آشنایی با ارقام گردوی گرمسیری توسط محقق باغبانی مرکز صفیآباد
پکان ملکه خشکبار جهان
در راستای اجرای پروژه ملی طرح توسعه پکان، ارقام این گردوی گرمسیری و توصیه به کشت در نقاط مختلف کشور و میزان بازدهی و رقم های مناسب کشت در این دوره به نکاتی اشاره شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفیآباد دزفول دوره آشنایی با گردوی گرمسیری پکان توسط فریدون عجمگرد؛ معاونت پژوهش، فناوری و انتقالیافتهها و محقق باغبانی مرکز تحقیقات صفی آباد برای کارشناسان و مروجین برگزار شد.
محق مرکز صفی آباد بیان کرد بیشتر خشکبارها در مناطق معتدل رشد می کنند و از خصوصیات این گردوی گرمسیری میتوان به برگ لطیفتر نسبت به گردوی سردسیری، بسیار دیررستر و دیرگل بودن و طول دوره رشد بسیار بالا تا رسیدن به میوه اشاره کرد. گردوی پکان 500ساعت نیاز به گرمای بالای 17 درجه داشته که نشان از نیاز گرمایی بالای محصول دارد و در سرمای بهاره گل نمی کند. و به دلیل اینکه دیر برگ و گل آن ظاهر می شود نسبت به سرمای بهاره مشکلی ایجاد نمیشود.
این ملکه میوه های گرمسیری بالاترین ارزش غذایی را دارد و 93درصد اسید چرب غیراشباع دارد. از مزیت های آن نسبت به گردوی ایرانی میتوان به برداشت راحت تر و کم هزینه تر اشاره کرد که نیاز به چوب زنی ندارد.
عجم گرد همچنین گفت پکان ارقام زیادی دارد که از نظر شکل و اندازه متفاوت هستند. که بهتر است تنوع رقوم در یک باغ رعایت شود تا آستانه تحمل خسارت بالا برود و از نظر ریالی ضرر کاهش یابد.
وی افزود همانطور که می دانیم در خشکبارها جدا شدن پوست از مغز از مهمترین آیتم ها می باشد که در رقمهای گراتکس، گراکینگ، چوکتا، ویچیتا و 10J پوست به راحتی از مغز جدا می شود.
شایان ذکر است از پکان به ملکه خشکبار جهان نام برده شده است. با تلاش فریدون عجمگرد؛ محقق باغبانی مرکز تحقیقات صفی آباد و همکاری موسسه تحقیقات باغبانی در زمینه آموزش روش پیوند و کاشت و توسعه کشت این محصول ارزشمند در حدود 54 شهر از کشور رقمهای مختلف پکان کشت شده است.



