برای نخستین بار تشکیل کارگروه ثبت جهانی گوسفند کبوده شیراز با همکاری مدیریت ترویج سازمان جهاد کشاورزی فارس
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس نشستی به ریاست معصومه مویدی، مدیر ترویج کشاورزی استان و با حضور سلطانی مسئول طرح جیاس در موسسه پژوهش های برنامهریزی وزارت جهاد کشاورزی، امیر میری، دهقانی و شادکام مدیران ذیربط موسسه آموزش و ترویج کشاورزی کشور، محمدجواد آگاه رییس بخش تحقیقات علوم دامی و سایر محققان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، کارشناسان معاونت بهبود تولیدات دامی و مدیریت جهاد کشاوری شیراز، در محل مدیریت ترویج جهاد کشاورزی شیراز به منظور مشخص شدن مسئولیت ها و اعضائ اصلی کارگروه و ثبت جهانی گوسفند کبوده شیراز، با موضوع نظام پرورش گوسفند کبوده شیراز در خصوص ثبت نظام های میراث کشاورزی مهم جهانی (GIAHS ) که سبب بهبود معیشت و امنیت غذایی، تنوع زیستی، دانش و فنون سنتی و بومی، سازمان اجتماعی و ارزش های فرهنگی به صورت نیمه حضوری( برخط و حضوری) بحث و تبادل نظر صورت پذیرفت.
در همین راستا و با حضور متخصصان ملی و استانی رشته علوم دامی و سایر موضوعات تخصصی، نظام پرورشی گوسفند کبوده شیراز از جنبه های: حفاظت از تنوع زیستی و اکوسیستم ها، تامین امنیت غدایی و معیشت جوامع محلی، حفظ دانش بومی و فناوری های سازگار، تقویت گردشگری و توسعه اقتصادی، مقابله با چالش های جهانی مانند تغییرات جهانی و ارتقای همکاری های بین المللی و نیز توسعه پایدار به بحث تخصصی گذاشته شد و مقرر گردید که اعضا این کارگروه در جهت امور جیاس نظام پرورشی گوسفند کبوده تلاش نمایند تا به مرحله ثبت جهانی برسد.
گفتنی است، تشکیل این کارگروه برای نخستین بار در کشور و در استان فارس انجام شد.
