• time : 00:00
  • Date : Thu Jul 14, 2022
  • item visited : 288
دکتر مویدی رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی در جلسه ارائه گزارش عملکرد سال 1400:
عدالت محوری در خدمت رسانی و نگاه ویژه به كشاورزی خانوادگی، جوانان، زنان و اقشار آسیب پذیر، حرفه ای گرایی و كثرت گرایی/مهم ترین رویكردهای آموزش و ترویج كشاورزی كشور

دکتر مویدی  رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی در جلسه ارائه گزارش عملکرد سال 1400:

عدالت محوری در خدمت رسانی و نگاه ویژه به کشاورزی خانوادگی، جوانان، زنان و اقشار آسیب پذیر، حرفه ای گرایی و کثرت گرایی /مهم ترین رویکردهای آموزش و ترویج کشاورزی کشور 

 

در راستای برگزاری سلسله جلسات ارائه و ارزیابی گزارش عملکرد سال 1400   واحدهای تابعه سازمان  ،  در  جلسه ای که در روز  چهارشنبه 22  تیرماه  سال جاری  با حضور دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، مهندس احمدی معاون توسعه مدیریت و منابع ، دکتر جعفری معاون پژوهش و فناوری، دکتر مویدی معاون سازمان و رئیس موسسه آموزش و ترویج، دکتر مخبر معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی و  مدیران کل دفاتر ستادی  در  سالن شهید اسماعیلی راد  سازمان  برگزار شد، دکتر مویدی ،  رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی ، گزارش عملکرد سال  گذشته آن  موسسه را  ارائه نمود.

به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تات اظهار کرد: گزارش این معاونت با پیوستگی مطالب ارایه شده، بهترین و حرفه ای ترین فرمت ارایه گزارش عملکرد تا امروز بود که ماموریت ها و وظایف و عملکرد ترویج را کاملا تشریح کرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ضمن تقدیر از رییس و همکاران موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، گفت: ما امروز جاده خاکی های ترویج را پشت سر گذاشته ایم و به نقطه همواری رسیده ایم که با سرعت زیاد تحول در آموزش و ترویج را شاهد باشیم.

دکتر خیام نکویی با بیان اینکه اگر بخواهیم به مفهوم واقعی تحولی در ترویج به وجود بیاوریم، لازم است با تمرکز بیشتری بر روی مجموعه فعالیت های تربیت کشاورزان آینده اهتمام ورزیم، افزود: از فرصت مطالعاتی در مزرعه تا کشاورزان آینده با اولویت بندی در این راه حرکت کنیم.

رییس سازمان تات همچنین ایجاد کمیته راهبردی اجرایی سازی سند تحول آموزش و ترویج کشاورزی را ارجحیت دانست و گفت: این کمیته پس از مطالعه دقیق آیین نامه های این سند و با جمع بندی نظرات استانها، بخشی از نتایج را در شورای تات و بخشی دیگر را در شورای معاونین وزراتخانه تصویب کند و با طبقه بندی و اولویت بندی طی یک برنامه عملیاتی پیش برود.

در این جلسه، دکتر علی اکبر مویدی رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، محورهای اصلی گزارش عملکرد این مجموعه را در سه اقدام اساسی بهبود مؤلفه های اثرگذار برکارآمدی آموزش  ترویج، گزارش عمیکرد کلیه ی حوزه های کارکردی و برنامه تحولی سند تحول بنیادین نظام آموزش و ترویج سازمان تات در افق 1404 ارایه کرد.

وی ضمن برشمردن اهداف و مأموریت های معاونت آموزش و ترویج سازمان تات گفت: توسعه ی منابع انسانی و سرمایه های اجتماعی بخش کشاورزی و منابع طبیعی و جوامع روستایی و عشایری کشور از طریق تدارک خدمات آموزشی و ترویجی تقاضا محور، روزآمد و دانش بنیان در رویکردی شبکه ای و هم افزایانه با بهره گیری از تمامی ظرفیت های موجود به ویژه جلب مشارکت بخش غیردولتی از مهم ترین این ماموریت ها می باشد.

معاون آموزش و ترویج کشاورزی سازمان تات، با اشاره به پیامدهای عبور از کشاورزی منبع محور به کشاورزی دانش محور، گفت: ارتقای دانش، مهارت و نگرش کشاورزان و تغییر رفتار حرفه ای آنان و همچنین افزایش ضریب نفوذ دانش و فناوری و در نهایت، تولید محصول سالم، حفظ منابع پایه، افزایش بهره وری و پایداری امنیت و اقتدار غذایی را در پی خواهد داشت.

دکتر مویدی با اشاره به رویکردهای موسسه آموزش و ترویج کشاورزی در سال 1400 ، اظهار کرد: عدالت محوری در خدمت رسانی، اثربخشی و پیامدمحوری، مخاطب محوری، سازگاری و زمینه گرایی، نگاه ویژه به کشاورزی خانوادگی، جوانان و زنان و اقشار آسیب پذیر، صلاحیت محوری و حرفه ای گرایی، کثرت گرایی و جلب مشارکت حداکثری و تعاملات شبکه ای و مسئولیت پذیری و پاسخگویی  مهم ترین رویکردهای این موسسه هستند.

دکتر علی اکبر مویدی ضمن تشریح توسعه سطح پوشش خدمات ترویجی گفت: برای هر پهنه یک برنامه عملیاتی در نظر گرفته شده است و توسعه سازه های ترویجی از 3854 مورد در سال 99 به 4759 سازه در سال 1400 افزایش پیدا کرده است. همچنین توسعه فعالیت های ترویجی نیز از 14099 مورد در سال 99 به 66485 فعالیت در سال 1400 ارتقاء پیدا کرده است.

وی گزارش برگزاری دوره های ملی در شبکه آموزش کشاورزی (شاک) را از 183 دوره در سال 99 به 418 دوره در سال 1400 و از 12810 نفر ساعت به 292600 نفر ساعت اعلام کرد.

رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، درخصوص رسانه های آموزشی و ترویجی گفت: تولید 300 عنوان اپلیکیشن، 105 دقیقه انیمیشن و موشن گرافی، 145 عنوان رسانه های نوشتاری استانی و 86 عنوان ملی، 13080 دقیقه برنامه برنامه تلویزیونی ملی، 12800 دقیقه برنامه تلویزیونی استانی، 5030 دقیقه فیلم و مستندهای آموزشی، 1040 دقیقه میان برنامه و کلیپ، 4766000 پیام کوتاه در سامانه پیام رسانه پات و راه اندازی سامانه کال سنتر در کل کشور از جمله اقدامات رسانه ای آموزش و ترویج کشاورزی است.

وی افزود: 941 برنامه انتقال یافته های تحقیقاتی، 57523 دوره ترویجی، 4146369 نفر آموزش چهره به چهره، 8021 روز مزرعه، 2441 سایت الگویی، 986 کانون یادگیری، 186 طرح تحقیقی ترویجی و 1332 واحد نمایشی از جمله فعاالیت های ترویج دانش و فناوری کشاورزی این معاونت می باشد.

دکتر مویدی در خصوص توسعه ی صلاحیت و ارتقای مهارت های حرفه ای و شغلی، تعداد 1595958 نفر روز آموزش مهارتی و ارتقای سرانه آموزش مهارتی بهره برداران از 32 دقیقه در سال 92 به 126 دقیقه در سال 1400 و همچنین ارتقای مهارت های شغلی بهره برداران در قالب 64 نفر تربیت بهداشت یار دام، 4312 نفر مهارت آموزی کشاورزان در مناطق کمتر توسعه یافته، 33906 نفر تربیت نیروی ماهر گلخانه، 319 نفر تربیت حرص کار ماهر، 10351 نفر مهارت آموزی بهره وری آب و 612 نفر آموزش کشاورزان منطقه مکران را برشمرد.

معاون آموزش و ترویج سازمان تات از راه اندازی 262 صندوق خرد محلی زنان روستایی و عشایری و ایجاد 3810 شغل و توسعه 3115 کسب و کار زنان روستایی و عشایری و همچنین انتخاب و آموزش 637 تسهیل گر در بحث توان افزایی اشتغال محور زنان روستایی و عشایری کشور خبر داد.

وی درخصوص تربیت کشاورزان آینده کشور گفت: راه اندازی 64 کانون جوانان روستایی و عشایری، مهارت آموزی 79243 کارکنان وظیفه نیروهای مسلح و کسب رتبه برتر طی چهارسال و ارتقای سرانه آموزش رسمی متوسطه کشاورزی در سال 1400 را از جمله اقدامات این معاونت در راستای تحقق اهداف تربیت کشاورزان آینده کشور معرفی کرد.

دکتر مویدی در پایان سخنان خود، سند تحول بنیادین نظام آموزش و ترویج کشاورزی در افق 1404 را در سه هدف کلان سیاست گذاری و بستر سازی فرهنگی توسعه سرمایه اجتماعی و توسعه صلاحیت حرفه ای کنشگران زنجیره ارزش کشاورزی تشریح کرد و اقدامات اساسی در راستای اجرایی شدن این سند تحولی را برشمرد.

 

 

6.1.15.0
V6.1.15.0