جمعه, 25 آبان 1397
عنوان : دكتر خاوازی ضمن بازدید از كارخانه فرآوری بذر موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند، بر توسعه كشت چغندرعلوفه ای تاكید كرد
 ۱۳۹۷/۰۸/۰۷

دکتر خاوازی ضمن بازدید از کارخانه فرآوری بذر موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند، بر توسعه کشت چغندرعلوفه ای تاکید کرد

دکترکاظم خاوازی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی و دکتر سید باقر محمودی معاون مدیریت و توسعه منابع انسانی سازمان، دوشنبه 7 آبان سال جاری با حضور در ایستگاه تحقیقاتی مهندس مطهری کرج از کارخانه بوجاری،پوشش دهی و فرآوری بذر و مزارع تحقیقاتی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند بازدید کردند. حضور در سی و هفتمین جلسه کمیته فنی معرفی رقم  و بازدید از بانک ژن موسسه ثبت و گواهی بذر و نهال و از دیگر برنامه های سفر دکتر خاوازی به استان البرز بود.
دکتر طالقانی رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند،با بیان تاریخچه ای از تشکیل این موسسه در سال 1315، تولید اولین بذر ایرانی را مربوط به سال 1319 دانست. وی هم چنین با ارائه دورنمایی از فعالیت های این موسسه در زمینه تحقیقات به زراعی و به نژادی، تکنولوژی،کشت بافت و بیوتکنولوژی چغندرقند وغیره ایستگاه تحقیقاتی کمال آباد را در زمینه تهیه بذر استوک و راه اندازی کارخانه فرآوری بذر موفق برشمرد. وی ضمن تاکید بر اهمیت توسعه کشت پاییزه چغندرقند آن را از رویکردهای مهم موسسه در افزایش بهره وری آب مصرفی در بخش کشاورزی دانست و خاطر نشان ساخت هم اکنون میانگین تولید کشت پاییزه چغندرقند 60 تن است و موسسه به تازگی رقم آرتا را با برتری عملکرد شکر سفید و نیز مقاومت به نماتد به کشاورزان معرفی کرده است.

دکتر خاوازی معاون وزیر و رئیس سازمان ضمن بازدید از کارخانه فرآوری بذر موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند، دستیابی به دانش فنی پوشش دهی انواع بذر گیاهان زراعی توسط محققان این موسسه را از جمله دستاوردهای مهم تحقیقات کشاورزی در سال های اخیر برشمرد و  معرفی 26 رقم  جدید  چغندرقند به کشاورزان و بهره برداران را حاصل تلاش های شبانه روزی محققان این موسسه دانست.  وی هم چنین ضمن مهم برشمردن فعالیت های ترویجی در معرفی ارقام جدید اصلاح شده ، توسعه کشت چغندرعلوفه ای را با هدف سازگاری با شرایط کم آبی و "تامین خوراک دام از طریق تولید داخل" خواستارشد. دکتر خاوازی  با حضور در مزارع تحقیقاتی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند از نزدیک روند تولید رقم مولتی ژرم مطهر، ارقام جدید منوژرم هیبرید چغندرقند شامل شکوفا، آریا، اکباتان،پایا و شریف را مورد بازدید قرارداد.

رئیس سازمان در قسمت دیگر از برنامه بازدید، با حضور در جمع فعالان بخش خصوصی و نمایندگان شرکت های دانش بنیان ضمن استماع دیدگاه های آنان، توسعه همکاری ها بین موسسه های تحقیقاتی وزارت جهادکشاورزی و بخش خصوصی را از جمله اولویت های مهم سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی برشمرد وابراز امیدواری کرد با رفع موانع فعالیت بخش خصوصی و تقویت زیرساخت های تحقیقاتی دانش بنیان، شرکت های تولیدی بذر بتوانند در رقابت با بذور وارداتی مزیت های بازارپسندی را کسب کنند و سهم بیشتری از بازار فروش را در اختیار داشته باشند.

روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی