به گزارش روابطعمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل؛ رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز دراینرابطه گفت: به طور معمول در حدود 95- 90 درصد مواد خوراکی تشکیلدهنده جیره طیور را دانه ذرت و کنجاله سویا تشکیل میدهند، لیکن به لحاظ محدودیت در تولید داخلی و افزایش تقاضا، ۷۰- ۸۰ درصد اقلام مورد نیاز متکی به واردات است که باعث شده در سالهای اخیر به علت مشکلات در تخصیص ارز و اعمال تحریمها، قیمت تمام شده هر کیلوگرم جیره غذایی جوجه گوشتی افزایش یافته و منجر به افزایش قیمت گوشت تولیدی و غیراقتصادی شدن تولید شده است.
محمود صحرایی افزود: برای دستیابی به تولید مطلوب و اقتصادی و تغذیه اقتصادی مرغ گوشتی، تأمین مواد خوراکی و بهویژه منابع پروتئین و انرژی ارزانقیمت داخلی و متناسب با نیازهای جوجههای گوشتی ضروری به نظر میرسد و بایستی از منابع خوراکی جدید و داخلی ارزانقیمت از قبیل بقایای بوجاری گندم، دانه سورگوم، جوی لخت، کنجاله کلزا، پودر گوشت و پودر بقایای کشتارگاهی طیور در جهت جایگزین کردن منابع گرانقیمت جیره غذایی از قبیل ذرت و کنجاله سویا در تغذیه جوجههای گوشتی استفاده گردد.
وی گفت: بر همین اساس پایلوت مصرف جیرههای غذایی ارزانقیمت و اقتصادی در فارم گوشتی شرکت آرتا جوجه سبلان توسط بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل اجرا شد.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید