برگزاری نشست مشترک دانشگاه زابل و مرکز برای ثبت جهانی محصول پشمک سیستان
برگزاری جلسه مشترک اعضا، هیات علمی دانشگاه زابل و مرکز در خصوص ثبت محصول پشمک در GIAHS( سیستم های مهم میراث کشاورزی جهانی )
نشست تخصصی اعضای هیأت علمی دانشگاه زابل با هدف بررسی ظرفیتها و تدوین برنامه مشترک جهت ثبت محصول بومی پشمک در نظام جهانی میراث کشاورزی
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی سیستان ، در راستای حفظ و معرفی میراث کشاورزی ارزشمند منطقه سیستان، نشست مشترکی میان اعضای هیأت علمی دانشگاه زابل و مرکز برگزار شد. محور این نشست، بررسی ظرفیتها و تدوین برنامه مشترک جهت ثبت محصول بومی «پشمک» در نظام جهانی (GIAHS)بود
دراین جلسه با تأکید بر ویژگیهای زیستی و بومسازگار محصول پشمک، آن را نمادی از کشاورزی هوشمند در برابر تغییرات اقلیمی و کمآبی منطقه سیستان دانستند. این محصول با سازگاری بالا به شرایط خشک و کمآب منطقه، میتواند الگوی موفقی از کشاورزی تابآور و پایدار در نواحی بیابانی باشد.
ثبت جهانی این محصول نهتنها به صیانت از تنوع زیستی و میراث کشاورزی منطقه سیستان کمک میکند، بلکه زمینهساز توسعه اقتصادی، اشتغالزایی محلی و معرفی ظرفیتهای بومی در سطح بینالمللی خواهد بود.
