توسط معاونان وزرای جهاد کشاورزی و علوم، تحقیقات و فناوری انجام شد:
افتتاح دهكده فناوری و نوآوری كشاورزی و منابع طبیعی شاهوار و آیین كلنگ زنی گلخانه هیدروپونیك هوشمند در مركز تحقیقات و آموزش كشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان(شاهرود)
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان(شاهرود)، در مراسمی با حضور دکتر سید مجتبی خیام نکویی معاون تحقیقات ،آموزش و ترویج کشاورزی وزیر جهاد کشاورزی و دکتر علی خیر الدین معاون فناوری وزیر علوم تحقیقات و فناوری، دهکده (پردیس) فناوری و نو آوری کشاورزی و منابع طبیعی شاهوار در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان(شاهرود) افتتاح شد.
در این مراسم علاوه بر معاونان وزیر، دکتر مجید ولدان رئیس پارک علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی کشور، دکتر ابوطالب جلالی معاون استاندار و فرماندار شهرستان شاهرود، مهندس محمدرضا قاسمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان ، دکتر محسن نظری رئیس پارک علم و فناوری استان سمنان و جمعی از مسئولان و اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات استان و مدیران شهرستان ضمن حضور در این مراسم،از شرکت های دانش بنیان تحت پوشش از جمله تولید جلبک دارویی اسپیرولینا و تولید و فراوری زعفران بازدید کردند. سپس تفاهم نامه ایجاد دهکده (پردیس) فناوری و نوآوری کشاورزی و منابع طبیعی شاهوار به امضاء مسئولان رسید.
دکتر دزیانیان رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان(شاهرود) توضیحاتی در مورد روند تاسیس دهکده فناوری و همچنین ایجاد گلخانه هوشمند هیدروپونیک برای حاضرین ارائه داد.
دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان ضمن ابراز خرسندی از افتتاح 2 دهکده فناوری در استان سمنان ابراز امیدواری کرد این اقدام باعث جذب هسته های فناور بیشتر و خروجی بهتر شود. وی بحث تهیه خوراک دام و آبزیان و ابر چالش کمبود منابع آب در ایران را ماموریت های مهم این هسته ها دانست.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگر از سخنان خود از انعقاد تفاهمنامهای با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خبر داد که بر اساس آن بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر برای گذراندن دوره پسا دکتری در مراکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی مشغول به کار می شوند.
دکتر خیر الدین معاون وزیر علوم از کارهای انجام شده در مرکز شاهرود به خصوص تولید جلبک و زعفران تقدیر کرد.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم بیان داشت: سهم کشاورزی در تولید ناخالص داخلی حدود ۱۸ درصد و در دانش بنیان حدود چهار درصد است که این نشاندهنده نبود تعادل است و بایستی اصلاح گردد. سپس مراسم کلنگ زنی احداث یک گلخانه 4 هکتاری هوشمند با مشارکت بخش خصوصی به زمین زده شد.این گلخانه با سرمایه گذاری 540 میلیارد ریال در اراضی مرکز شاهرود احداث خواهد شد.