به گزارش روابط عمویم سازمان تات؛ عباس پورمیدانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» اظهار داشت: برای بررسی نحوه انجام این طرح در استانها، ۱۸ شاخص ارزیابی میشود مهمترین این شاخصها سطح زیر کشت، تولید، عملکرد، سیستمهای مکانیزاسیون و اجرای سیستمهای آبیاری است.
ناظر برنامه ملی الگوی کشت کشور اضافه کرد: باتوجهبه محدودیتهای منابع آبی اجرای سیستمهای آبیاری بسیار مهم است به همین منظور برای هر استان یک در ابتدای سال زراعی برنامه آبیاری تحتفشار و نوین ابلاغ میشود، بهرهوری آب، راندمان مصرف آب، میزان مصرف آب بر اساس نوع گیاه، نصب کنتور و سیستمهای آبیاری از جمله شاخصهای ارزیابی در این بخش است.
وی بیان داشت: قم جز استانهای است که در شاخص سیستمهای نوین آبیاری وضعیت مطلوبی دارد و در هر سال بین هزار تا یک هزار و ۵۰۰ هکتار سیستم نوین آبیاری در قم پیاده شده است و از ۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در قم حدود ۴۰ هزار هکتار از اراضی باغی و زراعی استان تحت پوشش سیستمهای آبیاری نوین قرار گرفته است.
پور میدانی تأکید کرد: از نظر بهرهوری مصرف آب کشاورزان قمی باتوجهبه اینکه از دیرباز تنشهای خشکی و شوری آب مواجه بودند معمولاً بهرهوری آب کشاورزی آنها از متوسط کشاورزان کشور بهتر است.
ناظر برنامه ملی الگوی کشت کشور ادامه داد: قم از نظر بهرهوری آب کشاورزی از متوسط کشوری بالاتر است البته هنوز با برنامه ابلاغی فاصله دارد که امید است طی ۵ الی ۱۰ سال آینده قم به عدد ابلاغی برسد.
وی بیان داشت: افزایش بهرهوری مصرف آب پارامترهای زیادی از جمله تسطیح اراضی، مکانیزاسیون، کود، فصل کاشت، تاریخ کاشت، نوع کاشت و گونه کشت بستگی دارد تا بهرهوری علمی و فنی مدنظر انجام شود.
پورمیدانی تصریح کرد: در دستورالعمل ابلاغی ملی الگوی کشت وظیفه نظارت بر اجرای حسن برنامه ابلاغی به سازمانهای جهاد استانی به مراکز تحقیقات و آموزش کشاورزی سپرده شده است سال گذشته نظارت مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی بهدرستی انجام شد و عملکرد متوسط کشوری ۸۳ درصد از برنامه ابلاغی انجام شد.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید