برگزاری وبینار آموزشی توسط رییس بخش تحقیقات ویروس‌شناسی گیاهی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور؛

اصول مدیریت بیماری‌های ویروسی در مزارع سیب زمینی؛
۱۸ آبان ۱۴۰۴ | ۰۷:۱۸ کد : ۵۶۲۶ اخبار پژوهشی
تعداد بازدید:۵۴
با توجه به اهمیت بیماریهای ویروسی در محصول سیب زمینی رضا پوررحیم عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور به معرفی این بیماریها و روش مدیریت آنها پرداخت
برگزاری وبینار آموزشی توسط رییس بخش تحقیقات ویروس‌شناسی گیاهی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور؛

پوررحیم در  این سخنرانی گفت سیب زمینی یکی از زراعت های مهم و اقتصادی در ایران و بسیاری از کشورهای جهان محسوب می شود، که اهمیت زیادی در تامین نیاز غذایی و پایداری اقتدار غذایی کشورها دارد. ازدیاد این گیاه از طریق کشت غده­ های بذری انجام می شود و این موضوع موجب استعداد بالای این زراعت برای ابتلا به بیماری‌های ویروسی و بروز خسارت گردیده است.

وی ادامه داد عوامل ویروسی در ایجاد بیماری و کاهش عملکرد این گیاه نقش مهمی داشته و می­توانند تا 80  درصد موجب کاهش تولید شوند. در صورت آلوده شدن گیاه به ویروس، غده ­های تولیدی نیز به ویروس آلوده بوده و کشت آنها منجر به تولید گیاهان بیمار خواهد شد.

رییس بخش تحقیقات ویروس شناسی گیاهی موسسه در این دوره آموزشی علائم مزرعه­ای بیماری‌های ویروسی مهم سیب زمینی از جمله  PVX، PVY ، PLRV، PVM، PVS، PVA و روش‌های مهم اتتقال هر یک از آنها را در مزرعه شرح داد و گفت  در بین عوامل ویروسی فوق، ویروس وای سیب زمینی از میزان فراوانی و خسارت بالایی برخودار است و به سویه های این ویروس و علائم آلودگی آنها اشاره کرد.  وی در خاتمه مهمترین اصول مدیریت بیماریهای ویروسی در مزارع سیب زمینی خوراکی را ارائه داد.


اخبار مرتبط