• time : 00:00
  • Date : Thu Jul 30, 2020
  • item visited : 404
دکتر شهابی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان در جلسه ارائه گزارش عملکرد سال 1398:
17 درصد كل درآمدهای سال گذشته مركز ناشی از دارایی های فكری و قراردادهای پژوهشی بوده است

" سلسله جلسات ارائه گزارش عملکرد سالانه سال 1398" مرکز  تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، مرداد ماه سال جاری با حضور دکتر کامبیز بازرگان معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش­ و ترویج کشاورزی،دکتر رسول زارع قائم مقام رئیس سازمان، حجت الاسلام و المسلمین سعیدیان مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان، معاونان و مدیران کل ستادی سازمان با دکتر شهابی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان در سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی به صورت مجازی، برگزار شد.

دکتر بازرگان معاون وزیر و رئیس سازمان، ­با قدردانی از فعالیت  همکاران در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی اصفهان، توانمندی های مرکز از نظر تجهیزات، دانش فنی، تخصص و علم روز را را ارزشمند دانست.

رئیس سازمان، معرفی هرچه بیشتر توانمندی ها و دستاوردهای شاخص مرکز را ضروری برشمرد و افزود: اطلاع رسانی از نتایج دستاوردهای تحقیقاتی برای پیشبرد اهداف پژوهشی با اهمیت است.

وی به اثربخشی فعالیت های پژوهشی اشاره داشت و تقویت زیرساخت های پژوهشی را مهم ارزیابی کرد همچنین ایجاد اشتغال و درآمد پایدار برای بهره برداران را یک اصل مهم دانست.

دکتر شهابی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان با بیان گزارش عملکرد سال 1398 مرکز، درخصوص دستاوردهای شاخص مرکز به اقداماتی نظیر: تهیه نمونه پایگاه اطلاعات مکان دار پهنه های کشاورزی قابل استفاده در طرح یاوران تولید – مشارکت در معرفی رقم پنبه "پرتو" و "تابان" و رقم به "بهتا" – بررسی امکان خشکه کاری برنج به روش آبیاری تیپ در اصفهان – تعیین فاصله بهینه نوار در آبیاری قطره ای نواری و کارآیی مصرف آب گندم در بافت خاک سنگین و متوسط – ارزیابی مقاومت ارقام و لاین های گندم به بیماری پوسیدگی ریشه Bipolaris sorokiniana – شناسایی و پراکنش آلودگی های ویروسی مربوط به جنس کراینی ویروس در محصولات جالیزی استان اصفهان – بررسی مشکلات جوجه کشی و راهکارهای بهبود جوجه درآوری در مزارع شتر مرغ مولد – مشارکت در معرفی توده های متحمل اسپرس به سفیدک سطحی در پنج استان کشور، اشاره نمود.

رئیس مرکز، شاخص ترین دستاوردهای تحقیقاتی در دوسال اخیر و انتقال آنها به عرصه اجرا را شامل اقداماتی از جمله: مشارکت در معرفی رقم جو "مهتاب" مناسب برای تولید خصیل جو – تعیین نیاز خالص آبی گیاهان زراعی و باغی در اقلیم های مختلف استان اصفهان – تهیه اطلس تناسب اراضی محصولات زراعی و باغی استان اصفهان – فرونشست و پیامدهای ناشی از برداشت بی رویه از آب های زیرزمینی با استفاده از تصاویر ماهواره ای راداری، بیان داشت.

وی در سخنان خود به گزارش های تحلیلی و پاسخ کارشناسی که در سال 1398 ارائه شده همچنین توصیه ها و راه حل های کاربردی در قالب گزارش های چاپ شده، اشاره داشت.

دکتر شهابی در راستای میزان و درصد درآمد ناشی از دارایی های فکری یا نامشهود مرکز، میزان و سهم قراردادهای پژوهشی از کل درآمد مرکز را 17 درصد کل درآمدهای مرکز در سال 1398 برشمرد.

رئیس مرکز، در سخنان خود وضعیت محقق و تعداد طرح ها و پروژه ها در بخش های تحقیقاتی را تشریح داشت و افزود: فعالیت مرکز در بخش حفاظت خاک و آبخیزداری (تعداد 14 طرح و 3 محقق) – بخش اقتصادی اجتماعی و ترویج کشاورزی (تعداد 13 طرح و 3 محقق) – بخش خاک و آب (تعداد 70 طرح و 19 محقق) – بخش علوم دامی (تعداد 21 طرح و 13 محقق) – بخش علوم زارعی باغی (تعداد 55 طرح و 19 محقق) – بخش فنی و مهندسی در کشاورزی (تعداد 17 طرح و 10 محقق) –بخش گیاهپزشکی (تعداد 44 طرح و 13 محقق) – بخش منابع طبیعی (تعداد 41 طرح و 10 محقق)، می باشد.

وی برنامه های اجرا شده مرکز تحقیقات با موسسه آموزش و ترویج کشاورزی در سال 1398 را نظیر: رسانه های نوشتاری بارگذاری شده در تالار ترویج (4 مورد) – رسانه های الکترونیکی و اپلیکیشن بارگذاری شده در تالار ترویج (3مورد) – پروژه های تحقیقی ترویجی (14 مورد) – بازدیدهای کارشناسی و آموزشی محقق مروجان ارشد (26 نفر روز) – بازدید در قالب طرح محققان معین (239 نفر روز) بازدید از پهنه های تولیدی – همکاری در برگزاری روز مزرعه (73 نفر روز) – همکاری در ایجاد سایت الگویی و کانون یادگیری (30 مورد) – همکاری در هفته انتقال یافته ها (73 نفر روز) – همکاری در آموزش مروجان و کارشناسان پهنه (78 نفر روز) – حضور در برنامه های تخصصی صدا و سیما (8 برنامه)، برشمرد.

دکتر شهابی در سخنان خود برنامه ریزی برای توانمندسازی و هدفمندی فعالیت های اعضاء هیات علمی جدیدالاستخدام را اعم از: مدرس برنامه های آموزشی برای کارشناسان پهنه و مروجان، بهره برداران و سربازان سازندگی – همکاری در فعالیت های ترویجی نظیر برگزاری روزمزرعه، ایجاد سایت الگویی، هفته انتقال یافته – حضور فعال در طرح محققان معین و بازدیدهای میدانی – عضو کارگروهها و کمیته های تخصصی و موضوعی مرتبط با مشکلات اصلی استان جهت شرکت فعال در جلسات و ارائه توصیه ها و پیشنهادهای اجرایی – عضو کمیته های فنی و تخصصی مرکز جهت شرکت در جلسات و احصا مشکلات بخش کشاورزی و ارائه توصیه ها و پیشنهادهای اجرایی – فعالیت در آزمایشگاه جهت آشنایی با روش های آزمون، تجزیه و تحلیل نتایج آنالیزهای انجام شده، برشمرد.

وی در سخنان خود "تدوین سیمای ذخایر ژنتیکی و کلکسیون های موجود در استان" را یکی از دستاوردهای ارزشمند مرکز درسال گذشته برشمرد که به همراه پیشنهاد تجمیع، تلفیق و ساماندهی آنها به انجام رسید. براین اساس، در حوزه تدوین منابع ژنتیک گیاهی   اقداماتی اعم از: تجمیع کلکسیون درختان دانه دار در دو ایستگاه باغبانی مبارکه – تجمیع کلکسیون ارقام بادام در ایستگاه سد زایندرود شامل 11 رقم مختلف – تجمیع کلکسیون انواع درختان گرمسیری و هسته دار در ایستگاه تحقیقات باغیانی – تجمیع منابع ژنتیکی گیاهان مرتعی در دو ایستگاه سد زایندرود و حنا سمیرم، اجرایی شده است.

رئیس مرکز، در رابطه با "تدوین کلکسیون گیاهان دارویی" به اقداماتی نظیر: تجمیع، تلفیق و ساماندهی کلکسیون های گیاهان دارویی در مرکز شماره 2 شامل: کلکسیون شماره 1 دارای 50 خانواده و 145 گونه گیاهان دارویی- کلکسیون شماره 2 دارای 35 خانواده و 75 گونه گیاهان دارویی و مرتعی – کلکسیون شماره 3 دارای 20 گونه درخت و درختچه دارویی و صنعتی، اشاره داشت.

دکتر شهابی درخصوص ایجاد هرباریوم (موزه گیاهی) مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی اصفهان به جابجایی و ساماندهی هرباریوم مرکز با منابع گیاهی اشاره کرد. این هرباریوم دارای تعداد 1500 نمونه گیاهی جمع آوری شده از استان های اصفهان، چهارمحال وبخیتاری، مرکزی، یزد و سایر استان ها در قالب 150 خانواده، 675 جنس و 2000 گونه می باشد.

وی در سخنان خود به تشریح اقدامات انجام یافته درسال 1398 جهت صرفه جوئی در هزینه ها و ارتقاء درآمد اختصاصی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی اصفهان اشاره نمود و آن را شامل: شناسایی بخش خصوصی توانمند در تولیدات فناورانه و تخصصی – عقد قرارداد مشارکت در تولیدات فناورانه و تخصصی، برشمرد.

رئیس مرکز، "تولید محصولات فناورانه با مشارکت بخش خصوصی" به عنوان راهکاری موثر برای ارتقاء درآمد اختصاصی را شامل: تولید بذر (Open pollination)OP گیاهان زینتی شامل شب بو، آهار، ماجلان، اطلس ژاپنی و پریوش - تولید بذر (Open pollination)OP  گیاهان صیفی شامل خربزه و چغندر لبویی در ایستگاه تحقیقات فزوه – تولید پیاز بذری شناسه دار زعفران برشمرد همچنین ارائه "خدمات تخصصی آزمایشگاهی با مشارکت بخش خصوصی" شامل: انجام بیش از 180 نوع خدمات تخصصی آزمایشگاهی دامپزشکی، صنایع غذایی و کشاورزی با اخذ مجوز از اداره کل دامپزشکی، استاندارد کشوری (ایزو 17025) – استانی و سازمان غذا دارو و غیره، می باشد.

دکتر شهابی در سخنان خود اقدامات صورت گرفته در تقویت زیر ساختهای پژوهشی را شامل: جابجایی و ساماندهی کتابخانه مرکزی – کف شکنی چاه آب و توسعه آبیاری قطره در ایستگاه تحقیقات فزوه – انجام اقدامات زیرساختی جهت انجام پژوهش های به نژادی و به زراعی گیاهان باغی در ایستگاه تحقیقات باغبانی مبارکه – ایجاد مزارع الگویی جهت انجام پژوهش های مرتبط با گیاهان جدید علوفه ای متحمل به شوری و خشکی در ایستگاه تحقیقات شوری رودشت، بیان داشت.

روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی

      

6.1.15.0
V6.1.15.0