• time : 09:06
  • Date : Sat Mar 15, 2025
  • item visited : 65
رئیس بخش تحقیقات زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی :
دانش‌بنیان كردن كشاورزی، نخستین گام تامین امنیت غذایی
رئیس بخش تحقیقات زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی گفت: دانش‌بنیان کردن کشاورزی نخستین گام برای تامین امنیت غذایی است تا با نفوذ دانش در گستره بخش کشاورزی بتوان تولید را از نظر کمی و کیفی ارتقا داد.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی عادل غدیری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اهمیت امنیت غذایی اظهار کرد: به طور کلی امنیت غذایی به معنای تهیه غذای سالم و کافی برای آحاد مختلف مردم و دارای دو مولفه اصلی شامل غذای کافی و غذای سالم است که باید هر دو مولفه همزمان محقق شود تا به امنیت غذایی دست پیدا کنیم.
غدیری به مهمترین اقداماتی که برای تامین امنیت غذایی در سطح کشور باید انجام شود اشاره کرد و گفت: دانش‌بنیان کردن کشاورزی نخستین گام برای تامین امنیت غذایی است تا با نفوذ دانش در گستره بخش کشاورزی بتوان تولید را از نظر کمی و کیفی ارتقا داد. مواردی نظیر بذر اصلاح شده، مکانیزاسیون صحیح، اصول کاربردی مبارزه تلفیقی و مبارزه بیولوژیکی با آفات و علف‌های هرز، در کشاورزی دانش‌بنیان مورد توجه قرار دارد و موجب ارتقای کمی و کیفی تولیدات کشاورزی خواهد شد و سلامت جامعه را تامین می‌کند.


افزایش سطح زیر کشت، خیر؛ افزایش عملکرد در واحد سطح، آری


رئیس بخش تحقیقات زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی در ادامه به سیاست‌هایی که برای مقابله با کمبود منابع غذایی در آینده باید در نظر گرفته شود، اشاره کرد و گفت: از آنجاکه سطوح اراضی زراعی و تولیدی محصولات کشاورزی ثابت بوده، اما سالانه بخشی از این اراضی تغییر کاربری پیدا کرده یا به دلیل خشکسالی خشک شده و از چرخه تولید خارج می‌شوند، لذا افزایش سطح زیر کشت منتفی بوده و با محدودیت مواجه شده است.
وی افزایش عملکرد در واحد سطح را راهکاری موثر در این حوزه دانست و گفت: افزایش عملکرد در واحد سطح وابسته به تکنولوژی و دانش است و بدون دانش‌بنیان کردن بخش کشاورزی نمی‌توان به افزایش عملکرد در واحد سطح دست یافت. افزایش عملکرد راهبردی برای جلوگیری از کاهش تولید مواد غذایی در آینده است و همچنین باید تدابیر لازم برای جلوگیری از ضایعات تولیدات کشاورزی را اتخاذ کرد تا تلفات محصولات به حداقل برسد.
به گفته وی، ایران جزو کشورهایی است که علاوه بر وجود برخی مشکلات در حوزه مواد غذایی، میزان دوریز و ضایعات تولید نیز در آن بسیار بالاست که با استفاده از انبارداری و سردخانه‌های مدرن می‌توان ضایعات را به حداقل رساند و از کمبود مواد غذایی در آینده پیشگیری کرد.


اینجا هم علم حرف اول را می‌زند
وی در پاسخ به این پرسش که چگونه می‌توان کیفیت و سلامت مواد غذایی را در طول زنجیره تامین، تضمین کرد، گفت: مراجعه به اصول کشاورزی ارگانیک و تولید محصولات سالم با هدف به حداقل رساندن مصرف سموم و کودهای شیمیایی، کنترل آفات و علف‌های هرز به شیوه بیولوژیکی و تلفیقی، استفاده از آفت کش‌ها و علف‌کش‌های گیاهی و کاهش مصرف مواد مصنوعی، راهکارهایی برای افزایش کیفیت و سلامت محصولات کشاورزی است.
غدیری افزود: به دلیل اینکه بسیاری از عوامل بیماری‌زا پس از برداشت محصول و در مراحل انبارداری خسارت وارد می‌کنند باید با بکارگیری روش‌های علمی نگهداری محصول در سردخانه و انبار، مانع بروز خسارت و کاهش کیفیت تولیدات شد.

6.1.15.0
V6.1.15.0