محمد شاهوردی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان؛

دانش بومی، بازار جهانی؛ لرستان آماده ورود به اقتصاد نوین کشاورزی

۰۳ اسفند ۱۴۰۴ | ۰۹:۰۸ کد : ۱۱۳۰۱ پژوهشی ستادی
تعداد بازدید:۲۰۷
محمد شاهوردی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان در گفتگو با روابط عمومی مرکز اظهار داشت:دستیابی به دانش فنی تولید بذرهای اصلاح‌شده و نهال‌های شناسنامه‌دار، این امکان را فراهم کرده که لرستان نه‌تنها تأمین‌کننده داخلی بلکه صادرکننده دانش فنی و محصولات مرتبط در این حوزه باشد.
دانش بومی، بازار جهانی؛ لرستان آماده ورود به اقتصاد نوین کشاورزی

محمد شاهوردی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان در گفتگو با روابط عمومی اظهار داشت: استان لرستان با تکیه بر ظرفیت‌های علمی، اقلیمی و زیرساخت‌های پژوهشی، در آستانه تبدیل شدن به صادرکننده دانش فنی در حوزه کشاورزی قرار گرفته است.

وی با اشاره به اهمیت صنعت بذر و نهال در اقتصاد کشاورزی جهان اظهار کرد: امروزه این صنعت به‌عنوان آخرین حلقه تحقیقات کاربردی و ثروت‌آفرین بخش کشاورزی شناخته می‌شود و گردش مالی آن در دنیا بیش از ۶۰ میلیارد دلار برآورد شده که پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰ از مرز ۱۰۰ میلیارد دلار عبور کند.

شاهوردی افزود: کشورهای ایالات متحده آمریکا، هلند، چین و در منطقه ما ترکیه از مهم‌ترین صادرکنندگان این حوزه محسوب می‌شوند؛ به‌گونه‌ای که ترکیه هم‌اکنون به ۱۲۱ کشور جهان صادرات بذر و نهال دارد و سالانه حدود ۵۰۰ میلیون دلار درآمد از این محل کسب می‌کند.

پنج دهه سرمایه‌گذاری علمی در لرستان

رئیس مرکز تحقیقات لرستان با اشاره به سابقه فعالیت این مرکز گفت: طی بیش از پنج دهه فعالیت این مجموعه که زمانی واردکننده ارقام زراعی به‌ویژه گندم و جو بوده، اکنون در معرفی یا مشارکت در معرفی بیش از ۱۳۰ رقم گیاهی در سطح استان و کشور نقش داشته است و در حال حاضر نیز بیش از ۳۰ رقم گندم و جو سازگار با شرایط اقلیمی لرستان معرفی و در حال کشت است، به‌طوری که برای بسیاری از ریزاقلیم‌های استان رقم اختصاصی وجود دارد.

وی تصریح کرد: دستیابی به دانش فنی تولید بذرهای اصلاح‌شده و نهال‌های شناسنامه‌دار، این امکان را فراهم کرده که لرستان نه‌تنها تأمین‌کننده داخلی بلکه صادرکننده دانش فنی و محصولات مرتبط در این حوزه باشد.

مزایای توسعه صنعت بذر در استان

شاهوردی توسعه صنعت بذر و نهال را عاملی مؤثر در افزایش اشتغال تخصصی و پایدار، ارتقای بهره‌وری تولید، کاهش مصرف آب کشاورزی، کمک به اجرای الگوی کشت و جایگزینی مناسب برای کشت‌های پرمصرف و ممنوعه
دانست و افزود: رونق این صنعت می‌تواند به موتور محرک اقتصاد کشاورزی استان تبدیل شود.

نیازهای پیش‌رو برای ورود به بازار صادرات

وی تحقق این هدف را مستلزم ایجاد زیرساخت‌های صادراتی و بازرگانی دانست و گفت: توسعه فضاهای فرآوری، بسته‌بندی و استانداردسازی بذر و نهال، ایجاد مسیرهای بازاریابی بین‌المللی و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان کشاورزی از جمله الزامات ورود لرستان به بازار صادراتی است.

رئیس مرکز تحقیقات لرستان همچنین خاطرنشان کرد: در حال حاضر ده‌ها تُن بذر اصلاح‌شده محصولات اساسی به‌ویژه گندم در انبارهای این مرکز ذخیره شده که در صورت فراهم شدن بستر صادرات، می‌تواند به رونق اقتصادی بخش کشاورزی و تولید ثروت برای استان منجر شود.

افق آینده کشاورزی لرستان

کارشناسان معتقدند در صورت تقویت زنجیره ارزش کشاورزی، اتصال پژوهش به بازار و حمایت از صادرات فناوری، لرستان می‌تواند در سال‌های آینده به یکی از قطب‌های دانش‌بنیان کشاورزی کشور تبدیل شود؛ جایگاهی که علاوه بر تأمین امنیت غذایی، نقش مهمی در دیپلماسی علمی و توسعه صادرات غیرنفتی خواهد داشت.

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید

جهت دریافت اخبار تات لرستان در کانال ایتا کلیک نمایید

آخرین ویرایش ۲۹ فروردین ۱۴۰۵