به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، به نقل از خبرگزاری ایلنا، حسن خمیسآبادی، رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با اشاره به کمبود منابع آبی در کشور و بیلان منفی چاههای کشاورزی، گفت: ضرورت توجه به این امر، محققان علوم دامی را ملزم به کشف راهکارهایی کرد که بتواند میزان مصرف آب را تا حد ممکن کاهش داده و در عین حال، کیفیت خوراک تولیدی را نیز حفظ کند.
وی، افزود: یکی از مهمترین دستاوردهای پژوهشگران علوم دامی، مصرف بهینه بقایا و ضایعات کشاورزی است. در این راستا حتی میتوان از ضایعات تولید شده در بازارهای میوه و تره بار نیز برای خوراک دام استفاده کرد.
خمیسآبادی، با بیان اینکه هم اکنون نیاز صنعت دامپروری کشور به خوراک دام، سالانه حدود ۵۰ میلیون تن برآورد میشود، عنوان کرد: محققان علوم دامی توانستهاند با مصرف بهینه بقایا و ضایعات کشاورزی، میزان مصرف آب در تولید گوشت مرغ را تا ۹ درصد و در تولید خوراک دام تا ۱۲ درصد کاهش دهند به عبارتی در مجموع، ۲۱ درصد در مصرف آب صرفه جویی شده است.
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، ادامه داد: اثربخشی این دستاورد، طی ۱۰ سال گذشته تنها به بهینهسازی مصرف آب خلاصه نمیشود، چرا که این فناوری، توانسته است ۳.۲ میلیون تن، میزان مصرف نهادهها را کاهش دهد و ۲۳ هزار میلیارد تومان در هزینه تولید، صرفه اقتصادی ایجاد کند. همچنین منجر به افزایش تولیدات خوراک دام تا ۴.۷ میلیون تن شود.
خمیسآبادی گفت: پوست پسته، تفاله کارخانجات رب گیری، ساقه و برگ تر چغندر قند، بقایای نیشکر، خرمای ضایعاتی و غیر خوراکی، بقایای بوته گوجه فرنگی و بقایای خشک ذرت دانهای، از نمونههایی هستند که میتوانند با دستاورد معرفی شده، به خوراک دام تبدیل شوند.