به گزارش روابط عمومی سازمان تات، سید مجتبی خیام نکویی، در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: مهمترین عامل تعیین کننده در حوزه کشاورزی، آب است؛ به طوری که هر چقدر بتوانیم میزان آب بری کمتری داشته باشیم، به معنای بهرهوری بیشتر است.
رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) گفت: عمده واردات بخش کشاورزی در حوزه خوراک دام و طیور است، اما این قابلیت وجود دارد که با استفاده از علوفههای کم آب که نصف محصولات وارداتی آب نیاز دارند، وابستگی به واردات را کاهش دهیم.
وی افزود: در تولید گندم در سه سال گذشته توانستیم بهرهوری را معنا کنیم و به حدود ۱۳.۵ میلیون تن تولید برسیم که ۱۲ میلیون تن آن برای مصارفی همچون نان و ۱.۵ میلیون تن نیز برای مصارف خوراکی و شیرینی استفاده می شود.
خیام نکویی ادامهداد: در حوزه روغن خودکفا نیستیم و ۹۰ درصد این محصول را وارد میکنیم. البته در برنامه هفتم ذکر شده که باید واردات این محصول را به صفر برسانیم با این حال با بهرهوری می توانیم ۳۰ درصد این محصول را خودمان تولید کنیم.
وی ادامهداد: در دولت سیزدهم خودکفایی در تولید گندم، جو، پنبه، شکر و برنج در اولویت است که با بهرهوری در بخش کشاورزی میتوانیم امنیت غذایی ایجاد کنیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در ۲ سال گذشته توجه به الگوی کشت را ابتدا در محصولات زراعی شروع کردیم و سپس به محصولات باغی در سال جاری توسعه دادیم، البته چیزی حدود ۹۰ میلیون تن از ۱۳۲ میلیون تن ما محصولات زراعی است که اگر امر بهره وری اتفاق بیافتد خودکفایی مدنظر سهل الوصول تر خواهد بود و میتوانیم طبق برنامه هفتم به ۹۰ درصد خودکفایی برسیم.
خیام نکویی ادامهداد: در کنار توجه به برنامه هفتم توسعه باید به سند امنیت غذایی نیز توجه کنیم و در آینده نزدیک طبق رهنمودهای رئیس جمهور شهید با همان قدرت به راهمان ادامه بدهیم.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید