• time : 13:37
  • Date : Sun Jan 26, 2025
  • item visited : 206
معاون وزیر و رئیس سازمان تات:
ارتقای امنیت غذایی كشور با تأكید بر نهاده‌های كشاورزی
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به چهار رکن اصلی امنیت غذایی، تأکید کرد: سه رکن فراهمی، سلامت و تاب‌آوری به نهاده‌های کشاورزی وابسته است.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات، گل محمدی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، با اشاره به نقش کلیدی نهاده‌های کشاورزی در ارتقای امنیت غذایی، گفت: امنیت غذایی کشور چهار رکن اصلی دارد که سه رکن آن به نوعی به نهاده‌ها وابسته است.
وی تصریح کرد: رکن فراهمی تولید، بدون استفاده بهینه از نهاده‌ها، امکان‌پذیر نیست. همچنین، برخلاف نیاز به تأمین غذای سالم، باقی‌مانده کودها و سموم باید به استانداردهای لازم برسند تا تاب‌آوری و پایداری خاک و آب حفظ شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: یکی از مهم‌ترین فناوری‌ها برای دستیابی به خودکفایی، بهره‌گیری از بذرهای با کیفیت است. خوشبختانه، سازمان تحقیقات موفق به تولید 77 رقم بذر شده است که از این تعداد برخی مقاوم به خشکی شده که در شرایط بحران آب می‌تواند به افزایش عملکرد محصولات کشاورزی کمک کند.
گل محمدی در ادامه بر اهمیت استفاده از سموم مؤثر برای مقابله با آفات نوظهور و چالش‌های ناشی از تغییرات اقلیمی تأکید کرد و گفت: تأمین عناصر اصلی در زمینه کود نیز برای ارتقای سلامت محصولات ضروری است.
وی به برنامه‌های اجرایی در حوزه الگوی کشت اشاره کرد و بیان داشت: الگوی کشت نقش مهمی در ارتقای ضریب امنیت غذایی و تنظیم بازار دارد. سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به عنوان ناظر و تکمیل‌کننده الگوی کشت، در سه سال اخیر برنامه‌های جامعی در حوزه زراعت ارائه داده است، ودر ادامه برنامه‌هایی شامل حوزه‌های باغبانی و شیلات نیز در حال تکمیل است، که امید است که از سال آینده به طور کامل اجرایی شود.  
به گفته وی، این اقدامات به تحقق اهداف برنامه هفتم و افزایش خودکفایی محصولات کشاورزی کمک شایانی خواهد کرد و در نهایت به ارتقای امنیت غذایی و پایداری کشاورزی در ایران منجر می‌شود.

جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید

 

6.1.15.0
V6.1.15.0