• ساعت : ۱۰:۰۷
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۹/۰۷ 
  • تعداد بازدید : 90
محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان (شاهرود) مطرح کرد:
تأمین آب پایدار در مناطق خشك و نیمه‌خشك با احیاء قنوات
 محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان (شاهرود) در کارگاه آموزشی مدیریت بهره‌برداری و نگهداری قنوات که در منطقه طرود شهرستان شاهرود برگزار شد، با اشاره به اهمیت قنوات بر تأمین آب پایدار در مناطق خشک و نیمه‌خشک مانند طرود با احیاء قنوات منطقه تأکید کرد.

به گزارش روابط‌عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان (شاهرود)، در این کارگاه آموزشی که توسط مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان (شاهرود) و با همکاری مرکز خدمات کشاورزی طرود و با شرکت بهره‌برداران منطقه برگزار شد، سید محسن طباطبائیان، محقق مرکز گفت: قنات‌ها از زمان‌های بسیار دور تا به امروز منبع آبی قابل‌اعتمادی در صنعت آب ایران هستند و احیاء آنها ضروری است.

 وی با بیان ابداع قنات توسط ایرانیان، افزود: علی‌رغم بارندگی کم و نامنظم سالیانه در منطقه می‌توان با ایجاد قنات مقادیر قابل‌توجهی آب زیرزمینی را جمع‌آوری کرد و به سطح آب آورد.

 این محقق مرکز گفت: احیای قنات‌ها و نیز ساخت قنات‌های جدید در مناطقی که این امکان در آنها وجود دارد، بهترین راه برای واپایش و احیاء منابع آبی است و می‌توان از این طریق ۱۷ درصد از نیاز آبی کشور را تأمین کرد.

 طباطبائیان سپس در مورد قوانین جاری در حوزهٔ قنوات به بهره‌برداران توضیحات کاملی را ارائه کرد.

 در این کارگاه همچنین به موضوعاتی در زمینه حفظ، نگهداری و مرمت و بهسازی قنوات پرداخته شد.

 بازدید از نهال‌های کشت بافتی خرما در کلکسیون خرمای طرود، کشت بذر گیاه دارویی مرتعی وشق و نمونه‌گیری از برگ‌های خرمای آلوده به آفت و بیماری جهت ارسال به آزمایشگاه گیاه‌پزشکی مرکز از جمله برنامه‌های حضور محققین تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان (شاهرود) در منطقه طرود بود.

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان کلیک نمایید

gantor1.jpggantor2.jpg

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.15.0
    V6.1.15.0