محقق نخبه مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی ومنابع طبیعی استان آذربایجان غربی؛

مدیریت علمی و هوشمند مزرعه، دیگر یک انتخاب نیست بلکه ضرورتی ملی برای حفظ امنیت غذایی و منابع آب کشور است

۲۹ مرداد ۱۴۰۴ | ۱۱:۵۹ کد : ۱۶۰۳ اخبار مرکز
تعداد بازدید:۱۳۶
در جلسه هیأت اندیشه‌ورز استان آذربایجان غربی، کارشناسان و اعضای هیأت اندیشه‌ورز به بررسی مدیریت منابع آبی، راهکارهای بهینه‌سازی مصرف آب در بخش کشاورزی و تأمین امنیت آبی استان پرداخته شد.
مدیریت علمی و هوشمند مزرعه، دیگر یک انتخاب نیست بلکه ضرورتی ملی برای حفظ امنیت غذایی و منابع آب کشور است

 

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی، در جلسه هیأت اندیشه‌ورز استان، کارشناسان و اعضای هیأت به بحث و تبادل نظر پیرامون مدیریت منابع آبی، راهکارهای بهینه‌سازی مصرف آب در بخش کشاورزی و تأمین امنیت آبی استان پرداختند. 

یاسر حمدی محقق بخش فنی مهندسی با اشاره به اهمیت شاخص درجه روز رشد (GDD) و نیاز سرمایی،اظهار کرد: استفاده از این ابزارها همراه با داده‌های دقیق هواشناسیا می‌تواند نقش مهمی در مدیریت مراحل حساس رشد محصولات داشته باشد.

وی افزود: کشاورزان با آگاهی از وضعیت نیاز سرمایی و پایش دقیق GDD قادر خواهند بود زمان مناسب آبیاری، کوددهی و سایر عملیات مزرعه‌ای را انتخاب کرده و از بروز خسارات جدی همچون ورس در غلات جلوگیری کنند.

وی گفت: با توجه به شرایط تغییر اقلیم و وقوع خشکسالی‌های پیاپی باید تأکید کرد که استفاده از داده‌های هواشناسی و مدل‌های علمی می‌تواند راهکار مؤثری برای سازگاری با کم‌آبی باشد. این رویکرد نه تنها امکان کاهش مصرف آب و جلوگیری از آبیاری‌های بی‌مورد را فراهم می‌آورد، بلکه باعث افزایش عملکرد و پایداری تولید در شرایط سخت اقلیمی می‌شود. در چنین شرایطی، حرکت کشاورزان به سمت مدیریت علمی و هوشمند مزرعه، دیگر یک انتخاب نیست بلکه ضرورتی ملی برای حفظ امنیت غذایی و منابع آب کشور است.


اخبار مرتبط