• time : 11:20
  • Date : Wed Oct 02, 2024
  • item visited : 415
معاون وزیر و رئیس سازمان تات:
ایجاد مراكز نوآوری در سازمان تات، در راستای همكاری با بخش خصوصی
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در رویداد ملی هوش مصنوعی در کشاورزی، گفت: در آستانه راه‌اندازی مرکز نوآوری در پژوهشگاه بیوتکنولوژی و بعد از آن در موسسه آموزش و ترویج کشاورزی هستیم؛ مرکز نوآوری، بستری برای فعالیت بخش خصوصی و نقش‌آفرینی آن در حوزه کشاورزی است و با تمرکز ویژه سازمان تات و موسسات تابعه در استفاده از کلان‌داده و فناوری هوش مصنوعی شاهد تحولات چشمگیر در حل چالش‌های بخش کشاورزی خواهیم بود.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات؛ سیدمجتبی خیام نکویی، در رویداد هوش مصنوعی در بخش کشاورزی گفت: این رویداد نقطه شروع است و ما باید به نقطه‌ای برسیم که فناوری هوش مصنوعی به صورت کاربردی در دست کشاورزان پیشرو در جهت افزایش تولید و کیفیت محصول و کاهش ضایعات باشد.

وی با اشاره به اینکه مدیریت کلان فناوری‌های نوین در سازمان تات بر عهده پژوهشگاه بیوتکنولوژی است، گفت: مقدمات ایجاد دو پژوهشکده هوش مصنوعی و کلان‌داده در پژوهشگاه بیوتکنولوژی فراهم شده است و ما انتظار داریم، فناوری هوش مصنوعی  اختصاص به یک حوزه نداشته باشد و تمام موسسات زیرمجموعه سازمان را شامل شود.

سید مجتبی خیام نکویی با اشاره به اینکه کشور نیازمند تحول در حوزه کاربرد هوش مصنوعی در بخش کشاورزی است، ادامه داد: افزایش دما و تبعات ناشی از تغییرات اقلیم آثار خود را در بخش کشاورزی گذاشته است و با توجه به روند افزایش دما در دنیا شاهد افزایش این چالش‌ها در آینده خواهیم بود.

وی رسیدن به خودکفایی ۹۰ درصدی محصولات راهبردی در برنامه توسعه هفتم را خاطرنشان کرد و گفت: امنیت غذایی محور اصلی در تصمیم‌گیری بسیاری از کشورهاست و کشوری که در حوزه امنیت غذایی نتواند پایدار باشد، آسیب‌پذیری بالایی خواهد داشت.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی که جایگاه کشور ایران در هوش مصنوعی نباید، صرفاً برای بهره‌مندی از مزایای آن باشد، اظهار کرد: برای افزایش تولید و بهره‌وری، کاهش ضایعات کشاورزی، افزایش بهره‌وری آب ،تولید ارقام متحمل به خشکی، شوری و آفات و بیماری‌ها، نیازمند استفاده از فناوری‌های نوین هستیم.

خیام نکویی با بیان اینکه مهم‌ترین ابرچالش در حوزه کشاورزی، مصرف آب است، گفت: کاربرد هوش مصنوعی در اصلاح الگوی مصرف آب بسیار مهم است و می‌تواند تا ۲۰ درصد مصرف آب را کاهش دهد.

رئیس سازمان تات، استفاده از ظرفیت نخبگانی، فناوری تولید پهپاد و فناوری ماهواره‌ها را در راستای بهره‌مندی از هوش مصنوعی حائز اهمیت دانست و افزود: ما نیازمند تحول در حوزه کاربرد هوش مصنوعی در بخش کشاورزی هستیم.

وی بیان کرد: استفاده از فناوری هوش مصنوعی در کشور باید به جایگاهی برسد که اثربخش و مولد باشد.

 خیام نکویی تاکید کرد: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با دو ماموریت دانش‌بنیانی و متولی بهره‌وری در وزارت جهادکشاورزی با استفاده از دانش و فناوری‌های نوین باید به سمت افزایش میزان بهره‌وری حرکت کند.

جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید



 

6.1.15.0
V6.1.15.0