به گزارش روابط عمومی سازمان تات، به نقل از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی، مسعود نجفی در مراسم امضای این تفاهمنامه گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی و ضرورت بهینهسازی الگوی کشت منطقهای برای تولید در اراضی دیم و کوهپایهای، همچنین توسعه کشت گیاهان کمآبطلب و اقتصادی، و حمایت از تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین در حوزه کشاورزی، این تفاهمنامه همکاری مشترک به منظور بهرهمندی از توان علمی متخصصان این مرکز و انتقال دانش نوین به عرصه تولید منعقد شده است.
وی ادامه داد: توان علمی اعضای هیئت علمی این مرکز در اختیار کشاورزان استان قرار خواهد گرفت و ما با تمام توان در جهت رفع چالشهای زنجیرههای تولید محصولات کشاورزی در کنار بهرهبرداران استان خواهیم بود.
نجفی با تأکید بر لزوم توجه بیشتر به مسئله کمبود آب در استان گفت: بیش از ۲۶ هزار هکتار از کشتزارهای استان زیر کشت گیاهان دارویی است. آنغوزه محصولی با اقتصادی مناسب و کمآببر است و با توجه به شرایط اقلیمی استان خراسان، برای کشت این محصول مناسب میباشد. باید مطالعات گستردهتری در خصوص این محصول توسط محققان مرکز صورت گیرد تا در صورت استقبال کشاورزان، تسلط علمی کامل بر تمام جوانب این محصول وجود داشته باشد.
وی همچنین به ضرورت توجه به اقتصاد کشاورزان اشاره کرد و اظهار داشت: همانطور که زعفران در استان به محصولی استراتژیک تبدیل شده، آنغوزه نیز با حمایت مسئولان میتواند تحول قابل توجهی در اقتصاد خانوادههای کشاورز ایجاد کند. بنابراین، بر اساس این تفاهمنامه، همکاران و محققان ما در تمام جوانب علمی در کنار مجموعه کشت و صنعت آنغوزه خواهند بود تا تولید با کیفیتی ایجاد شود.
نجفی در پایان با اشاره به تصمیم مرکز برای مرجعیت علمی در محصولات دیگری مانند زیره افزود: بهزودی نخستین تفاهمنامه حمایت علمی و پژوهشی در خصوص زیره سبز نیز نهایی خواهد شد.