسیون تصویب شود، نحوه همکاری ها اعلام می شود.
دکتر بازرگان با تاکید بر اینکه باید از تمام محققان و نخبگان ولو در دورترین دانشگاه کشور بهره برد بیان داشت: آمادگی داریم به عنوان نقطه آغاز شکل گیری فصل جدید همکاری بین سازمان تات و دانشکده های کشاورزی ، از دستاوردهای پژوهشی برتر اعضای محترم هیات علمی دانشکده های کشاورزی در کنار دستاوردهای پژوهشی سازمان در هفته پژوهش در حضور وزیر محترم جهادکشاورزی، رونمایی و از صاحبان آثار تقدیر شود.
دکتر اسکندر زند استاد تمام سازمان تات و مشاور عالی وزیر جهاد کشاورزی با مروی بر سابقه همکاری بین سازمان تات و دانشکده های کشاورزی، اجرای پایان نامه های دانشجویی و پروژه های کاربردی را از جمله سابقه همکاری مطلوب بین سازمان و دانشکده های کشاورزی برشمرد.
وی به چهار پروژه الگویی مشترک در سطح ملی در این زمینه اشاره داشت و افزود: پروژه پژوهشی مشترک بین اعضای هیات علمی سازمان وهیات علمی دانشگاهگرگان درباره امنیت غذایی و خلأ عملکرد از جمله نمونه های موفق این همکاری است که منجر به شکل گیری مقدمات تدوین سند امنیت غذایی کشور شده است.
مشاورعالی وزیر جهاد کشاورزی هم چنین نمونه های دیگری از جمله همکاری با دانشکده های کشاورزی تهران، مشهد و شیراز را مورد اشاره قرار داد و ابراز امیدواری کرد با اصلاح قالب همکاری بین سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی و دانشکده های کشاورزی و ایجاد یک پلتفرم واحد همکاری محتوایی بتوان بر موانع ارتقای هم افزایی بین این دوبخش فائق آمد.
دکتر زند از به تصویب رسیدن برنامه علم و فناوری کشاورزی در شورای عتف خبر داد و عنوان داشت که این برنامه می تواند مبنای عمل برای همکاری مشترک بین سازمان و دانشکده کشاورزی قرار گیرد.
دکتر علی اکبر مویدی معاون سازمان و رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی در این جلسه با اشاره به راه اندازی برنامههای تلویزیونی شبکه تلویزیونی اینترنتی و گروه های آموزشی مستقیم ویدئو کنفرانس با موضوعات کشاورزی اظهار داشت: برنامه رویش و قهرمانان تولید نیز در شبکه آموزش برای مسائل کشاورزی و اطلاع رسانی به بهرهبرداران راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه با توجه به تقویت ساختار آموزش مجازی سازمان کار آموزش و ترویج کشاورزی به کارشناسان، بهره بردارن و کشاورزان در دوران کرونایی کشور بیش از پیش توسعه یافته است اظهار داشت: راه اندازی تلویزیون اینترنتی، راه اندازی گروه های آموزشی ویدیو کنفرانس که کشاورزان نخبه با کشاورزان دیگر صحبت می کند، و همچنین پخش برخی برنامه ها از تلویزیون، همچون برنامه رویش، قهرمانان تولید و سفره سلامت از جمله این اتفاقات است.
دکتر علی اکبر مویدی با اذعان بر استفاده آسان از این برنامه ها توسط بهره برداران، کشاورزان و کارشناسان افزود: تحقیقات و آموزش در تولید محصولات کشاورزی حرف اول را میزند و محققان میتوانند با انتقال دانش فنی روز دنیا در افزایش و جهش تولید به کشاورزان کمک شایانی داشته باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه کارآموزی ریشه در یادگیری تجربی دارد و یکی از ابزارهای آموزش عملی برای دانشجویان کشاورزی محسوب میشود اظهار داشت: دانشجو به کمک آن میتواند آموختههای دوره تحصیلی را در زمینه کاری خود به کار گیرد و بهبود و ساماندهی آن، نقش مهمی در ارتقای یاددهی و یادگیری مهارتهای شغلی خواهد داشت.
دکتر علی اکبر مویدی با اذعان بر اینکه توجه به اثربخشی دوره کارآموزی به معنای میزان دسترسی به اهداف از پیش تعیینشده از اهمیت بسزائی برخوردار است، از ایجاد کلیه بسترهای لازم به منظور حضور دانشجویان رشته های کشاورزی دانشگاه ها برای گذراندن دوره کارآموزی خود در مراکز و واحدهای آموزشی و ترویجی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی خبر داد.
در این جلسه جمعی از رئیسان دانشکده های کشاورزی کشور آقایان دکتر نظامی رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر سیادت رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، دکتر نجفی نژاد رئیس دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دکتر گلدانساز رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی تهران، دکتر تیموری رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه ساری، دکتر واعظ دبیر هیئت امنای دانشکده های کشاورزی و مباحثی را در موضوع جلسه ارائه و در این خصوص بحث و تبادل نظر نمودند. در این سخنان با تاکید بر اهمیت تعامل سازنده، هدفمند و هماهنگ بین دانشگاه، دانشکده های کشاورزی و سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی در ارتقاء دانش و نوآوری در بخش کشاورزی؛ بهکارگیری تحقیقات در تصمیمگیری و سیاستگذاری های بخش کشاورزی را برای حفظ امنیت غذایی حایز اهمیت دانستند.
ایشان در سخنان خود سوق دادن راهبردهای تحقیقات کشاورزی ایران به سمت کاربردی شدن طرحهای پژوهشی برای رفع چالشها را امری ضروری خواندند و در ادامه تاملات خود و برای مقابله با چالش محدودیت منابع، حرکت بر مبنای کشاورزی علمی که موجب تولید پایدار و حفظ محیط زیست می گردد را مورد تاکید قرار دادند. حضور هدفمند اعضای هیأت علمی دانشگاه ها و محققین در برنامههای پژوهشی و پایش عرصههای تولیدات کشاورزی متناسب با تخصص و تجارب آنها با هماهنگی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از دیگر موضوعاتی بود که در این جلسه بدان تاکید شد و ابراز امیدواری کردند این همکاری ها میتواند با ارایه راهکارها از سوی محققان، ضامن امنیت غذایی و سلامت محصولات کشاورزی کشور باشد.
روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی




