• ساعت : ۱۲:۲۳
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۷/۲۲ 
  • تعداد بازدید : 238
عضو هیأت علمی بخش علوم دامی مرکز تحقیقات استان مرکزی:
كاهش قیمت جیره دام با آمونیاكی كردن تغذیه
عضو هیأت علمی بخش علوم دامی مرکز تحقیقات استان مرکزی با اشاره به هزینه بالای تغذیه دام گفت: آمونیاکی کردن ضایعات کشاورزی می تواند باعث افزایش قابليت هضم و مقدار پروتئين آنها در تغذیه دام می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی آزاده میرشمس الهی عضو هیأت علمی بخش تحقیقات علوم دامی مرکز ضمن اشاره به اینکه تغذیه دام بخش قابل توجهی از هزینه دامپروري را به خود اختصاص می دهد گفت: رشد جمعیت و افزایش واحدهای دامی از یک سو و افزایش قیمت علوفه، غلات و منابع پروتئینی مورد استفاده در صنعت دام و طیور، تولیدکنندگان را ناگزیر به سمت استفاده از محصولات غیر¬مرسوم و پس¬ماندهای کشاورزی کشانده است. 
وی در ادامه اظهار داشت: مقدار فراوان فرآورده های فرعی نیشکر طی محدودیت علوفه در فصول خشک فرصت افزایش تولیدات نشخوارکنندگان را با استفاده از فرآورده های فرعی صنایع نیشکر می دهد که این فراورده فرعی دارای ارزش غذایی پایینی بوده و به دلیل رطوبت نسبتاً بالا، نگهداری آن مشکل است. 
میرشمس الهی تصریح کرد: مقدار پروتئین خام باگاس کم و تقریبا 90 درصد نیتروژن آن همراه با الیاف است. نتیجه آن گوارش پذیری پایین باگاس (25 تا 30 درصد) است که آن را منبع خوراکی با ارزش غذایی کم قرار می دهد اما آمونياکي کردن مي تواند علاوه بر افزایش قابلیت هضم ماده خشک (تا 20 درصد) و افزایش محتویات پروتئین خام (3-2 برابر) در این ضایعات، خوشخوراکی و میزان مصرف آنها را نیز بهبود بخشد. 
عضو هیأت علمی بخش تحقیقات علوم دامی مرکز کاهش قیمت جیره دام و در نتیجه کاهش قیمت تمام شده تولیدات دامی را از نتایج فرآوری ضایعات کشاورزی با آمونیاک دانست و افزود: تولید مواد مغذی بیشتر از منابع موجود از طریق بهره وری و بدون نیاز به زمین، آب، سوخت و دیگر نهاده های کشاورزی از دیگر مزایای این روش است.

جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید

6.1.15.0
V6.1.15.0