جمعه, 25 آبان 1397
عنوان : بازدید دكتر ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهور و رییس بنیاد ملی نخبگان از پژوهشكده بیوتكنولوژی جانوری كشور
 ۱۳۹۷/۰۸/۰۶

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، در این بازدید که به همراهی مهندس درجانی رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، دکتر رضی رییس دانشگاه گیلان و دکتر مجید متقی طلب رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری و مسئول هماهنگی درون استانی این سفر انجام شد، دکتر نیراعظم خوش خلق سیما، رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، ضمن تشکر از حضور و نگاه ویژه معاون رییس جمهور و استاندار گیلان به پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران و پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری کشور، فعالیتهای پژوهشی و دستاوردهای شاخص بخش های مختلف پژوهشی بویژه دستاوردهای جدید در بازه زمانی  "سال 1395 تا 1397 "  را تشریح نمود.
دکتر خوش خلق سیما، با اشاره به تولید و دسترسی به دانش فنی خرمای مجول، اظهار داشت که  بخش خصوصی آمادگی دارد در تولید انبوه این محصول سرمایه گذاری کند و  در همین زمینه، همکاری و پشتیبانی بیشتر از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را خواستار شد و افزود:امور مربوط به پیگیری های بخش های مختلف  باید از مسیر بوروکراسی خارج شود تا بخش خصوصی با رغبت بیشتری بتواند به بهره گیری از دستاوردهای پژوهشی همت گمارد.

بر مبنای این گزارش، دکتر ستاری با اشاره به اهمیت استان گیلان در اقتصاد کشور به عنوان یک استان بسیار شاخص در زمینه دام و زراعت گیاهان زراعی ، تحقیقات انجام شده در زمینه اصلاح نزاد گوسفندان بومی را امری مهم تلقی کرد و تلاش های انجام شده در خصوص بهره گیری از جلبک ها در تولید برق حرارتی را مورد توجه قرار داد.

در ادامه این بازدید، دکتر خوش خلق سیما، تلاشهای انجام شده برای تولید انبوه لیموترش متحمل به بیماری جاروک، به عنوان یکی از دستاوردهای پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری را حایز اهمیت دانست و اشاره کرد که بخشی از زمینه های پژوهشی این پژوهشکده، تحقیقات روی گیاهان راهبردی منطقه شمال است. وی درهمین زمینه خواستار حمایت بیشتر از تولید انبوه این محصول در شمال کشور شد.

برنج تراریخته، مکملهای پروبیوتیکی دام، طیور و آبزیان و همچنین طرح بین المللی توصیف منابع ژنتیکی نشخوارکنندگان کوچک آسیا، دستیابی به پروتکولهای ریزازدیادی گیاهان زینتی و ... از دستاوردهای شاخص دیگر پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری کشور بود که مورد توجه و بازدید قرار گرفت.توجه به تولید غذای هوشمند، با استفاده از گیاهان متحمل به خشکی از جمله، ارزن و سورگوم با توجه به اهمیت تغییرات اقلیمی و عواقب ناشی از آن نظیر گرما و خشکی، مبحث نوینی بود که دکتر خوش خلق سیما به آن اشاره ویژه داشت و در همین زمینه بیان کرد که میتوان از این گیاهان برای تولید غذای سالم و سودمند برای مادران شیرده، نوزادان و کودکان در حال رشد و همچنین تولید فراورده های فاقد گلوتن برای بیمارانی که به آن حساسیت دارند، استفاده نمود و اهمیت آن را در حوزه های : تولید اقتصادی برای کشاورزان خرده پا، توسعه اشتغال روستایی و همچنین افزایش رفاه خانوارهای روستایی و جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها  ، حائز اهمیت برشمرد.

در پایان این بازدید، دکتر ستاری با ابراز خرسندی از فعالیتهای علمی و پژوهشی انجام شده و توان بالای پژوهشگاه و پژوهشکده در تامین نیازهای مختلف کشاورزی و دامی کشور، از رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی خواست که موارد قابل پیگیری، نیازهای اساسی و همچنین موانع احتمالی بوروکراسی در خصوص فعالیتهای پژوهشی پژوهشگاه را بصورت مکتوب به دفتر ایشان ارسال دارد تا مورد پیگیری قرار گیرد  و بستر لازم برای  حصول به نتایج بهتر  و  سریعتر فراهم گردد.