• time : 00:00
  • Date : Tue Mar 15, 2022
  • item visited : 614
next    /  3 prev
با حضور دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان
از ۶۴ كانون جوانان روستایی و عشایری در كشور رونمایی شد

 

به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی ، به نقل از ایانا، دکتر مجتبی خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در مراسم رونمایی از ۶۴ کانون جوانان روستایی و عشایری در کشور، طی سخنانی با تاکید بر قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، اظهار داشت : بخش کشاورزی کشور میانگین سنی بالایی دارد و همچنان شاهد مهاجرت از روستاها به شهر هستیم که  به بخش کشاورزی لطمه خواهد زد.

وی با بیان اینکه توسعه پایدار کشاورزی  و تامین امنیت غذایی پایدار در کشور،  برنامه ریزی جامع بلند مدتی را  می‌طلبد، افزود: باید توجه خاص به سرمایه های انسانی مورد نیاز  بخش کشاورزی شود.

دکتر خیام نکویی با اشاره به  اینکه طرح تربیت کشاورزان آینده در دستور کار است، یادآور شد: توسعه کانون های جوانان روستایی عشایری، فرهنگ‌سازی سازماندهی و مهارت افزایی باید افزایش پیدا کند. وی یادآور شد: در اولین مرحله عملیاتی و اجرایی؛ ۶۴ کانون؛ در هر استان دو کانون جوانان روستایی و عشایری برای انگیزه بخشی به جوانان و انسجام بخشی به فعالیت هایشان آغاز به کار کرده است.وی تصریح کرد: هدف از تشکیل کانون های جوانان روستایی و عشایری جوان سازی در بخش کشاورزی است. 

بنا به همین گزارش ، حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا شاهمرادی معاون امور فرهنگی دفتر نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهادکشاورزی، در آیین رونمایی از کانون های جوانان روستایی و عشایری ایران که همزمان با روز جوان و ولادت حضرت علی اکبر (ع) در موسسه آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت : ایجاد انگیزه در بین جوانان روستایی باعث اقتصادی شدن بخش کشاورزی می شود و محور کار کشاورزی ترویج این موضوع است.

مشارالیه  رویکرد فرهنگی سازمان تحقیقات و موسسه آموزش و ترویج کشاورزی را شایسته تقدیر دانست و گفت : ایجاد انگیزه در بین جوانان روستایی و عشایری بسیار حائز اهمیت است.

حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا سلطانی مشاور نماینده ولی فقیه در وزارت جهادکشاورزی نیز  ضمن تبریک میلاد حضرت علی اکبر (ع) و تقدیر از دست اندرکاران راه اندازی این برنامه ملی، اظهار کرد: بیانیه مقام معظم رهبری درخصوص گام دوم انقلاب اسلامی، بر روی عزت، صلابت، شکست ناپذیری، همت بلند، هوش سرشار، سرعت عمل و ابتکار، عدالت دوستی، استواری و پیشگامی و فعالی جوانان کشور در میدان های اقتصادی و سیاسی تاکید دارد.

وی تصریح نمود : به جهت  برپایی کانون های جوانان روستایی و عشایری باید به معاونت آموزش و ترویج کشاورزی  سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی  تبریک و دستمریزاد گفت.

نامبرده  ابراز امیدواری نمود که  این برنامه با حمایت های اعتباری، ایجاد صندوق های حمایتی، دارا بودن دبیرخانه ثابت و با نگاه حرفه نگری ، پایدار بوده و استمرار داشته باشد  و به هیچ وجه رها نشود.

دکتر اسماعیل شهبازی پدر علم ترویج کشاورزی ایران نیز در بخش دیگری از آیین، با بیان اینکه جوانان رروستایی و عشایری امیدهای آینده ما هستند. افزود: کشور ما جزو  محدود کشورهای دنیاست که در تربیت کشاورزان آینده تا کنون اقدام جدی نداشته ، لذا  باید تا دیر نشده کاری  جدی و اساسی را که در معاونت آموزش و ترویج کشاورزی آغاز شده است، ادامه دهیم.

وی یادآور شد: مشارکت جوانان در نظام های بهره برداری به شکل های مختلف، باشگاه های جوانان روستایی در قالب تشکیلات ترویجی که منجر به فعالیت های اقتصادی می شد، از کارهای قبلی است که در بحث مشارکت جوانان روستایی ، بمورد اجرا درمی آمد. 

دکتر شهبازی، مدیریت واحدهای تولیدی با هدف راهبردی دانش آموختگی و با  رهیافت های دانش اندوزی، کارآموزی و کار ورزی، حفظ و تخصیص اراضی مازاد در مناطق مختلف برای آینده جوانان، تشکیل صندوق های ذخیره روستایی و تخصیص سهمی از واردات و صادرات محصولات کشاورزی برای این صندوق ها، ارایه آموزش های تخصصی مشاغل زودبازده را از مهم ترین عواملی  عنوان نمود که  باعث تشویق و افزایش  انگیزه جوانان روستایی و عشایری می شود.

شایان ذکر است که دکتر علی اکبر مویدی معاون آموزش و ترویج  سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج  و رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی در این مراسم ، با ابراز امیدواری در خصوص رشد قابل توجه این کانون ها، اظهار داشت :  باید شرایطی را مهیا کنیم که جوانان علاقه مند به بخش کشاورزی به این کانون ها ورود پیدا کنند ،  باید با راه اندازی کانون های روستایی و عشایری در طرح کشاورزان آینده ،  زمینه ایجاد انگیزه و ارتقای اطلاعات دانشی جوانان مهیا شود. 

دکتر مویدی  با تاکید بر اینکه یکی از  مهمترین اهدف این کانون ها حس مشارکت جوانان است، افزود: مراکز جهاد کشاورزی در دهستان ها کانون های تولید هستند و باید  نقش آگاهانه تر، متعهد تر و مسولانه تری   داشته باشند. وی ادامه داد: تقویت کانون های تولید سبب می شود تا با ورود جوانان هدفمند ،  شاهد ارتقاء و امنیت غذایی باشیم.

وی تصریح کرد: انتظار می رود این کانون ها باعث توانمند سازی  و برنامه ریزی جدی شوند.

6.1.15.0
V6.1.15.0