به گزارش روابط عمومی سازمان تات، صالحی جوزانی با اشاره به سهم بالای تولیدات کشاورزی در اقتصاد کشور، با اشاره به تولید ۱۳۰ میلیون تن محصولات بخش کشاورزی کشور، گفت: این بخش با چالشهای مهمی نظیر تغییرات اقلیمی، کاهش منابع آب و خاک، ضعف در زنجیره ارزش، خامفروشی، و پایین بودن ضریب نفوذ دانش در کشاورزی مواجه است.
صالحی جوزانی افزود: «دو سند بالادستی، یعنی سند ملی امنیت غذایی و برنامه هفتم توسعه، مسیر آینده کشاورزی کشور را ترسیم کردهاند. سازمان تات با بیش از ۵۰ سال سابقه، مغز متفکر پژوهش و فناوری کشاورزی کشور محسوب میشود و وظایفی چون مرجعیت علمی، پایش و ارزیابی فناوریهای کشاورزی، سیاستگذاری علمی، و نظارت بر تولید بذر، سرم و واکسن را بر عهده دارد.»
معاون پژوهشی سازمان تات تأکید کرد: «در حالی که مسئولیت مستقیم امنیت غذایی بر عهده وزارت بهداشت است، اما مرجعیت علمی کشور در حوزه ایمنی زیستی و ایمنی غذایی نیز با سازمان تات است. این سازمان از سطح گیاه تا مزرعه، از حوزه آبخیز تا سطح ملی و منطقهای و حتی از کف دریا تا قله کوه در حوزه گیاهی، جانوری، دامی و میکروارگانیسمها وظیفه دارد.»
وی ادامه داد: « امروز سازمان تات دارای ۲۳ مؤسسه و مرکز ملی، ۳۴ مرکز تحقیقاتی استانی، ۳۱۴ ایستگاه تحقیقاتی، و نزدیک به ۷۶۰۰ نیروی انسانی است.»
صالحی جوزانی با اشاره به کاهش منابع انسانی طی دهه گذشته گفت: «از سال ۱۳۹۰ تاکنون تعداد کارکنان سازمان تقریباً به نصف کاهش یافته و این مسئله لزوم حمایت و تقویت ظرفیتهای انسانی و زیرساختی را دوچندان میکند.»
وی در بخش پایانی سخنان خود به تحول رویکرد علمی در سازمان تات اشاره کرد و گفت: «در گذشته معیار ارتقای اعضای هیئت علمی صرفاً مبتنی بر تعداد مقالات بود، اما اکنون اثربخشی و حل مسائل بخش کشاورزی اولویت دارد. محققی که بتواند مسئلهای از کشاورزی کشور را حل کند، فارغ از تعداد مقالات، ارتقا مییابد. این تغییر نگرش نشانه بلوغ علمی و مدیریتی در سازمان تات است.»