به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از خبرنگار ایانا، اکبر فتحی، در همایش ملی بهرهوری ایران با موضوع افزایش بهرهوری آب کشاورزی، سرمایهگذاری و مشارکت مردم که روز چهارشنبه -۷خرداد- در محل سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد، با بیان اینکه بخش کشاورزی بهعنوان تأمینکننده غذای جامعه، نقشی حیاتی داشته و نمیتوان فعالیتهای آن را به دلیل مصرف زیاد آب متوقف کرد؛ افزود: در عین حال، لازم است بیشترین مصرف آب در این بخش بهطور بهینه مدیریت شود.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهادکشاورزی با اشاره به اختلافنظرهای موجود میان وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو درباره میزان مصرف آب در بخش کشاورزی، بر ضرورت تدوین سیاستهای مشترک و هماهنگ تأکید کرد.
وی افزود: امنیت غذایی و مدیریت منابع آب باید در کنار هم دیده شوند و این دو مقوله نباید در تقابل با یکدیگر قرار گیرند.
فتحی به موضوع الگوی کشت بهعنوان یکی از ابزارهای ارتقای بهرهوری آب پرداخت و گفت: الگوی کشت باید بر اساس پتانسیل مناطق مختلف تدوین شود، اما چالش اصلی در اجرای آن است.
معاون وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: بهعنوان مثال، در جنوب کرمان، با وجود تعریف الگوی کشت برای ۹ هزار هکتار زمین، بیش از ۳۰ هزار هکتار به کشت پیاز اختصاص یافته که این موضوع نشاندهنده ضرورت اجرای سیاستهای تشویقی و تنبیهی در کنار هم است.
وی با انتقاد از پایین بودن میزان سرمایهگذاری در بخش کشاورزی و عدم تحقق کامل اهداف پیشبینیشده در قانون برنامه هفتم، بر لزوم استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی تأکید کرد و گفت: برای جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی، باید جذابیتهایی ایجاد شود و هماهنگی بیشتری میان دستگاههای دولتی برقرار شود.
فتحی با اشاره به اینکه آموزش و ترویج بنیان اساسی ارتقای بهرهوری آب است؛ گفت: کشاورز باید از طریق آموزش و تبیین صحیح، ضرورت تغییر شیوههای آبیاری و بهرهوری را بپذیرد.
وی با تاکید براینکه بحران آب و ضرورت تولید غذا دو مقولهای هستند که باید در کنار هم دیده شود؛ گفت: سیاستگذاریها و سرمایهگذاریها باید بهگونهای باشد که با حفظ امنیت غذایی، مصرف بهینه آب محقق شود.
وی افزود: از آنجا که معیشت کشاورزان به این منابع وابسته است؛ اگر به درستی آگاه شوند پذیرای تغییرات خواهند بود.



