بازدید دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان(شاهرود)
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان(شاهرود)، دکتر سید مجتبی خیام نکوئی معاون وزیر جهادکشاورزی و رئیس سازمان تات از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان(شاهرود) بازدید به عمل آورد.
در این بازدید دکتر حسین جعفری معاون پژوهش و فناوری سازمان تات، دکتر دالوند رئیس دبیرخانه کمیته نانو، مهندس لطف الله رضائی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی سمنان و دکتر دزیانیان رئیس مرکز شاهرود به همراه محققین و مسئولین مرکز، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی را همراهی نمودند و از طرح های تحقیقاتی مرکز شاهرود، مرکز رشد واحدهای فناور شاهوار و شرکت های دانش بنیان تابع آن، بزرگترین گلخانه تولید نهال پسته ایران، بزرگترین مزرعه زعفران ایران، مجهزترین مرکز فرآوری زعفران، مجموعه تولید جلبک اسپیرولینا، پروژه تولید هیبرید های زردآلوی مقاوم به سرما و در انتها از ایستگاه تحقیقات (کشاورزی) پسته دامغان بازدید به عمل آوردند.
دکتر خیام نکویی در خلال این بازدید اظهار داشت: مرکز شاهرود یکی از مراکز بزرگ تحقیقاتی کشور در بخش کشاورزی است و باید امسال تمرکز خود را بر ورود دستاوردهایش به عرصه و افزایش تأثیرگذاری بر کشاورزی منطقه متمرکز کند.
وی درباره فعالیت بزرگترین مزرعه زعفران ایران در شاهرود نیز یادآور شد: این مزرعه در ۱۰۰ هکتار زمین یکپارچه با نوآوری های جدید در حال تولید زعفران است و ما نیز تلاش می کنیم آن را با توجه به شرایطی که دارد به یک مزرعه نوآوری در سطح کشور تبدیل کنیم.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ادامه داد: با توجه به اینکه ایران ۹۵ درصد از زعفران دنیا را تولید می کند باید تحولی را از طریق ایجاد ارزش افزوده برای افرادی که در این حوزه اشتغال دارند، به وجود آورد.
دکتر خیام نکویی اضافه کرد: در این مدت به دلیل همکاری مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان (شاهرود) با بخش خصوصی به نظر می رسد، افق روشن و تحول آفرینی در کشت زعفران در انتظار این منطقه باشد.
وی افزود: کاشت، داشت و برداشت، فرآوری و صادرات زعفران از مسیر دانش بنیانی مورد حمایت قرار می گیرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در اختیار گذاشتن ظرفیت های مراکز تحقیقات کشاورزی کشور برای مشارکت بخش خصوصی را یکی از حمایت های سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی از مزرعه های نوآوری عنوان کرد و گفت: ظرفیت های علمی مراکز تحقیقات از جمله محققان، اعضای هیأت علمی و کاشناسان نیز به کمک مزرعه های نوآوری می آیند تا برای ارتقاء کیفی و افزایش کمی محصولات آن ها گام های بلندی برداشته شود.
دکتر دزیانیان رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی شاهرود در جلسه ای که با حضور معاون وزیرجهادکشاورزی برگزار شد بر تحول بنیادی در زعفران کشور با اقدامات در حال انجام تاکید کرد. و در ادامه دکتر امینی مدیر شرکت زعفران دکتر امین به بیان اقدامات انجام شده در مسیر کشت بزرگترین مزرعه زعفران ایران و فرآوری صنعتی انجام شده در این راه پرداخت و مشکلات پیش رو را طرح نمود.
دکتر خیام نکوئی معاون وزیر جهاد کشاورزی د ر این جلسه نگرش سازمان تات در سال جاری را وارد کردن نتایج تحقیقات به عرصه عنوان نمود. و با بیان تاکید مقام معظم رهبری برای دانش بنیان شدن کشاورزی و تاثیر آن در زندگی مردم، بر اهمیت جایگاه بخش کشاورزی و تامین امنیت غذایی پایدار تاکید نمود.
وی با تاکید بر جلوگیری از خام فروشی زعفران بر ادامه راه شرکت دکتر امینی تا رسیدن به نتیجه نهایی تاکید کرد. و فتح بازارهای جهانی را مستلزم افزایش کیفیت و استمرار استاندارد سازی بیان نمود.
دکتر خیام نکوئی بر فعال نمودن رشتههای کاردانی کشاورزی به خصوص زعفران در مرکزشاهرود تاکید نمود. و ابراز امیدواری کرد که در آبان ماه سال جاری برای پیگیری امور بازدید مجددی از مرکز مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان(شاهرود) داشته باشد.