با حضور دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی:
طرح سامانه آبیاری قطرهای ایستگاه تحقیقات پسته یزبر مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قزوین افتتاح شد
در مراسمی با حضور دکتر سید مجتبی خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات ،آموزش و ترویج کشاورزی، میثم پیله فروش معاون امور اقتصادی استاندار قزوین ، دکتر رضا افلاطونی رییس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین و دکتر بابك قرالي رئيس مركز تحقيقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قزوين ، طرح سامانه آبیاری قطرهای ایستگاه تحقیقات پسته یزبر در شهرستان آبیک افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قزوین، پنج شنبه 16 تیرماه جاری در سفر یکروزه دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به همراهی دکتر جعفری معاون پژوهش و فناوری سازمان، دکتر اسدی رحمانی رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب، دکتر حاجی وند رئیس موسسه تحقیقات علوم باغبانی و دکتر سید وحید فرهنگی ، معاون دفتر خدمات فنی و پشتیبانی سازمان ، از چند طرح تولیدی در استان قزوین بازدید بعمل آمد.
دکتر بابك قرالي رئيس مركز تحقيقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوين در این رابطه اظهار داشت: این سامانه آبیاری قطرهای برای آبرسانی به ۱۶ هکتار باغ پسته با اعتبار یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان در ایستگاه تحقیقاتی یزبر راهاندازی شده است. وی افزود: ایستگاه تحقیقاتی پسته در یزبر با مساحت ۳۹.۵ هکتار و با هدف جمع آوری ژنوتیپهای پسته و انجام تست سازگاری برای استان قزوین فعالیت میکند
در ادامه این سفر دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از طرح ۱۵ هکتاری سایبان در تاکستان بازدیدکرد.
دکتر خیام نکویی با بیان این که دستاوردهای بسیار خوبی در بخش تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان قزوین وجود دارد، اظهار داشت: باید تلاش کنیم تا با بهره مندی از ظرفیت علمی و پژوهش سازمان تحقیقات مشکلات موجود در بخش کشاورزی را مرتفع سازیم. ۴هزار و ۹۰۰ هکتار باغ پسته در این استان موجود است که کلکسیونی از ژنوتیپهای با کیفیت را درون خود جای داده و باید سطح بارور و تولیدی آن را با ظرفیتهای علمی افزایش داد.
معاون وزیر تصریح کرد: فراهم کردن زمینه دانش و فناوری رایگان برای باغداران به تحقق کشاورزی دانش بنیان کمک میکند که این مهم باید در اولویت باشد.دانش بنیان شدن بخش کشاورزی و بهرهوری برداشت با تکنیک سرشاخه کاری و پیوند ارقام در دستور کار این سازمان قرار دارد. سایبانی کردن باغات از دیگر اقداماتی است که باغداران برای افزایش بهره وری محصول استفاده می کنند و موجب تحقق کشاورزی دانش بنیان میشود، از دیگر فواید این شیوه جلوگیری از سرمازدگی و خسارت است.
وی افزود: از ظرفیت شبکه برکت باید در راستای ترویج بخش کشاورزی استفاده کرد،مخاطب شبکه برکت بهرهبرداران بخش کشاورزی است که در ۳۱ استان کشور استودیو دارد و به تحقق کشاورزی دانش بنیان کمک میکند.
دکتر خیام نکویی رییس سازمان تات همچنین از آزمایشگاه تخصصی آب و خاک و گیاهان قزوین واقع در مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي استان قزوين بازدید کرد.این آزمایشگاه با هدف اجرای پروژههای تحقیقاتی و اجرایی در زمینه آنالیز نمونه های آب و خاک و گیاه از جمله مطالعات خاک شناسی، تغییر کاربری اراضی، ناهنجاریهای تغذیهای در زمینه محصولات زراعی و باغی مورد استفاده قرار میگیرد. با کمک این آزمایشگاه میتوان به تولید محصول سالم به منظور حذف نیترات در سبزی و سیفی جات و اجرای طرح های مرتبط به اراضی تحت شرب عناصر سنگین و آلایندهها بهره برد.
گفتنی است که آزمایشگاه خاک و آب این مجموعه در کنترل کیفی زنجیره های آزمایشگاه دولتی و خصوصی در سه سال متوالی دارنده رتبه یک کشوری بوده است.