به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل؛ کمال شهبازی، اظهار داشت: کانونهای یادگیری باهدف انتقال تجربه و دانش به واحدهای تولیدی در زمینه های مختلف کشاورزی تشکیل شده است.
وی با اشاره به عملیاتی شدن ۳۱ کانون یادگیری در شهرستانهای مختلف استان اردبیل طی سال گذشته بیان کرد: هدف اصلی این کانونها، انتقال دانش، مهارت و تجارب عملی خبرگان کشاورزی به سایر بهرهبرداران است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان اردبیل افزود: ایجاد کانونهای یادگیری کشاورزان یکی از مصادیق روشهای مشارکتی و ترویجی (کشاورز به کشاورز) محسوب میشود.
وی افزود: این روش ترویجی نگاهی مبتنی بر شبکهسازی بین گروههای هدف در راستای بهرهوری و پایداری منابع تولید و استفاده از دانش بومی و تجارب عملی برگزیدگان بخش کشاورزی و به دنبال استفاده بهینه از ظرفیت نمونهها یا نخبگان بخش کشاورزی بهعنوان الگویی در اجرای برنامههای ترویجی است.
کمال شهبازی خاطرنشان کرد: استمرار فعالیت کانون یادگیری در مناطق مختلف کشور، یکی از اهداف کلیدی نظام آموزش و ترویج کشاورزی برای نهادینهسازی فرایند توسعه کشاورزی دانشبنیان است.
کمال شهبازی همچنین با اشاره به اینکه ضریب نفوذ ارقام معرفی شده از سرعت رشد کمتری برخوردار است، گفت: ارقام معرفی شده در مقایسه با رقمهای بومی و موجود در کشور ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش تولید دارند. قطعاٌ ورود این ارقام به عرصههای کشاورزی کشور، در جهت خودکفایی و کاهش وابستگی محصولات کشاورزی بسیار مؤثر خواهد بود.
رئیس مرکز تحقیقات استان اردبیل افزود: هر رقمی که معرفی میشود هدف مشخصی از توسعه بخش کشاورزی را دنبال میکند و آنچه بعد از معرفی مهم است نفوذ ارقام جدید به عرصه است که نیازمند همگرایی بین بخشهای دولتی و خصوصی و شرکتهای دانشبنیان از جمله تحقیقات، ترویج و اجراست.
وی با اشاره به اینکه کمبود آب در مناطق مختلف کشور، عملکرد و تولید بسیاری از محصولات کشاورزی را شدیداً تحت تأثیر قرار داده است، اظهار داشت: محدودیت منابع آب همراه با رشد روزافزون جمعیت و مصرف محصولات کشاورزی، ضرورت نگاه دانشبنیان به حوزه کشاورزی را بیشازپیش میطلبد.
کمال شهبازی با اشاره به اینکه در حال حاضر کاهش سطح آبهای زیرزمینی به تهدیدی جدی تبدیل شده است ابراز داشت: آسیبپذیری سفرههای آب زیرزمینی در اثر برداشت بیرویه از منابع آبی، کاهش پتانسیلهای قابل توسعه بهرهبرداری از آبهای زیرزمینی برای مصارف کشاورزی و پایین بودن راندمان آبیاری، لزوم اصلاح الگوی مصرف آب را ضروری میکند.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید