• time : 13:46
  • Date : Wed Nov 13, 2024
  • item visited : 265
دبیر اجرایی نخستین کنگره بین‌المللی و چهارمین کنگره ملی شتر:
توسعه پرورش شتر به عنوان دام آینده استان یزد
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان یزد در نخستین کنگره بین‌المللی و چهارمین کنگره ملی شتر گفت: به دلیل تغییر اقلیم و وابستگی به نهادهای دامی، پرورش شتر می‌تواند به عنوان سنبل اقتصاد مقاومتی در این زمینه به استان کمک به سزایی کند.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات؛ محمد علی حاتمی زاده افزود: از دیرباز تاکنون صنعت پرورش شتر در مناطق کویری رونق داشته و در حال حاضر نیز با توجه به اقلیم، از این حیوان ارزشمند به عنوان دام آینده کشور یاد می شود.

وی ضمن اشاره به ویژگی های زیست محیطی شتر، اظهار کرد: با وضعیت مراتع ضعیفی که در استان وجود دارد، پرورش این دام میتواند در توسعه پایدار اقتصادی و زیستی نقش اساسی داشته باشد.

به گفته این مسئول، طی تفاهم نامه ای که بین جهادکشاورزی استان یزد و معادن منعقد شد و طبق مسئولیت اجتماعی، معادن باید در خصوص کاشت و توسعه مراتع شور ورز تلاش کرده و محیط را به گونه ای اماده سازند که امکان پرورش شتر در آن فراهم شود.

حاتمی زاده در ادامه خاطرنشان کرد: استان یزد دارای چهار میلیون هکتار مرتع است که یک میلیون هکتار آن بلامعارض بوده در اختیار صنعت شترداری قرار دارد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی گفت: ظرفیت شتر در استان یزد حدود ۱۵ هزار نفر بوده و بیش از ۲۰۰ شتردار مجرب با دانش بومی خود در حال پرورش این دام در شهرستان های مختلف هستند.

دبیر اجرایی این کنگره گفت: ارائه و جمع‌بندی دستاوردهای تحقیقاتی، آموزشی، ترویجی، علمی و عملی جدید و تعیین مسیر برای آینده، ارتقاء افکار عمومی جهت توجه بیش‌ از پیش به شتر و ویژگی‌های منحصربه‌فرد و محصولات آن، شناساندن بیشتر اهمیت شتر به محققین و سرمایه‌گذاران و نیز جلب‌ توجه مسوولان مربوطه برای برنامه‌ریزی جدی‌تر در راستای توسعه شتر و تبادل‌نظر برای تدوین استانداردهای لازم محصولات شتر از اهداف برگزاری کنگره یاد شده است.

سید علیرضا اسمعیل زاده‌حسینی افزود: شتر در دین، ادبیات و دیرینه شناسی، مطالعات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، جغرافیایی، امنیتی، ورزشی و اکوتوریسم شتر، شترداری سنتی، مشارکت مردمی، دانش بومی، مرتع، محیط زیست و منابع طبیعی، شترداری نوین ،تغذیه، تولید مثل و اصلاح نژاد و بهداشت، پیشگیری و بیماری های شتر از جمله محورهای این کنگره است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش و منابع طبیعی کشاورزی یزد اظهار کرد: مجموعا ۱۰۰ مقاله به دبیرخانه این کنگره در استان واصل که از این تعداد ۷۰ مقاله توسط هیات داوران پذیرفته شد.

اسمعیل زاده‌حسینی ادامه داد: از مجموع مقالات یاد شده ۲۰ مورد به صورت سخنرانی و بقیه به صورت پوستر در کنفرانس ارائه می شود.

گفتنی است؛ در این کنگره ۲۵۰ نفر از معاونت های امور دام جهاد کشاورزی استان‌های مختلف، محققان و سرمایه گذاران از سراسر کشور حضور دارند ضمن اینکه از کشورهای هند و امارات مهمان این برنامه هستند.

 

 

6.1.15.0
V6.1.15.0