در نهمین نشست شورای مراکز رشد سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی:
راهاندازی 25 مرکز رشد تخصصی کشاورزی در واحدهای وابسته و تابعه سازمان در سراسر کشور
نهمین جلسه شورای مراکز رشد سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با دستور کار ارائه سیاستهای سازمان در زمینه توسعه و تجاری سازی فناوریها و راهبری مراکز رشد و ارائه گزارش عملکرد، اقدامات و برنامه های جاری و آتی مراکز رشد موسسات و مراکز تحقیقاتی بصورت وبینار با حضور دکتر جوادی معاون پژوهش و فناوری سازمان، دکتر صالحی جوزانی مدیرکل دفتر امور فناوری سازمان، روسای موسسات و مراکز تحقیقاتی و همچنین مدیران مراکز رشد برگزار شد.
در این نشست دکتر صالحی مدیرکل دفتر امور فناوری سازمان ضمن ارائه وضعیت موجود بخش کشاورزی کشور و بررسی میزان واردات محصولات فناورانه از آمادگی سازمان برای همکاری در شناسایی و راهبری دانش فنی برخی از نهادههای فناورانه وارداتی بخش کشاورزی خبر داد.
وی افزود: سازمان با محوریت موسسات/پژوهشگاه و مراکز تحقیقاتی و در تعامل با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موفق به تاسیس و راهاندازی 25 مرکز رشد تخصصی کشاورزی در واحدهای وابسته و تابعه خود در سراسر کشور شده که 4 مورد آنها در طی چند ماه اخیر صورت گرفته است.
دکتر صالحی بیان نمود: در حال حاضر 265 هسته و واحد فناور در این مراکز رشد مستقر و در حال فعالیت میباشند و از طرفی تعداد 125 هسته و واحد فناور موفق نیز در طی سالیان اخیر از مراکز رشد سازمان بصورت شرکت دانش بنیان خارج شدهاند.
وی در ادامه اذعان داشت: سیاست سازمان تحقیقات حمایت همه جانبه از ایجاد، توسعه و تجاریسازی فناوریهای اولویتدار و مورد نیاز مخصوصا مواردی که در لیست کالاها و نهادههای تحریمی و وارداتی بخش کشاورزی میباشد است و در این راستا در تعامل با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کمیتههای حمایت از شرکتهای فعال در زمینه تولید کالاها و نهادههای وارداتی تشکیل شده و قراردادهای خوبی با آنها عقد شده است.
دکتر صالحی افزود: از طرف دیگر، ایجاد پارک علم و فناوری تخصصی کشاورزی و ایجاد مراکز و زیست بومهای نوآوری با مدیریت بخش خصوصی در کنار مراکز رشد با هدف توسعه و تجاریسازی فناوریهای گلوگاهی از اهداف مهم و اقدامات جاری سازمان میباشد.
در این جلسه دکتر ارژنگ جوادی معاون پژوهش و فناوری سازمان نیز به تبیین جایگاه واقعی مراکز رشد و نقش آنها در توسعه علم و فناوری پرداخت و پویایی و جهتگیری با محوریت بازار و اقتصاد، را یکی از شاخص های مهم مراکز رشد خواند.
وی راهاندازی تیمهای مشاوره کسب و کار، منتورینگ و ارائه خدمات مشاورهای به هستهها و واحدهای فناور و استفاده از ظرفیت اعضای هیات علمی و محققان برجسته سازمان در ارائه خدمات مشاورهای را از دیگر شاخص های مراکز رشد کشاورزی عنوان نمود.
دکتر جوادی افزود: جذب ایدههای نو، تشویق محققان سازمان برای ایجاد شرکتهای زایشی، ایجاد کافههای فناوری در مراکز رشد و لحاظ هستهها و واحدهای موفق خروجی بعنوان شاخص های عملکردی مراکز رشد می باشد.
در ادامه نشست، مدیران 25 مرکز رشد سازمان، گزارشی از عملکرد سال 98 و وضعیت موجود حوزهها و اولویتهای فعالیت و برنامههای آتی هر مرکز و همچنین مشکلات و پیشنهادات خود ارائه نمودند.
روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی

