پنبه یک فرهنگ، یک شیوه زندگی و یک سنت است که ریشه در قلب تمدن بشری دارد. در آگوست 2021، مجمع عمومی سازمان ملل متحد با اعلام 7 اکتبر (مصادف با 16 مهر) هر سال به عنوان روز جهانی پنبه، فواید منحصر به فرد پنبه را به رسمیت شناخت. پنبه به عنوان یکی از پنج محصول راهبردی کشور تامینکننده الیاف صنایع نساجی، روغن خوراکی و خوراک دام است. هدف از نامگذاری این روز، افزایش آگاهی در مورد اهمیت پنبه و فرآوردههای قابل استحصال آن (بیش از 70 فرآورده)، برجستهکردن نقش حیاتی پنبه در توسعه اقتصادی و کاهش فقر در کشورهای کمتر توسعهیافته، ترویج تجارت بینالمللی پنبه و پرداختن به زنجیره ارزش پنبه است. پنبه به دلیل سبک بودن، ضد حساسیت بودن و دوام بالا یکی از رایجترین و پرمصرفترین الیاف طبیعی در جهان است. پنبه منبع اصلی امرار معاش و درآمد برای بسیاری از خردهمالکها و کارگران روستایی، از جمله زنان است و به دلیل ارزش افزوده بالا و اشتغال مولد آن فراتر از یک کالا است که زندگی را در سرتاسر جهان تغییر میدهد. بیش از 32 میلیون بهرهبردار که نیمی از آنها را زنان تشکیل میدهند و بیش از 100 میلیون خانوار در 80 کشور و 5 قاره جهان از آن سود میبرند. شعار امسال روز جهانی پنبه "پنبه ارمغان نیکی" است. روز جهانی پنبه فرصتی منحصر به فرد برای تاکید بر توسعه پایدار پنبه، تولید بیشتر، تغذیه بهتر، محیط زیست سالمتر، و زندگی با کیفیتتر است.
اینجانب فرارسیدن روز جهانی پنبه را به همه دستاندرکاران پنبه، کشاورزان سختکوش، اعضای هیئت علمی، محققین و کارشناسان و بهرهبرداران پنبه تبریک و تهنیت میگویم. به امید رسیدن به خودکفایی در تولید پنبه
سیدمجتبی خیام نکویی
معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید