در راستای بررسی زمینههای همکاریهای مشترک:
نشست تخصصی بانك ژن گیاهی ملی با موسسه تحقیقات دیم برگزار شد
رئیس بخش تحقیقات ژنتیک و بانک ژن گیاهی ملی ایران، با اشاره به اینکه اکثر منابع ژنتیکی این بانک از مناطق دیم جمع آوری شده است، بر ضرورت تقویت کلکسیونهای منابع ژنتیکی موسسه و مراکز دیم تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان تات؛ به نقل از موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، سرخی، در نشست تخصصی بررسی زمینه ها و راهکارهای انجام پروژه ها و طرح های مشترک بخش تحقیقات ژنتیک و بانک ژن گیاهی ملی ایران با موسسه تحقیقات دیم، پایداری و تداوم فعالیتهای مشترک تحقیقاتی با موسسه تحقیقات دیم در قالب تفاهمنامه برای دستیابی به اهداف سازمان تات را حائز اهمیت دانست.
رئیس بخش تحقیقات ژنتیک و بانک ژن گیاهی ملی ایران با اشاره به هم افزایی موسسات تحقیقاتی تابعه و حرکت در راستای سیاستهای کلان در بخش کشاورزی، گفت : ظرفیتها و پتانسیلهای فنی و علمی غنی در بانک ژن گیاهی ملی ایران موجود است.
رئیس بانک ژن گیاهی ملی ایران ، در خصوص تبادل ژرم پلاسم ، احیاء، سالم سازی و ازدیاد منابع ژنتیکی زراعی مورد نیاز موسسه دیم کشور، تسهیل ارتباط موسسه دیم با سایر بانک های ژن گیاهی و همکاری در زمینه فعالیتهای پیش اصلاحی ارقام این موسسه برای شرایط تنشهای محیطی نظیر شوری، خشکی و سایر تنشهای زنده اعلام آمادگی کرد.
در نشست تخصصی بخش تحقیقات ژنتیک و بانک ژن گیاهی ملی ایران با موسسه تحقیقات دیم کشور، روستایی، رئیس موسسه تحقیقات دیم کشور نیز ضمن بیان ضرورت تداوم همکاری و انجام پروژه های مشترک بر مرغوبیت ارقام معرفی شده توسط موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در مزارع دیم کشور اشاره کرد.
روستایی، بر انجام پروژههای مشترک در زمینه دسترسی به منابع ژنتیکی زراعی و انجام برنامههای اصلاحی با تاکید بر گیاهان علوفهای و حبوبات اظهارداشت: به دلیل شرایط خشکسالی و کم آبی کشور، نیازمند ارقام متحمل به شرایط کم آبی و خشکی و تنشهای بیماری در اقلیمهای سرد و گرم مناطق دیم هستیم .
رئیس موسسه دیم کشور برمرغوبیت و عملکرد بالای ارقام معرفی شده موسسه تحقیقات اصلاح بذر در مزارع دیم اشاره کرد و خواستار برنامه ریزی همه جانبه و در ابعاد مختلف و تداوم همکاری های مشترک بین دو موسسه شد.
در این نشست تبادل ژرم پلاسمها، انجام فعالیتهای تحقیقاتی پیش اصلاحی برای حصول ارقام سازگار با شرایط دیم کشور به منظور ایجاد ویژگیهای تحمل به تنشهای محیطی، ارزیابی نمونههای ژنتیکی بانک ژن در مزارع دیم کشور و حفاظت، نگهداری منابع ژنتیکی موسسه دیم در بانک ژن گیاهی ملی ایران از جمله زمینههای مورد بحث برای همکاریهای مشترک و عقد تفاهم نامه بود.
گفتنی است در این جلسه محققان بانک ژن گیاهی ملی ایران و محققان موسسه تحقیقات دیم کشور در خصوص انجام تحقیقات مشترک، به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات با تاکید بر تعریف پروژههای مشترک در زمینه غلات، دانههای روغنی، حبوبات، علوفه و دارویی پرداختند .
.jpg)
.jpg)