به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان و به نقل از خبرگزاری مهر؛ بهمن پناهی، در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: ترک خوردگی پوست سبز پسته میتواند تحت تأثیر عواملی چون عدم رعایت فاصله کاشت درختان و تراکم درخت در واحد سطح، عدم انجام عملیات هرس اصولی درختان، عدم استفاده از پایه و پیوندک مناسب، عدم رعایت اصول بهداشت کف باغ، فعالیت حشرات، نوک زدن پرندگان، کمبود عناصر غذایی، تنش آبی در اواخر فصل بهار و تأخیر در برداشت محصول باشد.
وی با بیان اینکه مهمترین عوامل اثرگذار بر بالا بردن امکان آلودگی و افزایش سرعت رشد قارچهای مولد زهرابه آفلاتوکسین؛ رطوبت، دما و زمان است، افزود: برداشت سریع محصول، تهویه مناسب و حمل سریع پسته تازه برداشت شده از محیط باغ به ترمینال فرآوری پسته میتواند به کاهش آلودگی محصول کمک کند.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات استان کرمان ادامه داد: هرس شاخههای نزدیک به زمین به منظور از بین بردن امکان تماس دانههای پسته با خاک، تمیز نگه داشتن کف باغ از بقایای آلی که میزبان رشد قارچ آسپرژیلوس هستند، تغذیه مناسب درختان پسته با توجه به نیاز گیاه به منظور افزایش مقاومت درختان، انجام دورهای منظم آبیاری متناسب با نیاز آبی گیاه به ویژه در اواخر فصل بهار، مبارزه صحیح و اصولی با آفاتی مانند کرم کراش که به پوست سبز پسته آسیب میزنند، دور کردن پرندگان از محیط باغ در هنگام نزدیک شدن به فصل برداشت میوه و برداشت به هنگام محصول در نقطه فیزیولوژیکی رسیدگی میوه از جمله راهکارهای جلوگیری از آلودگی پسته است.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان کلیک نمایید