• time : 11:32
  • Date : Wed May 28, 2025
  • item visited : 76
معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهادکشاورزی:
بهره‌وری آب و تولید غذا دو ضرورت هم‌راستا است/ضرورت تدوین سیاست‌های مشترك
معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهادکشاورزی گفت: بهره‌وری آب و ضرورت تولید غذا دو مقوله‌ای هستند که باید هم‌راستا دیده شوند تا با حفظ امنیت غذایی، مصرف بهینه آب محقق شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از  خبرنگار ایانا، اکبر فتحی، در همایش ملی بهره‌وری ایران با موضوع افزایش بهره‌وری آب کشاورزی، سرمایه‌گذاری و مشارکت مردم که روز چهارشنبه -۷خرداد- در محل سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد، با بیان اینکه بخش کشاورزی به‌عنوان تأمین‌کننده غذای جامعه، نقشی حیاتی داشته و نمی‌توان فعالیت‌های آن را به دلیل مصرف زیاد آب متوقف کرد؛ افزود: در عین حال، لازم است بیشترین مصرف آب در این بخش به‌طور بهینه مدیریت شود.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهادکشاورزی با اشاره به اختلاف‌نظرهای موجود میان وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو درباره میزان مصرف آب در بخش کشاورزی، بر ضرورت تدوین سیاست‌های مشترک و هماهنگ تأکید کرد.

وی افزود: امنیت غذایی و مدیریت منابع آب باید در کنار هم دیده شوند و این دو مقوله نباید در تقابل با یکدیگر قرار گیرند.

فتحی به موضوع الگوی کشت به‌عنوان یکی از ابزارهای ارتقای بهره‌وری آب پرداخت و گفت: الگوی کشت باید بر اساس پتانسیل مناطق مختلف تدوین شود، اما چالش اصلی در اجرای آن است.

معاون  وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: به‌عنوان مثال، در جنوب کرمان، با وجود تعریف الگوی کشت برای ۹ هزار هکتار زمین، بیش از ۳۰ هزار هکتار به کشت پیاز اختصاص یافته که این موضوع نشان‌دهنده ضرورت اجرای سیاست‌های تشویقی و تنبیهی در کنار هم است.

وی با انتقاد از پایین بودن میزان سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی و عدم تحقق کامل اهداف پیش‌بینی‌شده در قانون برنامه هفتم، بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی تأکید کرد و گفت: برای جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، باید جذابیت‌هایی ایجاد شود و هماهنگی بیشتری میان دستگاه‌های دولتی برقرار شود.

فتحی با اشاره به اینکه آموزش و ترویج بنیان اساسی ارتقای بهره‌وری آب است؛ گفت: کشاورز باید از طریق آموزش و تبیین صحیح، ضرورت تغییر شیوه‌های آبیاری و بهره‌وری را بپذیرد.

وی با تاکید براینکه بحران آب و ضرورت تولید غذا دو مقوله‌ای هستند که باید در کنار هم دیده شود؛ گفت: سیاست‌گذاری‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها باید به‌گونه‌ای باشد که با حفظ امنیت غذایی، مصرف بهینه آب محقق شود.

وی افزود: از آن‌جا که معیشت کشاورزان به این منابع وابسته است؛ اگر به درستی آگاه شوند پذیرای تغییرات خواهند بود.

 

photo18900767961.jpg

photo18900871693.jpg

photo18900857256.jpg

photo18902101563.jpg

 

6.1.15.0
V6.1.15.0