برگزاری وبینار آموزشی توسط رییس بخش تحقیقات ویروسشناسی گیاهی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور؛
اصول مدیریت بیماریهای ویروسی در مزارع سیب زمینی؛
پوررحیم در این سخنرانی گفت سیب زمینی یکی از زراعت های مهم و اقتصادی در ایران و بسیاری از کشورهای جهان محسوب می شود، که اهمیت زیادی در تامین نیاز غذایی و پایداری اقتدار غذایی کشورها دارد. ازدیاد این گیاه از طریق کشت غده های بذری انجام می شود و این موضوع موجب استعداد بالای این زراعت برای ابتلا به بیماریهای ویروسی و بروز خسارت گردیده است.
وی ادامه داد عوامل ویروسی در ایجاد بیماری و کاهش عملکرد این گیاه نقش مهمی داشته و میتوانند تا 80 درصد موجب کاهش تولید شوند. در صورت آلوده شدن گیاه به ویروس، غده های تولیدی نیز به ویروس آلوده بوده و کشت آنها منجر به تولید گیاهان بیمار خواهد شد.
رییس بخش تحقیقات ویروس شناسی گیاهی موسسه در این دوره آموزشی علائم مزرعهای بیماریهای ویروسی مهم سیب زمینی از جمله PVX، PVY ، PLRV، PVM، PVS، PVA و روشهای مهم اتتقال هر یک از آنها را در مزرعه شرح داد و گفت در بین عوامل ویروسی فوق، ویروس وای سیب زمینی از میزان فراوانی و خسارت بالایی برخودار است و به سویه های این ویروس و علائم آلودگی آنها اشاره کرد. وی در خاتمه مهمترین اصول مدیریت بیماریهای ویروسی در مزارع سیب زمینی خوراکی را ارائه داد.

