• ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۳۹۹/۰۵/۱۰ 
  • تعداد بازدید : 716
دكتر جوادی معاون پژوهش و فناوری سازمان ضمن حضور در مزرعه الگویی ترویجی "انام" با كشاورزان پیشرو در كشت این رقم زراعی جدید دیدار و گفتگو كرد

دکتر جوادی معاون پژوهش و فناوری سازمان ضمن حضور در مزرعه الگویی ترویجی "انام" با کشاورزان پیشرو در کشت این رقم زراعی جدید دیدار و گفتگو کرد


بازدید از مزرعه الگویی ترویجی کشت رقم انام با حضور دکترارژنگ جوادی معاون پژوهش و فن آوری ،دکتر پور داد مدیر کل پژوهش سازمان ، دکتر مریم حسینی رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور، دکتر مهرزاد قلی پورمجری رقم انام ، مهندس الماسی معاون بهبود و تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی، مسئولان سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان ،مهندس منشی زاده مدیر ترویج استان مهندس اکبرزاده مدیر زراعت استان ،معاونان و مدیران موسسه تحقیقات برنج کشور وبرخی ازکشاورزان منطقه  واقع در روستای ‌سیاوزان‌ - انزلی  مزرعه الگویی کشاورز "‌سید مرتضی  ‌میری" انجام شد.
  دکتر جوادی معاون پژوهش و فناوری سازمان  با اشاره به هدف از این بازدید بیان داشت: یکی از رسالت‌های سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی  معرفی روش‌ها ،فناوری ها و آخرین یافته های روز در عرصه  به کشاورزی و بهره برداران عزیز است؛ امروزبه فضل الهی شاهد به ثمر نشستن تحقیقات سال ها مطالعه و پژوهش در معرفی رقم جدید انام  هستیم که این رقم از مزرعه تحقیقاتی و مقاله و کتاب خارج و وارد مزارع کشاورزان شده و کشت آن ومورد استقبال کشاورزان قرارگرفته  است.
وی با تشکر و قدردانی از همه دست اندرکاران معرفی و ترویج این رقم باارزش زراعی افزود: معرفی رقم یکی از قوی ترین اتصال های ما به عرصه اجرایی و کشاورزان عزیز و بهره‌برداران است؛ به  این  دلیل که بلافاصله وارد مزرعه می شود و خیلی سریع اثرات مفید و مثبت آن قابل مشاهده است. 
معاون پژوهش و فناوری سازمان   با اشاره به مزایای کشت این رقم بیان داشت: رقم انام که امروز وارد مزارع کشاورزان شده است رقم بسیار باکیفیتی است. مزایایی از جمله پتانسیل عملکرد  بیشتر،عطر،طعم، کیفیت پخت مناسب آن و از همه مهمتر مصرف آب کمتر مورد استقبال زارعین قرار گرفته است 
وی ادامه داد: امروز خیلی خوشحال هستیم که این رقم،  لبخند رضایت  را برلبان کشاورزان نشانده و توانسته است برتری خود را اثبات کند. ما اعتقاد داریم که تنوع ارقام ما می تواند بیش از این باشد و در تولید و معرفی رقم جدید همه هدف این سازمان در نظر گرفتن منافع کشور و کشاورزان است. 
دکتر جوادی با اشاره به ضرورت کشت ارقام جدید زراعی تصریح کرد: ما از همه تولیدکنندگان خواهش می‌کنیم که توجه کنند که توانایی ژنتیکی ارقام محلی رفته رفته رو به تحلیل است بنابراین باید توجه کرد که چنانچه یکی از ارقام مشکل پیدا کرد بتوان رقم بهتری جایگزین کرد.
خانم دکتر مریم حسینی رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور با اشاره به مزیت های کشت رقم انام در مقایسه با ارقام محلی بیان داشت: امروز در مزرعه ای در محدوده کپورچال هستیم  که برای اولین بار زیر کشت  رقم جدید انام رفته  است چون همانطور که می دانید این رقم در اواسط سال زراعی 98 معرفی شد و سال زراعی 99 برای اولین بار زیرکشت رفت؛ ‌‌‌‌از مشخصات فیزیکی این رقم میتوان به قد کوتاه‌تر و ضخامت ساقه آن اشاره کرد که موجب می‌شود در برابر باد و باران استقامت بیشتری از خود نشان دهد.
وی با اشاره به عملکرد بالای این رقم در مقایسه با سایر ارقام محلی تصریح کرد: مهمترین مزیت این رقم زودرسی، پاکوتاهی ،کیفیت پخت خوب ، عملکرد بالاتر از دیگر ارقام محلی است که می تواند درآمد بیشتری برای کشاورزان داشته باشد. 
دکتر مریم حسینی افزود: رقم  انام با ظرفیت تولید بیش از یک و نیم تن در هکتار بیش از برنج رقم هاشمی و دارا بودن خواص کیفی بسیار بالا، امیدی برای خودکفایی در این محصول استراتژیک ایجاد کرده است.
وی در پاسخ به سوالی  درباره هدف ازمعرفی این رقم بیان داشت: هددف از معرفی ارقام جدید، حفظ کیفیت ارقام محلی و اصلاح  معایبی مثل پابلندی و متحمل بودن به ورس است؛ رقم انام در برابر ورس مقاوم است و پروتئین این رقم ۳ تا ۴ درصد بالاتر از همه ارقام ایرانی و خارجی است؛ میزان ری برنج و  پخت آن  نسبت به  دیگر ارقام شمالی بهتر است و ۴۵۰ متر مکعب  نسبت به دیگر ارقام آب کمتری مصرف می کند.
وی ضمن تشکر از محققان موسسه تحقیقات برنج و کارشناسان و مروجان در معرفی این رقم جدید و ترویج آن در بین کشاورزان ابراز امیدواری کرد در سال جهش تولید بخشی از برنج تولید ایرانی در منطقه شمال کشور به ارقام جدید اختصاص پیدا کنه  و شاهد ضریب نفوذ ارقاممون در مزارع کشاورزی باشیم.
دکتر مریم حسینی از آماده شدن بذر گواهی شده رقم انام در سال 1400 خبر داد و افزود: امیدوار هستیم با تولید بذر رقم انام در قالب قوانین بذر گواهی شده  ، بذر لیبل دار گواهی شده انام در میزان انبوه در سال ۱۴۰۰ در اختیار کشاورزان قرار بگیرد  که در این زمینه کشاورزان می‌توانند برای تهیه بذر مورد نیاز خود به سازمان های جهاد کشاورزی استان های شمالی مراجعه کنند.
وی با اشاره به ارزیابی امکان کشت این رقم در سایر استان ها بیان داشت: یکی از مزیت های کشت انام نسبت به رقبای محلی و سایر ارقام میزان نیاز آبی کمتر  و زودرسی آن است  و با توجه به اینکه زودتر برداشت میشود،  خاصیت رتن زایی بهتری  نسبت به ارقام دیگر دارد که در راستای ترویج این رقم ، پتانسیل  برای کشت در استان های دیگر مانند گلستان  با  شیوه خشکه کاری در حال ارزیابی است. 
در حاشیه این بازدید آقای دکتر جوادی به همراه مجری طرح انام  و دو تن از کشاورزان تولید کننده برنج رقم انام در روستای سیاوزان در زمین زراعی آنها با آن ها گفتگویی صمیمانه داشت و از نزدیک در جریان مشکلات موجود در تولید انبوه این رقم با ارزش در راستای رسیدن به امنیت غذایی کشور قرار گرفت.
روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی

6.1.15.0
V6.1.15.0