• ساعت : ۱۴:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۷/۰۷ 
  • تعداد بازدید : 60
رئیس موسسه تحقیقاتی فنی و مهندسی کشاورزی :
بهروری آب و تولید مطلوب نتیجه آموزش ها و ترویج است
رئیس موسسه تحقیقاتی فنی و مهندسی کشاورزی با بیان اینکه بهروری آب و تولید مطلوب آن نتیجه آموزش ها و ترویج است،گفت: بحران آب اصلی ترین مشکل در این حوزه است که موسسه به آن توجه ویژه دارد.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات؛ حسین دهقانی سانیچ در گردهمایی سالانه اعضای هیأت علمی و پژوهشگران بخش‌های پژوهشی که در سازمان تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی در کرج برگزار شد، در جمع خبرنگاران با اشاره به هدف از برگزاری این گردهمایی، گفت: بحران آب اصلی ترین مشکل در این حوزه است که موسسه به آن توجه ویژه دار چرا که راهکارهایی که در این ۴۰ سال اخیر در حوزه کشاورزی انجام گرفته پاسخگوی کشور نیست.

وی با بیان اینکه با روش چندین ساله عملکرد مثبتی نداشته ایم و باید راهکارهای نوین را بکار ببریم، افزود: یکی از راهکارهایی که باید توجه داشت و اجرایی نشد، مسئله آب در کشاورزی در مقایس کلان است.

دهقانی سانیچ اضافه کرد: باید فراتر از مزرعه از جمله حوزه، زیر حوزه و بخش های مختلف کشاورزی، در این مقیاس ها مشکلات را رصد کنیم و با این رویه می توانیم تا حدودی کشاورزی پایدار داشته باشیم.

این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه با مشکلات تنش آبی روبرو هستیم، نحوه آموزش آبیاری نوین برای کشاورزان درمصرف بهینه آب در برنامه های این موسسه گنجانده شده است یا نه، گفت: در بخش آموزش و ترویج، سطح عالی در حوزه کشاورزی انجام می شود و بنا به گزارشات اعلام شده در بهروری آب و تولید مطلوب نتیجه همین آموزش ها و ترویج است.

وی اضافه کرد: کمتر دانشی است که به کشاورزان منتقل نشده است ولی برخی از دانش ها برای کشاورزان در عرصه پایدار باقی نمی ماند چراکه وقتی در بخش آموزش از مزرعه خارج می شوند کشاورز به سبک سنتی خود بر می گردد و این خلاء را در آموزش و ترویج داریم.

رئیس موسسه تحقیقاتی فنی و مهندسی کشاورزی در پایان خصوص پایلوت استان البرز به سامانه حسابداری آب کشاورزی گفت: در سال گذشته سامانه ایی در سفر رییس جمهور شهید به تصویب رسید به نام سامانه حسابداری آب کشاورزی و توانمندی کشاورزان به تغییر اقلیم که تا پایان سال جاری این سامانه رونمایی خواهد شد تا مدیران استان آگاهانه تر بتوانند در خصوص تامین و توزیع آب برنامه ریزی کنند.

جعفری، معاون پژوهشی سازمان تات نیز بر اهمیت فرآیندهای خلق، انتقال و تبدیل دانش به ثروت تأکید کرد و به نیاز چالش‌های امنیت غذایی کشور اشاره کرد.

وی افزود: در جهت رسیدن به اهداف باید برنامه محور و محقق محور باشیم.۲۲طرح کلان و ۹۹ برنامه در کل سازمان داریم.هر تحقیقی که انجام می دهیم باید در قالب این طرح ها و برنامه ها باشد. دغدغه محققان ما این است که طرحی را انجام بدهند که مورد نیاز بخش اجرا باشد.

وی در پایان گفت: دانشی که پژوهش محور باشد باید چالش هایی که در سند امنیت غذایی وجود دارد و یا پیامدهایی که برای کشور ممکن است ایجاد شود را بیان کند.

جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید

photo13772345029.jpg

photo13772346445.jpg

6.1.15.0
V6.1.15.0