کارگاه یاوران تولید «پرواربندی بره» با محوریت تغذیه علمی و انتخاب نژاد بومی در ایوان برگزار شد

رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی ایلام:
۱۵ مهر ۱۴۰۴ | ۰۷:۵۵ کد : ۳۲۸۰ پژوهشی اداری آموزش
تعداد بازدید:۲۸
جواد احمدپناه رییس بخش تحقیقات علوم دامی با تأکید بر اهمیت تغذیه علمی در رشد و بهره‌وری دام‌ها اظهار داشت: خوراک مورد استفاده در پرواربندی باید به‌صورت مخلوط کامل (TMR) و از نظر انرژی و پروتئین متعادل باشد. وجود اقلامی چون سویا و یونجه در جیره غذایی، برای تأمین پروتئین مورد نیاز دام ضروری است.
کارگاه یاوران تولید  «پرواربندی بره» با محوریت تغذیه علمی و انتخاب نژاد بومی در ایوان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام، کارگاه یاوران تولید  «پرواربندی بره» با تدریس جواد احمدپناه، رئیس بخش تحقیقات علوم دامی، در دامداری آقای یاسمی واقع در روستای نهر غلام‌ویس شهرستان ایوان و با هدف تبیین اصول علمی پرواربندی بره، ترویج استفاده از نژادهای بومی سازگار با اقلیم ایلام و افزایش آگاهی دامداران نسبت به نقش تغذیه متعادل در بهبود بازده اقتصادی واحدهای دامداری تهیه شده است، برگزار شد.

در این برنامه آموزشی که با حضور جمعی از دامداران محلی برگزار شد، اصول و مبانی علمی مرتبط با تغذیه بره‌های پرواری، انتخاب نژاد مناسب و بهبود بازده اقتصادی واحدهای دامی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در ابتدای نشست، دامدار میزبان به برخی مشکلات موجود در زمینه نوع خوراک و انتخاب بره مناسب برای پرواربندی اشاره کرد.

در ادامه، احمدپناه با تأکید بر اهمیت تغذیه علمی در رشد و بهره‌وری دام‌ها اظهار داشت: خوراک مورد استفاده در پرواربندی باید به‌صورت مخلوط کامل (TMR) و از نظر انرژی و پروتئین متعادل باشد. وجود اقلامی چون سویا و یونجه در جیره غذایی، برای تأمین پروتئین مورد نیاز دام ضروری است.

وی افزود: استفاده از جیره‌های پرانرژی موجب کوتاه‌تر شدن دوره پروار و در نتیجه، افزایش بازده اقتصادی دامداری‌ها می‌شود.

رئیس بخش تحقیقات علوم دامی همچنین با اشاره به اهمیت انتخاب نژاد مناسب گفت: متأسفانه در میان برخی دامداران این تصور وجود دارد که استفاده از بره‌های سایر نژادها می‌تواند سودآورتر باشد، در حالی‌ که این نژادها با شرایط آب و هوایی ایلام سازگار نیستند و قادر به بروز کامل پتانسیل ژنتیکی خود نمی‌باشند.

احمدپناه تأکید کرد: برای سیستم‌های روستایی و عشایری، توصیه می‌شود تنها از بره‌های نژاد کردی که سازگاری بالایی با اقلیم منطقه دارند استفاده شود. استفاده از نژادهای غیربومی ممکن است موجب بروز تداخل اثرات ژنتیک و محیط شده و در نهایت به کاهش عملکرد و افت بازده اقتصادی منجر گردد.»

این دوره آموزشی در راستای ارتقای دانش فنی دامداران و بهبود عملکرد واحدهای دامداری در استان ایلام برگزار شد.


اخبار مرتبط


نظر شما :