• time : 00:00
  • Date : Mon Jan 10, 2022
  • item visited : 714
دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان:
نقش آفرینی در مسائل اولویت دار بخش كشاورزی با نگاه انقلاب بهره وری مهمترین مأموریت سازمان تحقیقات آموزش و ترویج كشاورزی است

دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان:
نقش آفرینی در مسائل اولویت دار بخش کشاورزی با نگاه انقلاب بهره وری مهمترین مأموریت سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی است


اولین سمینار مجازی تکمیل و به روز رسانی ویراست دوم برنامه تحول کشاورزی با رویکرد جهادی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی با حضور دکتر خیام نکویی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان، دکتر بلالی سرپرست دفتر سیاست ها و مطالعات راهبردی ، رئیسان موسسه ها، پژوهشگاه، پژوهشکده و مراکز ملی و استانی، مدیران برنامه‌های راهبردی و مجریان طرح های کلان  و سایر مدیران ستادی سازمان به صورت حضوری و مجازی در سالن اندیشه سازمان برگزارشد.
دکتر خیام نکویی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان، با تاکید بر اینکه در راستای برنامه تحول بخش کشاورزی در دولت سیزدهم می‌بایست نقش سازمان تات و موسسات و مراکز وابسته آن متناسب با توانمندی ها و ظرفیت های موجود ترسیم گردد اظهارداشت: مهمترین ماموریت سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی نقش آفرینی در مسائل و مشکلات اولویت دار بخش کشاورزی با نگاه انقلاب بهره‌وری است.
دکتر خیام نکویی، دنبال نمودن یک هدف واحد برای تمام موسسات و مراکز تحقیقاتی زیرمجموعه تات در جهت دستیابی به اهداف برنامه تحول کشاورزی با رویکرد جهادی را مورد تاکید قرار داد و افزود: لازم است نقش واقعی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی در دستیابی به اهداف بخش کشاورزی روشن، شفاف، اثربخش و تاثیرگذار باشد.
رئیس سازمان، با اشاره به کمبود منابع آبی و دیگر محدودیت‌های منابع در کشور گفت: افزایش بهره وری در بخش کشاورزی تنها راه دستیابی به یک امنیت غذایی پایدار در کشور است و مطمئنا رسیدن به آن می بایست از مسیر نقش آفرینی سازمان تات در مسائل اولویت دار بخش کشاورزی طی شود.
وی با گریزی بر قانون اصلاح روند فعلی یارانه ها در کشور از دو چندان شدن نقش سازمان تات در مسیر اجرای این قانون و ایجاد تولیدات اقتصادی در بخش کشاورزی سخن گفت و افزود: موسسات و مراکز تحقیقاتی سازمان باید در مسیر نیاز فعلی جامعه قرار گرفته و با روحیه ریسک پذیری، خلاقانه، چابک و نوآورانه با استفاده از تمام ظرفیت ها در بخش کشاورزی به درستی نقش آفرینی نمایند.
دکتر خیام نکویی خواستار ارتباط نزدیک مراکز تحقیقاتی استانی با سازمان جهادکشاورزی استان و تلاش در مسیر احصاء اولویت های استانی بخش کشاورزی شد و با تاکید بر لزوم پیگیری  و اجرای راه حل ها رفع چالش پس از احصاء در عرصه، گفت: موسسات و مراکز تحقیقاتی تابعه با تعامل و استفاده بهینه از ظرفیت های فیزیکی موجود در مسیر پژوهش و فناوری برای احصاء و حل مشکلات بخش کشاورزی کشور کوشا باشند.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از نیروی انسانی بعنوان محوری ترین پتانسیل هر سازمان یاد کرد و بر تلاش در جهت شکوفا نمودن انگیزه ها و مهارت آموزی آنان تاکید نمود و در ادامه افزود: نگرش حل مسئله نگرشی مهم است و باید به آن خارج از نگاه نوع مدرک و سابقه توجه کرد و برای پویایی آن با ریل گذاری های مناسب و آموزش های کوتاه مدت تلاش شود.
دکتر خیام نکویی با تاکید بر بهره مندی از تمام ظرفیت علمی کشور در بخش کشاورزی برای احصاء و حل مشکلات این بخش خواستار ادامه فعالیت های علمی موسسات و مراکز تحقیقاتی سازمان با نگاه تعاملی شد و اظهار داشت: بسیاری از مشکلات ما در تعامل با دیگر سازمان قابل حل است پس مطمئنا نگاه تعاملی در بخش کشاورزی می تواند در مسیر احصاء و حل مشکلات این بخش مثمر ثمر باشد.
رئیس سازمان بازده این جلسه را مثبت ارزیابی کرد و از  هماهنگی‌های لازم برای برقراری الگوی ارتباطی بین مدیران  موسسه ها و مراکز استانی و  بخش های اجرایی وزارتخانه از جمله رئیسان سازمان های جهاد کشاورزی خبر داد.
وی از ارائه پیشنهاد توسط مدیران مراکز و موسسه ها در مرتفع کردن مشکلات پیش روی سازمان استقبال کرد  و همدلی و  مشارکت آنان را از نقاط قوت این سازمان دانست.

دکتر بلالی سرپرست دفتر سیاست ها و مطالعات راهبردی، موضوع ویراست دوم را مورد اشاره قرار داد و احصای سیاست‌های اجرایی، عملکرد و اهداف بر طبق اسناد بالادستی را از جمله ویژگی های این ویراست دانست و ماموریت های موسسات را در ارتباط با ۵ برنامه راهبردی سازمان از جمله امنیت غذایی
، تغییر اقلیم، منابع طبیعی و آب و خاک، تنوع زیستی و ژنتیکی، مدیریت اقتصادی اجتماعی ترویجی به تفکیک برشمرد.
دکتر بلالی در قسمت دیگری از سخنان خود بسته دانش بنیان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی را مورد اشاره قرار داد و  هماهنگی‌های لازم برای اجرای رهنمودهای رئیس سازمان در اجرای نگاه کلان نگری، سند امنیت غذایی، برنامه تحولی وزیر  جهاد کشاورزی و  برنامه ششم بیان داشت.
در بخش دیگری از این سمینار رئیسان موسسه‌ها ، پژوهشگاه، پژوهشکده، مراکز ملی و استانی به صورت وبیناری به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند و سوالات آن ها پاسخ داده شد.
روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی

6.1.15.0
V6.1.15.0