به گزارش روابط عمومی سازمان تات؛ مهدی باور گفت: کشت گیاهان دارویی که از ظرفیتهای توسعه خراسان شمالی محسوب میشود به دلیل نیاز به صنایع تبدیلی در مسیر فراموشی قرار گرفته و نیاز است در این بخش سرمایه گذاری و برنامه ریزی بهتری انجام شود.
وی افزود: ۴۲۳ گونه گیاه دارویی در رویشگاه های طبیعی استان شناسایی و تاکنون خواص ماده موثر ۷۵ گونه از آنها کشف شده است که بیشتر این گونهها قابلیت صنعتی شدن دارند.
مهدی باورگفت: «زعفران، گل محمدی، اسطوخودوس، بانگو، بابونه آلمانی، نعناع فلفلی، موسیر، گل گاوزبان، زیره سبز و سیاه، باریژه، آویشن، رزماری، شیرین بیان، سیاه دانه، بومادران، تخم کدوی کاغذی، شیرین بیان، خارشتر، مریم گلی و تخم شربتی» از جمله گیاهان دارویی است که در اراضی خراسان شمالی کشت می شود ولی بدلیل نبود صنایع تبدیلی مغفول مانده است.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی در ادامه گفت: تنوع زیادی از گونههای گیاهی در رویشگاههای مرتعی و جنگلی استان وجود دارد و تدوین سند این گونه از گیاهان یک ضرورت و در دست اقدام است.
مهدی باور با بیان اینکه ارزش ریالی گیاهان دارویی استان با ایجاد زنجیره تولید چندین برابر خواهد شد بر تکمیل این زنجیره تاکید کرد و افزود: با اجرای این طرح سود بیشتری عاید بهره برداران و واحدهای تولیدی و سایر فعالان این حوزه می شود.
عملیاتیکردن برنامههای سند ارزش گیاهان دارویی به همکاری منسجم دستگاههای اجرایی ذیربط نیاز دارد
وی بیان کرد: کشت گیاهان دارویی در عرصه های طبیعی و زراعی استان باید در اولویت قرار گیرد و کشاورزان را به این سمت سوق داد.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی؛ آویشن، کاکوتی، زرین گیاه و گون را از جمله گیاهان دارویی در رویشگاههای مرتعی استان برشمرد و گفت: وجود این گیاهان ظرفیت بسیار مهمی برای تغذیه و پرورش زنبور محسوب می شود تا عسل با کیفیت تولید شود.
باور تصریح کرد: با توجه به اینکه گیاهان دارویی در رویشگاههای ملی مرتعی به صورت خودرو رشد میکنند و از سم و کود برای رویش و پرورش آنها استفاده نمیشود، عسل تولیدی از این گیاهان نیز کاملاً طبیعی و ارگانیک خواهد بود و در این سند وضعیت رویشگاههای طبیعی گیاهان دارویی استان مطالعه شده است.
وی خاطرنشان کرد: عملیاتیکردن برنامههای این سند به همکاری منسجم دستگاههای اجرایی ذیربط نیاز دارد تا وضعیت رویشگاههای گیاهان دارویی استان حفظ و تقویت شوند و بر رشد و تقویت اشتغالهایی از جمله زنبورداری بسیار مؤثر باشند.
گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید