• time : 00:00
  • Date : Wed Jul 06, 2022
  • item visited : 307
بازدید دكتر خیام نكویی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج كشاورزی از ایستگاه تحقیقات چغندرقند مهندس مطهری كرج

بازدید دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از ایستگاه تحقیقات چغندرقند مهندس مطهری کرج

 

به گزارش روابط عمومی مؤسسه تحقیقات چغندرقند، 13 تیرماه  سال جاری ،دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ، به همراه دکتر جعفری معاون پژوهش و فناوری ، از ایستگاه تحقیقات چغندرقند مهندس مطهری کرج بازدید به عمل آوردند.در این مراسم دکتر طالقانی رییس مؤسسه تحقیقات چغندرقند، معاونان، رئیسان بخش؜ها و محققان و کارشناسان این مؤسسه، میهمانان را همراهی می؜نمودند.

 دکتر طالقانی ضمن خیرمقدم و خوشامد گویی جهت بازدید از مزارع تحقیقاتی ایستگاه دعوت نمودند. در بازدید دکتر خیام نکویی از مزارع و آزمایشات تحقیقاتی، دکتر رجبی معاون پژوهشی مؤسسه در مورد پروژه تحقیقاتی نمایشی 22 رقم داخلی و خارجی و اهداف این پروژه توضیحاتی را دادند. سپس با ارائه توضیحات در خصوص معرفی دو رقم جدید مقاوم چغندقند به نام؜های حسنا و روبینا و خصوصیات دیگر ارقام تولید شده توسط مؤسسه خاطر نشان کرد این ارقام پس از کشت در مناطق مختلف کشور پس از گذراندن آزمون؜های مربوطه توسط مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال معرفی می؜شوند.

 دکتر فصاحت از پروژه های تحقیقات DUS و روند انجام کار توضیحاتی دادند. پس از آن، مزارع سلکسیون، کیج ها و ایزوله های برپا شده، توسط دکتر خیام نکویی و هیات همراه مورد بازدید قرار گرفتند و مهندس آقایی زاده توضیحات مبسوطی در این باره به بازدیدکنندگان ارائه دادند.

 دکتر خیام نکویی به همراه معاون پژوهشی سازمان و رییس مؤسسه و همراهان از مزرعه تحقیقاتی و اصلاحی شرکت تعاونی دانش بنیان توسعه گیاهان زراعی که جهت تکثیر برخی از محصولات سبزی صیفی همچون: خیار، گوجه ؜فرنگی، بادمجان، ملون و ... کشت شده است بازدید و دکتر محمودی به نمایندگی از مدیر عامل شرکت و مجری طرح کلان سبزی و صیفی توضیحاتی را ارائه نمود.

پس از بازدید از مزارع، دکتر طالقانی خلاصه ای از شرح وظایف و فعالیت؜های مؤسسه و هم؜چنین اهمیت محصول چغندرقند در تولید شکر، اصلاح و معرفی ارقام جدید چغندرقند مقاوم به بیماری؜ها و قابل رقابت بودن بذور تولید داخل با بذور خارجی و وارداتی با توجه به صرفه ؜جویی در خروج ارز از کشور برای حاضرین ارائه نمود. همچینن برنامه راهبردی چغندرقند و طرح کلان گیاهان قندی را شرح داد.

 دکتر خیام نکویی اظهار داشت که موسسه تحقیقات چغندرقند جزو موسسه های قدیمی این سازمان است و به دلیل محصول استراتژیک شکر از اهمیت بسزایی برخوردار است و باتوجه به داشتن پتانسیل های موجود می تواند در جایگاه بالاتر در جهت خودکفایی شکر قرار گیرد.

وی افزود: باتوجه به اینکه سند امنیت غذایی در حال نهایی شدن می باشد، میزان مصرف شکر که هم اکنون بالاتر از حد استاندارد جهانی می باشد باید کاهش یابد. باتوجه به اینکه در این سند سلامت انسانها نیز مود توجه قرار گرفته است بنابراین بر روی گیاهان قندی دیگر مانند استویا باید تحقیقات و بررسی های بیشتری انجام شود بنابراین نوآوری و دگرگونی در این مسیر از این موسسه انتظار می رود. 

دکتر خیام نکویی اظهار داشت: افزایش بهره وری از آب تا همه نهاده ها را باید در نظر گرفت. بذر یک نهاده دانش بنیان است در بذر فرآیند به نژادی اتفاق می افتد که یک فرآیند دانش بنیانی است. باتوجه به اینکه شرکت دانش بنیان توسعه گیاهان زراعی یک شرکت دانش بنیان در زمینه بذر می باشد باید از پتانسیل دانشگاهیان و دانش آموختگان استفاده نماید.  افزایش سهم بذر داخلی نسبت به بذر خارجی مورد انتظار است و سازمان تحقیقات نیز بذر داخلی را مورد حمایت قرار خواهد داد.

 

 

6.1.15.0
V6.1.15.0