به گزارش روابطعمومی سازمان تات به نقل از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل؛ یونس رستمی کیا در برنامه تلویزیونی جهاد کشاورزی از شبکه سبلان ضمن اشاره به تولید نهال ارس در پایگاه تحقیقاتی کندرق خلخال گفت: تولید و کاشت نهال ارس نقش مؤثری در ارتقای سازگاری و تابآوری بومسازگانهای جنگلی در مقابل تغییرات اقلیمی دارد.
عضو هیأت علمی مرکز بخش تحقیقات جنگلها و مراتع مرکز اردبیل افزود: ذخیره گاه جنگلی ارس در قسمتهای جنوبی استان (شهرستان خلخال) در سطح ۳۸ هزار و پانصد هکتار بهصورت تودههای پراکنده و یا تکدرخت پراکنش دارد و بهعنوان یکی از شاخصترین رویشگاههای جنگلی اُرس در ایران محسوب میشود.
وی گفت: نتایج اجرای طرحهای تحقیقاتی نشان داده است؛ اینگونه بسیار مقاوم به خشکی است، بطوریکه قادر است ۵ تا ۶ ماه بدون نیاز به آب، فصل خشک را تحمل کند و ندرت می توان پایه ای یافت که به دلیل ضعف فیزیولوژیکی، خشکیده باشد.
یونس رستمی کیا با تأکید بر اینکه سیستم ریشهدوانی ارس تأثیر بسزایی در حفاظت از رطوبت خاک را دارد خاطرنشان کرد: ازآنجاییکه درختان ارس در جاهایی قابلیت رویش دارند که درختان دیگری توانایی استقرار، زندهمانی و رشد را ندارند و بهراحتی میتوانند شرایط بسیار سخت رویشگاهی را تحمل نماید، نقش بسیار مهمی در تثبیت بستر دامنهها، پایداری خاک، جلوگیری از فرسایش و تخریب خاک در مناطق کوهستانی دارند.
رئیس بخش تحقیقات جنگلها و مراتع مرکز اردبیل افزود: در همین راستا ارس میتواند یکی از گونه های مهم در برنامه های احیاء بیولوژیکی در طرحهای آبخیزداری و توسعه جنگلکاری و جنگلداری شهری محسوب شود.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید