• time : 13:57
  • Date : Wed Nov 13, 2024
  • item visited : 372
معاون وزیر و رئیس سازمان تات:
استفاده از ظرفیت علمی و زیر ساختی سازمان تات در راستای توسعه صنعت شتر داری
غلامرضا گل‌محمدی، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش وترویج کشاورزی، روز چهارشنبه در نخستین کنگره بین‌المللی و چهارمین کنگره ملی شتر در بافق یزد، با بیان اینکه سازمان تات بزرگترین سازمان پژوهشی خاورمیانه است، گفت: سازمان تات ظرفیت بالای علمی و زیرساختی دارد و تمام توان خود برای حل مشکلات بخش کشاورزی بکار می گیرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات؛ غلامرضا گل‌محمدی گفت: برای احیای گونه شتر دو کوهانه در کشور باید کمک کرد تا منقرض نشود.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به پرورش شتر تک کوهانه در استانهای مختلف کشور گفت: بیشتر این نوع شتر در استانهای سیستان بلوچستان، خراسان جنوبی و یزد است.

گل‌محمدی افزود: باید برای احیای شتر گام‌های محکمی برداشت زیرا این حیوان به عنوان گونه جانوری که نماد عظمت، مقاومت و تحمل سختی ها شناخته می شود؛ از شتر حیوان مقاوم تر نداریم ضمن آنکه به لحاظ ابعاد زیست محیطی در مراتع ، بیابانها و تغییر اقلیمی که رخ داده بسیار حائز اهمیت است.

وی با تاکید بر اهمیت فناوری در حوزه شتر افزود: باید در زمینه سیستم هوشمند جهت نظارت بر تغذیه، پیاده سازی سیستم های شناسایی بیماریهای شتر، تهیه واکسن احتمالی، تولید نرم افزار پیشرفته برای پرورش و ایجاد سکوهای آنلاین برای فروش محصولات گام برداشت و وزارت جهاد کشاورزی در اجرای این فرایندها این آمادگی را دارد که از محققان و پژوهشگران این بخش حمایت کند.

گل‌محمدی با اشاره به ذخایر ژنتیکی شتر در کشور اظهار کرد: در ایران ۲ نوع شتر شامل تک کوهانه و دو کوهانه وجود دارد که شتر دوکوهانه در شمال غرب کشور پرورش داده می شود و علاوه بر مصرف شیر، گوشت و پشم آن برای باربری و سایر موارد استفاده می شود.

وی اضافه کرد: شتر و شترداری برای وزارت جهاد کشاورزی از اهمیت فوق العاده برخوردار است و امیدواریم نتایج و خروجی این کنگره منجر به بهبود وضعیت شترداری و رفع مشکل شترداران شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی  با اشاره به اینکه جمعیت شتر در کشور رو به کاهش است گفت: شتر دوکوهانه در معرض انقراض است و نیاز به احیا دارد.


گل‌محمدی با اشاره به اینکه سال ۲۰۲۴ به عنوان سال جهانی شتر نام گذاری شده است، اعلام کرد: ۱۰ درصد جمعیت شتر کشور در استان یزد قرار دارد.

وی افزود: تنها ایستگاه ملی تحقیق و توسعه شتر تک کوهانه کشور در بافق است و این شهرستان به عنوان پایلوت پرورش این دام در استان یزد معرفی شده که برنامه ریزی ایجاد مرکز آنلاین فروش محصولات در از اهداف اصلی این کنگره است.

به گفته وی اقدامات قابل توجه استان یزد در راستای احیای مراتع بلامعارض برای توسعه پرورش شتر و همکاری خوب دستگاه‌های مختلف در این زمینه باعث شد که میزبانی کنگره بین المللی شتر در یزد و با محوریت شهرستان بافق صورت پذیرد.

معاون وزیر خاطر نشان کرد: این کنگره با هدف شناساندن ظرفیت شتر به محققان، ایجاد مرکز نوآورانه شتر در بافق، جذب سرمایه گذارانی در این حوزه و نیز تبادل نظر در رابطه با تولید محصولات ومنسوجات آن مانند (گوشت، پشم، کرک، شیر، دوغ، ...) برنامه ریزی شد.

گل‌محمدی ضمن بیان اینکه شتر حیوان بسیار مقاومی است، اظهار کرد: این دام از لحاظ اقتصادی ارزشمند بوده و با هر نوع تغییر اقلیمی خود را سازگار می سازد که برخی از نیازهای فناورانه درمورد پرورش شتر را بهره مندی از سیستم هوشمند برای تغذیه، بهداشت، هوشمندسازی ساربان یار شناسایی هوشمند بیماریهای شتر و راههای پیشگیری، درمان همچنین تهیه واکسن‌های مورد نیاز و ایجاد سکوهای آنلاین برای فروش محصولات شتر میتوان اشاره کرد.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور بازنگری در قوانین بخصوص بهره برداری از مراتع، تامین آب و در نهایت تعامل با ادارات برای تسهیل پرورش این حیوان و تقویت مشاغل خانگی مرتبط با محصولات شتر و تکمیل زنجیره ارزش شتر با ایجاد تعاونی و اتحادیه ها را از موارد مهم و ضروری برشمرد.

وی در پایان ذکر کرد: بسیار خرسندیم که در استان یزد به پرورش شتر اهمیت بسیاری داده شده و موضوع توسعه و پرورش این دام در سند تحولی یزد نوین نیز جای گرفته، ما برای استان یزد در این زمینه آینده روشنی را پیش بینی میکنیم.

گفتنی است؛ امضا تفاهم نامه ی همکاری در تکمیل و توسعه فناوری دانش فنی، سامانه ی مدیریت هوشمند چرای شتر در کشور با استفاده از برنامه کاربردی ساربانیار از دیگر برنامه های نخستین کنگره بین‌المللی و چهارمین کنگره ملی شتر در بافق یزد بود.

photo14872449862.jpg

photo14872378039.jpg

photo14873964347.jpg

photo14876594958.jpg

 

6.1.15.0
V6.1.15.0